• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Koninklijke MarineCURAÇAO – Tijdens een reddingsoperatie in de Caribische Zee heeft het marineschip Zijne Majesteit Holland afgelopen week tien opvarenden gered van een zinkend schip. Dit gebeurde nadat de Holland het schip eerder had onderschept op verdenking van drugssmokkel.

De geredde bemanningsleden zijn overgedragen aan de kustwacht van de Verenigde Staten. In samenwerking met het Dash-8 patrouillevliegtuig van de Kustwacht in het Caribisch gebied onderschepte Zr.Ms. Holland een schip dat verdacht werd van smokkel van een grote hoeveelheid cocaïne. Nadat de Holland het schip enige tijd gevolgd had, rapporteerde de kapitein plotseling motorproblemen, binnenstromend water in de machinekamer en uiteindelijk een uitslaande brand in het achterschip. De marine vermoedt dat deze calamiteiten door de bemanning van het schip zelf bewust zijn veroorzaakt.

Blussen
Vervolgens verlieten de bemanningsleden het schip met reddingsvlotten en werden aan boord genomen van de Holland. Daarop heeft het marineschip nog een poging gedaan om het schip te redden door de brand te blussen en de romp te koelen. Hiermee wisten zijn echter niet te voorkomen dat het 55 meter lange schip vlak voor zonsondergang kapseisde en zonk naar de bodem, enkele kilometers diep.

Zusterschip
Zr.Ms. Holland heeft twee weken geleden haar zusterschip Zr.Ms. Friesland afgelost als stationsschip in het Caribisch gebied. De bemanning bestaat uit 65 personen, maar kan uitgebreid worden met specialisten tot een maximum van 90 koppen. De Holland beschikt over twee snelle vaartuigen van het type FRISC.

Zr Holland

1 reactie op “Vermoedelijke drugssmokkel eindigt in reddingsoperatie”

  1. Even de puntjes op de i: Zr.Ms. staat voor Zijner Majesteits