• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Frans TimmermansCURAÇAO — Demissionair minister-president Daniel Hodge vergezelt morgen de minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans in Caracas, Venezuela. Timmermans tekent dan een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) met Venezuela, voor samenwerking met het Koninkrijk der Nederlanden.

Naast Hodge is de Arubaanse Mike Eman ook bij de ondertekening. Met het akkoord geven het koninkrijk en Venezuela aan om gezien ‘de historische banden van solidariteit, vriendschap en geografische aanwezigheid’ verder samen te willen werken op het gebied van economie, vervoer, toerisme, milieu, onderwijs en gezondheid.

Toenadering
De opvolger van overleden oud-president Hugo Chàvez, Nicolas Maduro, zoekt in tegenstelling van zijn voorganger juist toenadering tot Europa en de Verenigde Staten. Nederland is hiermee het eerste Europese land dat dit akkoord sluit met de huidige Venezolaanse regering.

2 reacties op “Hodge bij ondertekening MoU met Venezuela”

  1. als je een partner zoekt dan neem je iemand die je kan helpen. Venezuela is failliet. of zijn ze van plan toilet papier te leveren aan hen?

  2. Fijn dat Hodge het nog kan doen. Zien we (J)Asjes al glimmend trots op de foto staan voor zijn moment met Ministers uit de regio? Zou hij ook een prive- hof fotograaf aanstellen? Voordeel voor (J)Asjes als hij het toch wordt, is wel dat Tara mee kan op kosten van de “zaak” als bezoldigd adviseur immers… Grrrr…