• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

De Nieuwe BrandweerwagensCURAÇAO – Curaçao is twee brandweerwagens rijker. Dat meldt Radio Hoyer 2. Demissionair minister van Justitie Nelson Navarro overhandigde de sleutels gisteren aan brandweercommandant Elvin Regina. Het zijn volgens de minister Amerikaanse state of the art brandweerwagens.

De brandweerwagens zijn een welkome aanvulling, maar nog niet voldoende. Navarro wil ook zo snel mogelijk een ladderwagen op de begroting opvoeren, maar door de financiële perikelen van het eiland zal het nog wel even duren voordat zo’n ladderwagen er is.

Steenrijk
De brandweermannen van Steenrijk zijn intussen terug op hun post. Een aantal maanden geleden verhuisden ze tijdelijk naar andere kazernes omdat hun kazerne door onbekenden beschoten werd. Daarop eisten de brandweermannen kogelvrij glas en volgens Navarro is de kazerne nu weer veilig.

Voorbereidingen
Verder wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen om tot de bouw van een nieuwe brandweerkazerne te komen. De kazernes op Mundo Nobo en Steenrijk zijn oud en aan vervanging toe. Navarro zegt dat nu gewerkt wordt aan het ontwerp en gekeken wordt naar een geschikte locatie. Welke dat is kan de minister nu nog niet zeggen. Hij is niet bang voor perikelen zoals rond Hospital Nobo omdat een kazerne niet zo’n heikel punt is als het nieuwe ziekenhuis.

Navarro geeft in gesprek met Rick Hart uitleg over de nieuwe brandweerwagens.

4 reacties op “Navarro: nieuwe brandweerwagens actief”

 1. Geweldig! State of the art? Is allemaal mooi, maar heeft de brandweer ook een onderhoudsschema klaarliggen? En zijn er mensen die deze state of the art wagens ook kunnen repareren? Want zoals we goed weten, spullen onderhouden daar hebben we Curacao nooit van gehoord. Zou toch jammer zijn van het geld.

 2. @ hg. He he, EINDELIJK splinter nieuwe brandweerwagens en geen PAR rommels, tweedehands voor de prijs van nieuwe..

  Je bedoelt Dindial-rommels, want daar had de PAR niets mee te maken en dat mocht ook niet. Get your facts straight.

 3. He he, EINDELIJK splinter nieuwe brandweerwagens en geen PAR rommels, tweedehands voor de prijs van nieuwe..

 4. Van harte gefiliciteerd met jullie voertuig,
  Ook de gemeenschap zal er vast blij mee zijn