• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De politie heeft vannacht de achtervolging ingezet op drie voortvluchtigen die om 00.48 uur een woning zijn binnengedrongen aan de Seru Loraweg. Tijdens de achtervolging werd één verdachte gearresteerd, de 32-jarige Dominicaanse C.M.S.. De andere twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

De drie mannen droegen gezichtsbedekking en één had een breekijzer in de hand. Een ander droeg een vuurwapen bij zich. Zij sloegen het keukenraam stuk, waardoor zij de woning binnendrongen. Eenmaal binnen gingen zij direct naar de slaapkamer waar het echtpaar van de woning lag te slapen. De man was net wakker geworden en wilde gaan kijken waarom het alarm afging. De verdachten bonden het echtpaar vast op bed, waarna zij de woning doorzochten naar waardevolle spullen. Ze namen onder meer een televisie, Ipad, sieraden, laptop en een portemonnee mee.

Achtervolging
Op het moment dat de patrouille van Montaña aankwam bij de woning, zagen zij een grijze Datsun Sunny met de drie verdachten erin wegrijden van het plaats delict. De politie zette de achtervolging en gaf de vluchtauto het signaal om te stoppen. De voortvluchtigen reden echter verder richting Barbouqet en openden het vuur op de politie. Hierop opende de politie het vuur op de verdachten. Ondertussen waren meerdere politie-units komen assisteren in de achtervolging.

Bloedspoor
Tijdens de achtervolging reed de vluchtauto een erf op van een huis aan de Penelopeweg. Daar verlieten de mannen de auto en renden alle drie een andere richting op. De politie wist in de buurt van Las Almas een man in de kraag te vatten. De andere twee is de politie uit het oog verloren. De politie concludeert dat één van de voortvluchtigen gewond is, aangezien zij tijdens het onderzoek een bloedspoor op de vluchtroute aantroffen. In de achtergebleven vluchtauto trof de politie de gestolen spullen uit de woning aan. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Tips
De aangehouden verdachte is voorgeleid en in hechtenis genomen voor verder onderzoek. De politie roept een ieder op die meer informatie omtrent deze zaak heeft, contact op te nemen met de politie op telefoonnummers 8666-140 of 86660192 tijdens kantooruren. Dit kan ook 24 uur per dag op 911 of anoniem via 108.

Vluchtauto
Vluchtauto Datsun Sunny, kenteken F34-48

4 reacties op “Achtervolging na woninginbraak”

  1. wow, en ik dacht dat het vuurwerk waren. Eng hoor, was net op bed toen ik het hoorde.

  2. Waarom heeft de politie niet gericht geschoten op dit tuig???

  3. Good work mr Police

  4. http://www.wikicrimes.org (Curacao) is bijgewerkt.