• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Van Assendelft van WijckCURAÇAO – “De Amsterdamse projectontwikkelaar Christiaan van Assendelft van Wijck lijkt moeite te hebben met het nakomen van afspraken. Met het oog op het spreekwoordelijke ‘wie niet horen wil, moet maar voelen’ gaat zijn motorjacht nu in de verkoop”, schrijft Qoute.nl vandaag.

Al eerder maakten Quote melding van het gesteggel tussen de op Curaçao wonende Christiaan Van Assendelft Van Wijck en Roger Bonham. Beide heren kwamen in 2008 overeen om het jacht van Bonham te ruilen voor een appartement van Van Assendelft op Curaçao. Volgens Bonham is Van Assendelft zijn afspraken niet nagekomen en leverde hij hem een veel te klein appartement.

Camper
Bonham eiste al eerder 350.000 guldens om zijn verlies te dekken. Uit een advertentie in het Parool van afgelopen zaterdag blijkt dat het bijna 17 meter lange jacht van de projectontwikkelaar executoriaal zal worden verkocht. Een aantal maanden geleden kwam Van Assendelft in België al in het nieuws vanwege een hoogoplopende ruzie met de huurders van zijn miljoenenvilla in het Belgische plaatsje Schilde. Nadat de huurders de keuken en bijkeuken ter waarde van zo’n 200.000 euro uit zijn huis hadden gesloopt, besloot Van Assendelft zijn huis hoogstpersoonlijk te gaan beveiligen. Hij nam zijn intrek in een gehuurde camper voor de oprit van zijn eigen villa.

10 reacties op “‘Motorjacht Van Assendelft gedwongen geveild’”

 1. Uit onderzoek is gebleken dat bovengenoemde verkoop niet ten laste is geweest van van Assendelft maar ten laste van een stichting.
  de heer Bonham tracht via Nardy Cramm zoveel mogelijk onjuiste informatie te verspreiden,over van Assendelft.
  zo bleek uit onderzoek dat van Assendelft nimmer het schip juridisch in ontvangst heeft genomen,en dat dit pas zou geschieden gelijk met de levering van een appartement,aan een andere entiteit dan van Assendelft
  Bonham heeft jaren achtereen gebruik gemaakt van het appartement zonder daarvoor iets te betalen,terwijl het schip 4 jaar aan de ketting lag onder beslag onder zichzelf door Bonham.
  Belangrijk in deze : Wat heeft het schip opgeleverd tijdens de veiling SLECHTS netto 49.300 euro.
  Eveneens uit onderzoek is gebleken A: dat de raadsheer van Bonham bewust de rechter een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven,de rechter is misleid.
  B: van Assendelft door de rechtbank tot 3 maal toe werd vrijgepleit en uitsluitend een stichting als partij werd erkend.
  C: van Assendelft is geen crimineel hij is slechts twee keer betrokken geweest bij een klein handgemeen. Drie dagen in voorarrest niets meer of minder.
  D: van Assendelft heeft nimmer iemand overvallen,cramm zuigt alles uit haar onbetrouwbare grote duim,gelijk als Nipshagen en Verhoeven.
  E: De naam van Assendelft van Wijck is inderdaad gekocht.

 2. Grappig verhaal Lisanne. Verderop las ik dat Van Assendelft van Wijck na een belastingaanslag van 10 miljoen gulden naar Belgie is gevlucht, maar moest hij de huurders nog even lozen. Op St. Tropez schijnt hij ook al geen huurders meer te kunnen krijgen. In ieder geval wordt het jacht as vrijdag verkocht per veiling. Link

  http://www.nordia.com/Yachts/186/Previously-owned/198/Van-Dam-56-Long-Range-Motoryacht/319

 3. Die Belgische ‘huurders’ hadden inderdaad een reuzegezellig bezoekje van onze camper.
  http://www.kkcuracao.com/?p=24645

 4. @boontje-loontje dank voor die link. Ja als je wel de bootje neemt maar je levert niet waarvoor je die geruilt hebt, moet je maar gewoon betalen he?! Ook al weten we inmiddels dat Van Assendelft van Wijk daaraan een broertje dood heeft want kennlijk heeft hij nog steeds niet betaald.

  En even opzoeken wat er nou in Belgie is gebeurd, woont hij sinds maart gewoon met zijn nieuwe vriendin in dat huis in Belgie ! Dus ook dat verhaaltje zal wel weer weer eventjes heel anders in elkaar steken net zoals ook met met zijn 2011 fantasie Kikeboe projecten van 1,5 miljard waar ook nog geen steen van ligt.

 5. Ik zou deze man met liefde en plezier strippen totdat hij noodgedwongen, permanent in zijn camper moet wonen.

 6. En het blijft warm tot zeer heet onder zijn voeten.
  Lees meer over dit figuur (TOKKIE) hier

  Dossier: van Assendelft van Wijck.

  http://www.kkcuracao.com/?page_id=7898

 7. Hopelijk gaat de veiling door als begin van een reeks maatregelen tegen die boef en zal het hem niet lukken om het tegen te houden. Misschien laat hij een gestript jacht achter en alleen het casco.

 8. Die van Assendelft is zo,n onbeschrijvelijk stuk schorem dat het onbeschrijvelijk is dat deze Schoft niet in het gevang zit, verder is elk woord verspild aan die klootzak !

 9. Partijen hebben een ruilovereenkomst gesloten, eigendom van motorschip wordt
  geruild tegen appartement. Levering schip heeft plaatsgevonden, levering van het appartement (boven St. Tropez) niet. Wanneer komt deze man eigenlijk wel eens wat na?

  Vordering tot vervangende schadevergoeding wordt toegekend.

  http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BU8451

 10. Van Assendelft is een crimineel, geen medelijden mee.
  Heel gevaarlijk persoon deze: Christiaan van Assendelft van Wijck (gekochte naam wellicht?)
  Overigens is hij ook ‘een goede vrind’ van gekke Gerritje, heeft ook dezelfde trekken en hanteert dezelfde methoden.

  Voor geinteresseerden, zie onderstaande link, lees zeker de opsomming opgetekend door Nardy:
  https://www.versgeperst.com/nieuws/153315/stagiair-overvallen-door-een-dader.html