• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson NavarroCURAÇAO – Minister van Justitie Nelson Navarro legt kritiek van ambtenarenvakbond ABVO op de benoeming van interim-directeur Martina voor de gevangenis naast zich neer. Dat meldt Radio Hoyer 2. Navarro benoemde gisteren een nieuw managementteam voor de Sentro Detenshon i Korekshon.

Dat was volgens de minister nodig omdat de gevangenis onmogelijk door één persoon geleid kan worden. Het personeel heeft veel kritiek op het beleid van Martina. De ABVO zal op korte termijn haar positie met de minister bespreken. Volgens Navarro bepaalt niet de ABVO wie benoemd wordt. Mocht iemand in het management niet deugen, dan kan diegene er altijd nog uit, aldus de minister.

Navarro legt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit waarom er een nieuw management team moest komen:

5 reacties op “Navarro blijft bij aanstelling interim-directeur gevangenis”

 1. Eens met Nardy en Marcel: de Minister bepaalt binnen de grenzen van algemene beginselen van behoorlijk bestuur hoe de organisatie wordt ingericht. Curaçao is geen communistisch land waar het personeel bepaalt wie de baas is, wat hiervoor door Peter zo mooi “gezamenlijk overleg” wordt genoemd. In plaats van al die tijd aan overleg en vergaderingen te besteden, hoop ik dat de tijd nu kan worden besteed aan het uitvoeren van de moeilijke en zware taak.

  Ik hoop dat Minister Navarro een trend zet en binnen de grenzen van genoemde beginselen (zorgvuldigheid, transparantie, deugdelijke motivering, etc.) het beleid bepaalt en capabel personeel aanstelt.

 2. Gaat deze minister straks ook weer hetgeen hij gezegd heeft over de bewakers ontkennen?

 3. Hehe eindelijk een minister met ballen van de PAIS!
  Sinds wanneer bepaald het ABVO en het personeel wie ze als management mogen kiezen?

 4. Duidelijke zaak: ABVO bepaalt niet het beleid van de Minister. De huidige directeur kon wel wat hulp gebruiken in de gevangenis, er is zoveel te doen. Nu krijgt hij van de minister steun en hulp van een management -team. Hard nodig. Het is niet het publiek dat de wapens en cellphones naar binnen smokkelt.

  Goed dat er een krachtig en capabel team is gekomen.

 5. Zet je vriendjes nog even snel op mooie posities met een riante salaris. Kan het nooit eens in een gezamenlijke overleg plaatsvinden? Wat een arrogante Minister! Om corruptie te bestrijden lijkt het zinvol om vakbonden uit te nodigen. Een Minister kan dit toch niet alleen bepalen? Waar zijn de statenleden die hem moeten controleren?