• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – De zaak tegen de 27-jarige C.G.A.M. wegens illegaal wapenbezit en de moord op Ali Kani is aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). M. zou Albert Kani op 15 oktober 2011 in kapsalon Ado Den Haag in Saliña doodgeschoten hebben. Het OM is niet klaar voor behandeling van de zaak.

Twee schutters vuurden die dag diverse kogels op Kani af die op dat moment in een kappersstoel werd geholpen. M. werd in februari in Nederland aangehouden. De officier van Justitie vroeg tijdens de pro-formabehandeling meer tijd voor DNA-onderzoek, hulzenonderzoek en tactisch onderzoek. Ook is zij in afwachting van het rapport van Reclassering.

Schorsing
De zaak is gisteren op verzoek van de officier van Justitie aangehouden tot 25 september. Hiertegen werd door de raadsvrouw verzet aangetekend. Zij wenste de schorsing, dan wel opheffing, van de voorlopige hechtenis van haar cliënt die sinds 19 februari in afwachting is van de rechtszaak. Justitie meende verder dat er vluchtgevaar was en sprake is van geschokte rechtsorde. De wens van de raadvrouw was volgens Justitie dan ook niet ter sprake.

Afgewezen
Het verzoek tot schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis werd door het gerecht afgewezen. De rechter meende dat er ernstige bezwaren en gronden aanwezig waren om hem nog achter slot en grendel te houden. “Het feit is te ernstig om te schorsen”, aldus de rechter.

www.versgeperst.com