• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Overeenkomst VenezuelaCURAÇAO – Nederland, Aruba, Curaçao en St. Maarten hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Venezuela. Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) tekende de overeenkomst in Caracas, samen met demissionair premier Daniel Hodge en de Arubaanse premier Mike Eman.

“Alle vier de landen van het Koninkrijk willen de banden met Venezuela aanhalen. Wij willen een brug zijn tussen Europa en Latijns Amerika. En omgekeerd. Er schuilt een enorm potentieel in onze relaties, maatschappelijk, politiek en economisch. Dit bezoek is een belangrijke eerste stap”, aldus Timmermans.

Afspraken
In de overeenkomst zijn onder meer afspraken gemaakt over intensivering van de samenwerking op gebied van landbouw, watermanagement, milieu en energie. Vanuit Venezuela is er vraag naar kennis en technologie op gebied van bloemen- en aardappelteelt. Shell heeft technologie in huis die de Venezolaanse oliemaatschappij PDVSA goed kan gebruiken. Venezuela heeft een van de grootste olievoorraden ter wereld.

Staatsvluchten
Timmermans finaliseerde ook een verdrag van het Koninkrijk met Venezuela over vluchten van staatsvliegtuigen en militaire toestellen door het internationale luchtverkeersgebied van Venezuela. Dit deed hij door de notificatie van de Nederlandse ratificatie officieel te overhandigen aan de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Elias Jaua.

2 reacties op “Koninkrijk sluit overeenkomst met Venezuela”

  1. Hodge zit er bij als een lame duck. Is ook logisch. Een man zonder ruggengraat die ontkent wat hij in een interview echt wel heeft gezegd. Weg ermee , met zulke figuren is Curaracao niet geholpen. In het rijtje : Schotte, Dos Santos, Asjes en dan nu Hodge!

  2. St Maarten was er niet bij? Wescot was niet geïnteresseerd.