• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

koeimanCURAÇAO – Voormalig minister van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn, Hensley Koeiman, is gisteren tijdens het partijcongres van de MAN gekozen tot partijleider. Koeiman volgt oud-minister van Verkeer Charles Cooper op, die voor de MAN lid blijft van de Staten.

In 2011 was er al sprake van dat Cooper vervangen zou worden, maar de partij besloot toen Cooper aan te houden als partijleider. De partij werd in 2011 ook verlaten door oprichter en oud-premier Don Martina. “De waarden en normen van de partij stroken niet met mijn politieke principes”, was de reden van Martina. De partij was toen onderdeel van kabinet Schotte. MAN wilde al enige tijd een nieuwe leider kiezen, maar dit werd steeds uitgesteld. Gisteren is uiteindelijk Koeiman, de nummer twee van de partij, gekozen als opvolger van Cooper.

Directe invloed
“Politiek is voor mij een instrument om een land goed te laten draaien. Het is een medium om dingen voor het volk te regelen. Vroeger was ik de politiek beu, maar ik kwam op een punt dat ik kon kiezen: aan de zijlijn staan of directe invloed uitoefenen. Via deze weg wil ik sociale rechtvaardigheid voor het volk bereiken”, zei Koeiman tijdens een interview met Versgeperst.com in 2010.

9 reacties op “Hensley Koeiman nieuwe partijleider MAN”

 1. aan de ene kant heeft de heer koeiman door zijn daden als minister laten zien dat hij sociale ongelijkheid aan wil pakken. Met wetten als de nieuwe zwangerschapswet, de sociale werkplaats etc. Aan de andere kant was hij wel lid van het meest corrupte kabinet (Schotte, red.) dat curacao heeft gekend en heeft hij voor de vastgoedfraudeur Cooper gekozen ipv de martinas toen hij voor de keuze stond in 2011. was dat instrumenteel of is hij ook corrupt. de tijd zal het leren

 2. Hensley Knoeiman heeft jarenlang kritiekloos achter Corruptie Cooper aangelopen zoals Stella van Rijn achter Gerrit Schotte.

  Van mijn zijde dus geen enkel vertrouwen in Hensley Foeiman. Don Martina heeft gelijk, van de MAN is niets meer over dan een stelletje op zelfverrijking uit zijnde randfiguren.

 3. De trio moeten weg, gewoon verdwijnen, nooit meet in de regering, de trio S.A.C, stelletjes boeven. Schotte, Asjes en Cooper, weg ermee

 4. Wanneer gaat Cooper en Asjes weg, hun hebben hun zakken al genoeg gevuld.

 5. @Arjen

  helemaal mee eens.

 6. Goeie zet van de MAN. Hele sympatieke vent die Hensley.

 7. Gefeliciteerd heer Koeiman, maar zolang dat Cooper nog in het parlement zit namens de MAN en zolang dat U geen afstand heeft genomen van Uw vorige baas Schotte kunt U naar mijn steun fluiten.

 8. Dat denk ik nu ook Arjen.
  Hij lijkt wel oke, maar eigenlijk kan hij het niet zijn.

  Los daarvan, elke politieke partij staat als “social democratisch” in de papieren, maar in werkelijkheid staat elke Curacaose politieke partij voor het najagen van de belangen van de bestuurders en hun entourage.

  De straten waarin zij wonen worden opgeknapt, hun familie en buren krijgen de baantjes.
  De module ‘eigenbelang’ zit in iedere Curacaose politicus vooraan en meestal als enige module geplaatst……

 9. Een man die een betrouwbaarder indruk maakt dan Cooper die corruptie op zijn voorhoofd had staan geschreven.

  Van de andere kant: Koeiman heeft nooit stelling genomen tegen Cooper of de MAN, toen zij samen de meest rampzalige regering ooit vormden met de MFK mafia en PS.