• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws meteorologische dienstCURAÇAO – Een lichte aardbeving van 3.5 op de schaal van Richter was om 08.55 uur voelbaar op Curaçao. Dat meldt de Meteorologische Dienst. Het epicentrum van de aardbeving bevond zich bij Rondeklip en op een diepte van 1.9 kilometer.

Aardbevingkaart

13 reacties op “Lichte aardbeving op Curaçao”

 1. VITO, op 03-06-2013 om 15:10 schreef: Aardbevingen is niet anders dan het gevolg van verschuivingen onder de aardkorst.

  Curaçao ligt op de grens van twee tektonische platen die over elkaar schuiven, de hele eilanden-gordel van Cuba tot Aruba ligt op die lijn.
  Ook de hoofdreden dat de eilanden boven het water uitsteken, het is als een plooi in een broek.
  Er zijn drie plooi-assen op het eiland, met verschillende schuif-snelheid, waardoor erosie aan de noord- , zuid- en oostzijde niet identiek is geweest, reden voor het huidige verschil in aanzicht.

  Een belangrijke factor voor Curaçao is massaverschil. De dichtheid van het eiland is hoger dan van de laag eronder, al heel lang zo.
  Dit moet zich vereffenen, waardoor het eiland zal dalen, hetgeen gepaard gaat met aardbevingen. De olie-winning in het Maracaibo bekken doet daar niets aan af.
  Zorgelijk wordt het eerst, als bij een aardbeving de ramen en deuren gaan trillen (over de eeuwen nog niet waargenomen).

 2. Men weet mij altijd te vertellen dat ik vrij gevoelloos ben.
  Vanochtend dus weer bewezen…………..heb niets gevoeld.

 3. Het was (j)asjes die na een nachtmerrie uit bed rolde en met zijn corpulente lijf op de grond belande!

  Hij realiseerde zich in zijn droom (voor hem natuurlijk ‘nachtmerrie’) dat niemand op hem zit te wachten.

 4. Aardbevingen is niet anders dan het gevolg van verschuivingen onder de aardkorst.Er zijn speciale gebieden waar men het meest last heeft van die verschuivingen onder de aardkorst met als gevolg aarbevingen. Tegenwoordig komt het meer en meer voor in de gebieden waar men aardolie en gas uit de grond pompen. Doordat men die natuurlijkebronnen zo diep uit de bodem halen onstaat er lege adders onder de aardbodem die door verschuivingen diep in bodem veel last van aardbevingen kunnen verzorgen. Vorige jaar hebben ze hier in Holland als het ware in Drente veel last gehad van aardbevingen doordat men veel schaliegas uit de bodem pomte en doordat er op gegeven moment een leegte onstond wanneer men dat gas eruit haalde kreeg men ieder moment last bevingen. Volgens mij hebben ze dat tijdelijk stil moeten leggen. Iran heeft al een paar keren achter elkaar last gehad van zware aardbevingen doordat er teveel olie uit de grond werd gehaald. Venezuela was ook slachtoffer geweest van aardbevingen. Doordat men in Venezuela naar aardolie boren, zal Curacao niet ver van de kust van Venezuela ook veel last van aardbevingen zullen krijgen in de toekomst. Niet alleen Curacao maar ook Aruba en Bonaire. Misschien zal een natuurdeskundige dit nader kunnen verklaren voor iedereen.

 5. in de keuken rinkelende glazen alsof er een grote zwaren truck langs het huis reed – geen schade gelukkig – volgens Google foto en meteo op nog geen 900 mtr van ons huisje af….maar alles ok gelukkig

 6. Geen vuurwerk

 7. Ja heb ik ook gevoeld bij Noord-Zapateer. Ik dacht bij mezelf: daar gaat zeker een zware domtruck langs, maar toen ik die niet zag dacht ik dat het wel een beving moest zijn geweest.

 8. nee joh, dat was geen aardbeving het was het intervieuw van Hogde in trouw dat op Curaçao insloeg als een bom.

 9. Ook duidelijk gevoeld en gehoord. Gelukkig viel het allemaal mee en hebben de meeste het niet eens gemerkt.

 10. een voorbode tegen olie winning en mijnbouw..moeder aarde wordt boos op zuid amerika met hun oliewinnig en mijnbouw

 11. Op de dag dat het nieuwe kabinet zou zijn beedigd?
  Wist God niet dat het is afgeblazen?

 12. een waarschuwing van god?

 13. Ons kostbare GAS en OLIE gas roert zich…….Sorry, maar ik kon het niet laten.
  Heb de beving overigens duidelijk gevoeld en gehoord.