• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Een stagiaire is vrijdag rond 13.00 uur neergestoken in de parkeergarage van Renaissance. De 27-jarige vrouw had haar auto op de vierde etage geparkeerd en was op weg naar de lift toen ze werd verrast door een man met een mes. De overvaller maakte haar handtas buit.

Op korte afstand van de vrouw stak de man in op haar heupen, duim en de bovenkant van haar linkerarm. Ze viel op de grond, en bood daarop haar tas aan. Hij gaf haar de tas terug om de autosleutel eruit te halen. Ook die gaf ze. De dader hielp haar overeind en dwong haar naar haar voertuig te lopen. Op dat moment kwam een andere auto aanrijden, waarop de vrouw haar bloedende linkerhand opstak en de chauffeur om hulp vroeg. De dader vluchtte vervolgens weg met haar tas. De vrouw is overgebracht naar het Sehos voor medische behandeling.

Informatie
De politie is op zoek naar informatie. Tipgevers kunnen het Overvalteam bereiken op 8666140 en 8666192. Ook alarmnummer 911 en de anonieme tiplijn 108 staan open voor informatie over de zaak.

41 reacties op “Stagiaire overdag neergestoken”

 1. Hmm, een IQ van 20?
  Heb het eens opgezocht in oude studieboeken.
  Kwam dit tegen. Riep iets van herkenning bij me op. Muziek.? Drift?

  Citaat was..

  “Het valt niet te ontkennen, dat muziek de imbecillen, maar ook de andere categorieën zwakzinnigen aanspreekt. Vooral die muziek, waarin het gevoel overheerst.
  Gezien de overheersende driftmatige structuur van de imbecillen ligt dit voor de hand. Primitieve reactie op muziek eist minder verstandelijke inspanning dan bij de andere vormen van expressie als bijv. tekenen, boetseren, dramatiseren. Het is dan ook daarom, dat de pedagogen bij zwakzinnigen graag en veel gebruik maken van muziek…”

  Moet het nog even laten bezinken, maar misschien kunnen we er iets mee?
  Schotte organiseerde toch feetjes voor zijn aanhangers?
  Begrijpt hij het eiland beter? Iemand met een IQ van 175 zal zich er vermoedelijk moeilijker mee kunnen dentificeren?

  Stof tot nadenken!

 2. NET ZO ALS PRACTISCH IN DE HELE WERELD LOPEN ER VEEL TE VEEL MENSEN
  ROND OM DRUGS TE KOPEN WAARVOOR ZE GEEN GELD HEBBEN:

  ONSCHULDIGE MENSEN ZIJN HIER DE DUPE VAN.

  ALS DEZE ROTZOOI NIET WORDT UITGEROEID OP WERELDNIVEAU BLIJVEN WE
  ZULKE BERICHTEN KRIJGEN.

  WIE IS HET VOLGENDE SLACHTOFFER.
  .

  DE STRENGSTE STRAFFEN ZIJN NOG TE MILD.

  REGERINGEN ZIJN TE SLAP OF VERDIENEN ER OOK AAN WELLICHT.

  NET ALS KANKER IS HET VOLKSVIJAND NR:1

 3. Wat onbehouwen betreft kunnen we dan elkaar een hand geven . Met mij IQ van 20 heb ik het toch voor mekaar gekregen dat ik aan het eind van het jaar een flink deel van mijn topsalaris aan de fiscus moet afdragen, dus een IQ van 20 kan toch gunstig uitvallen.

  Als men de woorden van Jochem goed heeft gelezen en begrepen dan slaan ze niet alleen op de regering maar ook op de bevolking.

  ((Jochem, op 04-06-2013 om 02:33 schreef:
  Het meest verloederde volk op aarde en met het laagste IQ net als de regering.))

 4. Dacht het ook. Waarheid mag best gezegd worden.
  Sorry dat ik de goedwillenden gekwetst heb.. En Genisis voelt zich zeker aangesproken.
  Gezien zijn onbehouwe reactie behoort hij zeker tot het rijtje IQ 20.

 5. @ Jochem, respect man
  @Sjoerd, het is geen keuze om tralies voor je ramen en porche te hebben maar noodzaak. Niet iedereen over 1 kam scheren, onnodig en voor velen beledigend. Verder ben ik het wel met het 2de deel van je reactie wel eens.

 6. @John, dat goede volk dat zelf achter de tralies moet wonen kiest hier toch voor. Door te stemmen op corrupte politici die niets doen aan de veiligheid en door ook zelf te weten wie de crimimelen zijn en dit niet door geven.

 7. @ Genesis. Die genoemde kwalificaties slaan op regering en parlement alhier. Met de bevolking is niets mis.

 8. Westenbroek en Jochem what the Hell are you living in a verdorven en corrupt eiland. for get your dirty ass out and go live in a country where evrything is walhalla om alle eilandbewoners onder dezelfde kam te scheren go back to your fucking country en blijft niet tussen de .ongeschoolde, frauderende, winkeldiefstallen plegende, meineed plegende, creditcardfraude plegende, wanbetalende, pastechis uitdelende, verkwistende,diploma’s vervalste randfiguren leven en ga waar jullie vandaan komen daar is het paradijs op aarde daar gebeuren zulke dingen niet go back to paradise.

 9. De security van Renaissance deugt voor geen meter…. 20 sterk, waarvan de meeste ouwe tantes met een veels te dikke achterwerk en die niet eens voor hun eigen leven kunnen rennen, laat staan om een boef te vangen, paar jonge knaapjes die je zo omver zou blazen, en ingehuurde security van buiten die nauwelijks papiaments laat staan engels of nederlands spreken, alleen maar spaans……… ik heb de helezaak van dicht bij meegemaakt en de security daar is te laks voor woorden…. het enige wat ze kan schelen is hun “goeie imago” ….

 10. @john. Zeker bied ik mijn exuses aan. Wil niet iedereen over 1 kam scheren.
  Echter is het wel zo dat velen en dan bedoel ik de ouders van dat ontspoorde tuig geen enkele normen en waarde kent. Wat het probleem is dat er een mentaliteitsprobleem is.
  Het is opvallend dat 90 % van de criminelen onder de 20 jaar is. Thuis interesseerd het de ouders geen zier wat ze uitvreten. Dat is het mentaliteits probleem. Verder stopt de leerplicht bij 12. 80% maakt school niet af en de ouders interesserd t geen zier. Leerplicht verhogen net als in nederland om daar maar eens mee te beginnen. Politici die er voor geleerd hebben en geen ongeschoolden.die alleen maar een taal spreken waar je jezelf alleen maar mee isoleert. Verplicht nederlands,engels en geen onderontwikkelde taal.
  Curacao moet zich ontwikkelen en niet onderontwikkelen.

 11. @ Henk van Westenbroek: Goede aktie van Philippe, dat bijwerken van die site.

  Zeker weten 🙂

 12. @Jochem:
  Je gaat te ver om het volk van Curacao verloederd te noemen. Vergeet niet dat het volk ook slachtoffer is, een volk dat achter tralies van hun eigen woning moet leven, een volk wat uit overgrote meerderheid uit goedwillende, vriendelijke mensen bestaat. Excuses zijn hier zeker gewenst.

 13. @M., op 03-06-2013 om 10:18 schreef:

  De security krijgt zo weinig betaald dat zij zich echt niet voor hun kop laten schieten.

  @de Koe
  Wat een absurd opmerking. Ik ben laat gaan studeren en liep op mijn 32e nog stage. En so what.

 14. Goede aktie van Philippe, dat bijwerken van die site.

  En dan te bedenken dat lang niet alle overvallen de krant halen, want de politie erbij halen heeft weinig zin als het al niet voor de verzekering is.

  Je kunt niet anders concluderen dat Curacao verdorven is. Een land dat zich laat regeren door een groep ongeschoolde, frauderende, winkeldiefstallen plegende, meineed plegende, creditcardfraude plegende, wanbetalende, pastechis uitdelende, met privefotografen, blonde stoeipoezen en decandente reizen belastinggeld verkwistende,diplomas vervalsende randfiguren is reddeloos verloren.

 15. Het meest verloederde volk op aarde en met het laagste IQ net als de regering.
  Politie mag gerekend worden tot de meest amateuristische ter wereld.
  Moordenaar van chinese toko eigenaar nog steeds niet gepakt terwijl hij vollop met zn kop op cam staat. In ieder ander land was hij allang opgespoord. Dit kan alleen in curacao.

 16. Het is hier op het Eiland idd net zo strafbaar om pepperspray te hebben als een wapen.Belachelijk!!! Ik ga 10 keer liever levend de bak in dan dan dood zonder strafblad mijn graf!! Ik raad elke vrouw aan om op een zelfverdedigingscursus te gaan en als je durft het risico durft te nemen met pepperspray te lopen. Het is helaas geen kwestie meer van wel of niet gezien het feit dat er niet genoeg aktie ondernomen word dit soort criminaliteit tegen te gaan en er steeds meer vrouwen het doelwit zijn van verkrachtig en geweld. Dit soort criminelen moeten hard aangepakt worden. In Marokko word zo iemand de handen afgehakt en gaat ie voor 10 jaar de bak in. Misschien een goede regel voor hier! Het is toch te gek voor woorden dat wij hier in ons eigen land niet meer veilig over straat kunnen!

 17. Philippe, the data is very interesting. I would like to know the relation between the crime rate increase and increase in VAT, crack downs on drugs, festive seasons and gas/electricity/gas prices… 😉

 18. volens mij werken de camera’s die er zijn niet… anders was het betaald parkeren geweest… maar het is nog steeds gratis…

 19. Dit soort dingen gebeuren ook in Nederland. Ik hoop dat ze die vent zo snel mogen aanhouden.

 20. Kap nou eens met dat vergelijken waar het erger is met de criminaliteit! Dit soort nieuwsberichten zijn verschrikkelijk. Hoe en waar dan ook de misdaad is gepleegd!

 21. De Nederlanders die dit horen van Curacao, hebben allerlij commentaren, maar het gebeurd ook heel erg veel in Nederland, en het word ook steeds erger in Nederland. Zoiets in America, ga je voor min. 10 jr. de bak in.

 22. Waarom zet de eigenaar van de parkeergarage geen camara´s, hadden hun allang moeten doen. En hier op Curacao als je als vrouw een pepperspray gebruikt als je overvallen word, ga jij de bak in en de overvaller die mag iemand anders gaan overvallen, want met hun gebeurd niks, hun mogen altijd vrij lopen. DIT IS CURACAO.

 23. Met behulp van Knipselkrant Curacao (KKC) is www.wikicrimes.org bijgewerkt.
  Niet alles staat erop. Familieruzies en gewone donkelapzaken of vuurwerkdienfstal of zaken waarvan de lokatie niet duidelijk is, zet ik er niet op.

  De Teller voor de afgelopen 12 maanden staat dus op (meer dan) op 87.

  Met dank aan http://www.kkcuracao.com/?page_id=28467

  Laten we hopen dat er iemand wakker wordt.
  Onze politiecommissaris heb ik per email reactie gevraagd, maar het antwoord is nog niet binnen.

 24. Ook al was de dame in kwestie 35 en stagiaire…… volgens mij is dat wel het minst relevant! Het verbaast mij telkens opnieuw hoe vaak dit gebeurd.. Ik woon zelf @ NL en ik kom graag bij bovengenoemde shoppingmall/hotel maar als je dit soort verhalen hoort dan heb je daar geen zin meer in 😉
  Waar ligt het aan? verveling? of armoede? wie leert ze dat je moet beroven voor je geld…het blijft mij verbazen…

 25. Some politicians want guns and a woman cannot have pepper-spray because it is illegal?…

  If they charged for parking there would be security…

 26. Middeleeuwse straf toepassen: Oppakken en hand afkappen

 27. Terechte vraag Koe. Wat een reacties hier. Als ik stagiere hoor denk ik meestal aan iemand van rond de twintig.

 28. Die koe heeft de IQ van een Koe. hahahhahahahhaha

 29. Ja Koe, in sommige landen gaat men na de middelbare school een vervolgopleiding doen waarbij sommige vervolgopleidingen nog jaren kunnen duren

 30. Wij willen dat gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, onze definitieve Gouverneur word. Ze is een vrouw met Ballen en ze kan heel goed haar mannetje staan. Ik durf te wedden dat ze nog in contact staat met Beatrix, die geeft haar vast tips hoe ze voet bij stuk kan houden. Beatrix wilde vast dat zij de nieuwe Gouverneur van Curaçao word. En dat zal ze ook wel gaan worden nu er een 2e waarnemend Gouverneur is benoemd zal zij binnenkort wel horen dat ze zelf Gouverneur word.

  Dit kabinet is net zo slecht als het MFK kabinet. Alleen de minister van financiën hij komt nog uit het Interim&Takenkabinet. Maar of hij zich niet laat bedreigen dat zal de tijd moeten leren. Het beste wat de Gouverneur zou kunnen doen is nieuwe verkiezingen uitschrijven als ook maar 1 minister niet door de screening komt. Moge de PAR dan winnen zodat er weer een sterke serieus Kabinet komt wat uit mensen bestaat die minimaal een Universitaire?HBO opleiding hebben afgemaakt. Want dat is nu absoluut niet het geval. Zelfs Wiels gaf zich uit voor maatschappelijk werker, maar hij had niet eens dat diploma. Daarvoor moet je 4 jaar keihard studeren en dat heeft hij nooit gedaan, dus hoezo kon hij überhaupt een kabinet samenstellen. Dat gewoon schandalig. Ik ben er helemaal voor dat ze alle politieke partijen gaan screenen en alle mensen die schulden, zich schuldig maken aan de misdaad, maffia, omkooppraktijken en niet gestudeerd, diploma’s gekocht of vervalst er METEEN ERUIT GOOIEN!

 31. @de Koe, een mens is nooit te oud om te leren..

  Heb de zaak al op www.wikicrimes.org staan.
  De oude dame die op de Chuchubiweg thuis uit haar auto werd gesleurd staat er ook.

 32. @koe:
  Wat een domme reactie, verdiep je eens in opleidingen, dan heb je je antwoord. Sterkte voor het slachtoffer, weer iemand met een traumatische ervaring. Hoop dat die sukkel snel gepakt wordt en passend gestrafd wordt.

 33. @de koe
  Ook iemand van 50 kan op het eiland stage lopen.
  Uirteraard heeft deze 50 jarige geen studiebeurs maar betaalt zelf zijn studiekosten

 34. @dekoe, is hetzelfde als Minister President in Curacao zonder middelbare school.. of Ministers met gefraudeerde diplomas!

 35. En toch blijven de toeristen, als ik de gepubliceerde cijfers mag geloven , in steeds grotere getale toestromen. Maar waarom geloof ik die cijfers niet? Het zou mij niet verbazen als ook die cijfers, net zoals vele andere, zijn “verpolitiekt”.

 36. een stagiare van 27 … ? kan dat ?

 37. Alweer gaat er “positief” nieuws over Curaçao naar de potentiele toeristen…

 38. En de toeristen blijven maar in steeds grotere getale komen als ik de gepubliceerde cijfers mag geloven.
  Maar waarom geloof ik die niet…..?
  Het zou me niet vebazen als ook die cijfers zijn “verpolitiekt” !

 39. Ik neem aan dat er in beide garages toch cameras zijn die alle verkeer vastleggen?

 40. De beveiliging op Renaissance is zwaar onder de maat. Tijdje geleden ook wat uit m’n auto gestolen. Bewaking was te laks ook maar even de camera beelden te bekijken. Na diverse overvallen binnen de muren van Renaissance valt dit bij mij onder NO GO ZONE.

 41. Vreselijk, bij de Punda garage zag ik laatst ook al van die figuren die er zeker niet thuishoren. Op zoek naar rottigheid. Met security beneden die dus niet oplet.