• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Statenvoorzitter Ivar AsjesCURAÇAO — Volgens juridisch advies dat de Staten hebben aangevraagd is het niet mogelijk om het ontslag van Ivar Asjes als Statenlid terugdraaien. Dat meldt Amigoe vandaag. Volgens Statenvoorzitter Mike Franco komt dit omdat de geloofsbrief van Sherwin Leonora al door de Staten is goedgekeurd.

Leonaro is de beoogde opvolger van Asjes in de Staten. Franco heeft de zaak volgens de krant wel aan het Hoofdstembureau voorgelegd. Asjes nam vorige week ontslag per 2 juni, omdat hij 3 juni geïnstalleerd zou worden als minister-president. Na de mededeling van waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede dat de installatie is uitgesteld tot nader orde, heeft Asjes zijn ontslag vrijdag ingetrokken.

Oplossing
Amigoe meldt dat een mogelijke oplossing voor deze zaak kan zijn dat Leonora zijn ontslag indient, waardoor het proces opnieuw moet worden opgestart om een nieuw lid van de Pueblo Soberano-fractie te vinden. Hierbij zal er gekeken worden naar het meest hooggeplaatste lid van de kandidatenlijst van de PS, dat in aanmerking komt voor de Statenzetel. In dit geval is dat de nummer twee op de lijst, Ivar Asjes.

15 reacties op “‘Niet mogelijk om ontslag Asjes terug te draaien’”

 1. Als Leonora echt ballen heeft, behoud hij zijn zetel en gaat als onafhankelijk lid verder … Dit zal hem natuurlijk niet in dank worden afgenomen. Echter, Asjes heeft toch al een baan? Juist ja, die hij destijds voor zichzelf had geregeld…. met ‘toestemming’ van Wiels trouwens, die dat gewoon heeft gedoogd….

 2. Kennis is nog steeds MACHT. Hij wou machtig zijn zonder KENNIS. WHHaaaaa. Zo zit het snor laat hem AUB thuis duimen draaien!!!

 3. Het zou me niks verbazen als Leonora, plaat maakt voor Asjes. Asjes hoort nu tot “ASHES”en daar moet hij ook blijven. Maar met de hulp van een aantal debiele figuren in de maatschappij zal het zeker op de een of andere manier lukken om toch te blijven waar hij is. Of Leonora moet ECHTE BALLEN TONEN en op zijn plek blijven zitten, al denk ik het niet.
  NIEMAND HEEFT TEGENWOORDIG BALLEN OM DE OLD BOYS NETWORK DE KOP IN TE DRUKKEN.

  Ze zijn allemaal bang voor de MAFIA.

 4. Een Asjesloos tijdperk, sinds vandaag is de Hr Asjes geen staten lid meer, zullen wij dat wel overleven?
  Ik denk het wel, zonder Asjes gaat het leven gewoon door en als Leonora gewoon staten lid word en loyaal blijft aan Asjes is er niks aan de hand.
  Echter het is anders als Asjes zijn plaats weer opeist, dan hebben we een staatsrechtelijk een probleem immers hij heeft ontslag genomen.
  Je neemt ontslag op vrijwillige basis niemand heeft Asjes gedwongen.
  Ook de kiesraad en de Gouverneur kent de staatsregeling, dus de Hr Asjes kan zich vandaag gaan melden bij de baan die hij bij de overheid heeft geregeld. mocht het zo zijn dat hij vandaag niet op zijn werkplek verschijnt dan heet dat een werkweigering cq ongeoorloofd afwezig en dan kan het diensthoofd een ontslagprocedure opstarten.
  kan leuk worden ontslag nemen en ontslagen worden.
  Komt Asjes door de screening dan kan hij alsnog PM worden, lukt het niet misschien wel nieuwe verkiezingen dan kan het volk besluiten om Asjes te kiezen en dan misschien wel meer dan de 800 personen van de laatste keer.
  Ondertussen raadt ik iedereen aan om te kijken als de campagne kassen voor de verkiezingen al weer zijn aangevuld want tussen nu en 6 maanden kunnen we het einde schrijven van de valse start die we in 2010 hebben gemaakt.

 5. De vergadering is uitgesteld tot nader orde.Dat klinkt mij bekent in den oren ,Jasjes !,nu koekje van eigen deeg.Instalatie is uitgesteld tot nader orde, een ieder krijgt wat hij toekomt zou ik maar zeggen.

 6. @ Inderdaad Philippe, Jasjes zou zich toch echt moeten melden bij zijn geronselde baantje,ik weet alleen niet hoelang hij daar de tijd voor heeft,maar als hij al de staatsregelingen niet kent zal hij ook de statuten van de Kranshi niet kennen, ondanks dat hij al meer dan twee (2) jaar dik betaald word als sectordirecteur,waar gaat Curaçao heen, met onze wereldwonder bestuurders.Toch ben ik er bijna zeker van dat deze klucht door hem en zijn mede (fazalen) coalitiegenoten alles doorgaat zoals geplend.

 7. Misschien biedt de MFK met hun trawanten Leanora wel een heleboel geld om zijn zetel NIET terug te geven……….

 8. Neem aan dat Leonora al een telefoontje heeft gehad dat hij zijn stoel weer moet inleveren.
  Asjes is net als onkruid, je kunt het even voor het zicht verwijderen, maar na verloop van tijd komt het weer boven het maaiveld uit.

 9. Ach, er wordt wel wat “geregeld”. Zou me verbazen als dat niet het geval zou zijn.

 10. Whoaaaaa, ha, ha, ha ik kom echt niet meer bij. He Jasjes, ik zou gewoon een uitkering aanvragen. Je bent werkloos, dus wie weet. En deze schlemiel moet dan de MP van Curacao worden !!

 11. onkruid vergaat niet.
  deze man zullen we nooit kwijt raken.
  hij heeft geen enkele gene…..

 12. Asjes heeft vermoedelijk de Staatsregeling nooit gelezen.

  Waarom zou hij anders ontslag hebben genomen om minister (-president) te worden?
  Mijn idee: Hij dacht: Als ik Statenlid ben kan ik het niet combineren met het ministerschap en zullen ze het tegen me gebruiken, dus zeg ik alvast op. Hij voelde zeker de weerstand tegen zijn persoon aankomen. Zijn onkunde heeft hem opgebroken. Hij had het nog drie maanden kunnen combineren..

  Staatsregeling Art30.3 zegt.. “Onverminderd het bepaalde in het voorgaande lid onder g kan een minister, tot lid van de Staten gekozen, ten hoogste drie maanden na zijn toelating als lid het ambt van minister en het lidmaatschap van de Staten verenigen.”

  Hij moet nu zijn “geritselde” baantje bij Kranshi snel gaan bezetten. Doet hij dat, dan staat hij voor Joker als hij dan toch nog minister (-president) wil worden. Doet hij het niet en gaat het ministerschap ook niet door, dan heeft Curaçao heel elegant het probleem met (J)Asjes opgelost.

  Meeesterzet van de Waarnemend Gouverneur?

 13. Mr. Sherwin Leonora, mag ik U dringend verzoeken om Curacao een goede dienst te bewijzen? U raadt het al? Juist ja, lever Uw ontslag s.v.p. NIET in, Curacao is NIET gediend met Asjes in de regering! U heeft de hier unieke gelegenheid een belangrijk stuk geschiedenis te schrijven voor een beter Curacao in de toekomst!

 14. Dan is Drs. Visa Jasjes vanaf vandaag dus officieel werkeloos 🙂

 15. Dom, dom, dom, Jasjes. Eerst nadenken en uitzoeken, daarna handelen.