• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivar AsjesCURAÇAO – Ivar Asjes, heeft zijn ontslag als Statenlid namens Pueblo Soberano ingetrokken. Asjes nam eerder deze week ontslag per 2 juni, omdat hij 3 juni geinstalleerd zou worden als minister-president. Nu de installatie is uitgesteld tot nader orde, heeft Asjes zijn ontslag ingetrokken, meldt Radio Hoyer 2.

Volgens Statenvoorzitter Mike Franco kan dit wel, mits de opvolger van Asjes, Sherwin Leonora, afziet van zijn positie. Leonora zou Asjes gaan opvolgen als Statenlid als Asjes Minister President zou worden. In principe staat Leonora klaar om geinaugureerd te worden als Statenlid. Zijn geloofsbrieven zijn al behandeld en goedgekeurd. Volgens Franco is het echter geen ramp en zal dit intern binnen de Pueblo Soberano opgelost worden.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Mike Franco:

34 reacties op “Asjes trekt ontslag terug”

 1. is Asjes al op zijn nieuwe werkplek gezien. of heeft hij zich ziek gemeld.

 2. @ pieter. Moge de PAR dan winnen

  De PAR is helaas ook een zinkend en stuurloos schip met 2 kampen zelfs in de Staten. Een nieuwe partijleider wil niet echt lukken en als je dan een dubieuze David Dick als bestuurslid van stal moet halen ben je wel heel ver heen. Voorheen was het stemmen op bij uitstek de minst slechte partij redelijk makkelijk, maar zelfs dat is ons niet meer gegund. Ik zou het op dit moment echt niet meer weten.

 3. Volgens een brief van zijn advocaat heeft hij de ruim 115.000 gulden Selikorgeld terugbetaald, maar het zou Jasjes niet zijn als hij dat niet ONDER PROTEST EN VOORBEHOUD zou hebben gedaan.

 4. een Asjesloos tijdperk, sinds vandaag is de Hr Asjes geen staten lid meer, zullen wij dat wel overleven?
  Ik denk het wel, zonder Asjes gaat het leven gewoon door en als Leonora gewoon staten lid word en loyaal blijft aan Asjes is er niks aan de hand.
  Echter het is anders als Asjes zijn plaats weer opeist, dan hebben we een staatsrechtelijk een probleem immers hij heeft ontslag genomen.
  Je neemt ontslag op vrijwillige basis niemand heeft Asjes gedwongen.
  Ook de kiesraad en de Gouverneur kent de staatsregeling, dus de Hr Asjes kan zich vandaag gaan melden bij de baan die hij bij de overheid heeft geregeld. mocht het zo zijn dat hij vandaag niet op zijn werkplek verschijnt dan heet dat een werkweigering cq ongeoorloofd afwezig en dan kan het diensthoofd een ontslagprocedure opstarten.
  kan leuk worden ontslag nemen en ontslagen worden.
  Komt Asjes door de screening dan kan hij alsnog PM worden, lukt het niet misschien wel nieuwe verkiezingen dan kan het volk besluiten om Asjes te kiezen en dan misschien wel meer dan de 800 personen van de laatste keer.
  Ondertussen raadt ik iedereen aan om te kijken als de campagne kassen voor de verkiezingen al weer zijn aangevuld want tussen nu en 6 maanden kunnen we het einde schrijven van de valse start die we in 2010 hebben gemaakt.

 5. Wij willen dat gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, onze definitieve Gouverneur word. Ze is een vrouw met Ballen en ze kan heel goed haar mannetje staan. Ik durf te wedden dat ze nog in contact staat met Beatrix, die geeft haar vast tips hoe ze voet bij stuk kan houden. Beatrix wilde vast dat zij de nieuwe Gouverneur van Curaçao word. En dat zal ze ook wel gaan worden nu er een 2e waarnemend Gouverneur is benoemd zal zij binnenkort wel horen dat ze zelf Gouverneur word.

  Dit kabinet is net zo slecht als het MFK kabinet. Alleen de minister van financiën hij komt nog uit het Interim&Takenkabinet. Maar of hij zich niet laat bedreigen dat zal de tijd moeten leren. Het beste wat de Gouverneur zou kunnen doen is nieuwe verkiezingen uitschrijven als ook maar 1 minister niet door de screening komt. Moge de PAR dan winnen zodat er weer een sterke serieus Kabinet komt wat uit mensen bestaat die minimaal een Universitaire?HBO opleiding hebben afgemaakt. Want dat is nu absoluut niet het geval. Zelfs Wiels gaf zich uit voor maatschappelijk werker, maar hij had niet eens dat diploma. Daarvoor moet je 4 jaar keihard studeren en dat heeft hij nooit gedaan, dus hoezo kon hij überhaupt een kabinet samenstellen. Dat gewoon schandalig. Ik ben er helemaal voor dat ze alle politieke partijen gaan screenen en alle mensen die schulden, zich schuldig maken aan de misdaad, maffia, omkooppraktijken en niet gestudeerd, diploma’s gekocht of vervalst er METEEN ERUIT GOOIEN!

 6. Gister bood Asjes aan zijn “positieve” screening publiek te maken. Enerzijds wil ik graag weten hoe goed (of slecht) het VDC dit keer haar werk heeft gedaan, anderzijds voorzie ik dat Asjes zijn screening als een “cleaning” gaat gebruikt. Asjes:

  1) is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag met zijn credicard (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd);
  2) aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid;
  3) speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, een Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA;
  4) speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw Tara Asjes-Prins als linkerhand (of informant?) van MP Daniel Hodge;
  5) speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw als commissaris bij Aqualectra;
  6) bracht als Staten-Dictator onze jonge democratie in gevaar;
  7) bleek op dubbele salarissen te zitten als sector-directeur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Staten-voorzitter;
  8] liet zijn schoonvader Cocochi Prins voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partij-financiering’.
  9] haalde onlangs zijn eigen partijbestuur onderuit en creerede voor de 2e keer in 1 jaar chaos in onze democratie.

  VDC-screening of cleaning, voor mij blijft Asjes: Drs. Visa Jasjes, Anti-Democraat.

 7. Als Minister president is het in bepaalde (ei)landen niet nodig slim te zijn maar tenminste toch wel populair. Asjes is dat volgens mij helemaal niet. Maar dan wel weer slim genoeg om geld binnen te harken.

 8. van mooi papiaments naar treffend nederlands

  payaso = hofnar = paljas => paljasjes

 9. @Richard: De benaming “Payaso” is door Dean Rozier gegeven en terecht. In vroegere tijden was er een “hofnar” of payaso om de koninklijke betuurders in Europa te amuseren.
  Curacao heeft een payaso om de mede payaso’s bezig te houden en het volk te amuseren. Payaso is een goed betaalde baan waarvoor velen vechten.

 10. Payaso!!,, mooi papiaments woord dat is hij…wat een pannekoek totaal ongeloofwaardig!

 11. De instituties, waarvan Plasterk meent dat die goed functioneren, zullen onder druk van Schotte, Cocochi en wellicht anderen, druk uitoefenen op het hoofd stembureau en de voorzitter van de Staten.

  Kortom, het ligt in de lijn der verwachtingen dat er een Curaçaos argument zal worden gevonden om een mouw te passen aan de kwestie.

  In weerwil van de grote woorden van Asjes dat hij niet met MFK wil regeren, weet Schotte hoe Asjes is te beïnvloeden om hem deel te laten uitmaken van het machtscentrum van het eiland. En Asjes? Ach, die man is bij het stemvee zo immens impopulair dat hij het niet lang uithoudt.

  Ik verheug mij op het moment dat Asjes in dienst treedt bij zijn schoonvader.

 12. Vader Asjes had zich ook op het “moment supreme” terug moeten trekken…..

 13. Natuurlijk trekt hij zijn ontslag weer in. Een statenzetel kan hem niet worden afgenomen maar een ministerspost wel. Hij heeft goed gezien dat het bestuur van de PS geen enkele machtsbasis heeft. Hij vergat even dat een ministerspost ook niet gegarandeerd is. Dus Asjes zal statenlid blijven totdat hij 100% zeker weet dat hij premier wordt. Dat risico is het hem wel waard.

 14. het niveau van de politici alhier zal voorlopig (20 jaar ofzo) nog wel van een laag nivaeu blijven.
  Iemand met een goede opleiding en goede intenties zijn tussen dit addergebroed met een kaarsje te vinden.
  deze mensen zullen ook niet in de poltiek stappen.
  teveel verstand hebben die om zichzelf dit aan te doen.

  zoals ik al eerder zei zolang men ruim 30% van de stemmen kunt kopen in de mondi, zal dit zo blijven.
  De maffia zal zijn tentakels blijven uitslaan tussen deze corruptici.

  En Nederland die kijkt er naar, weet ervan, maar mag niets doen….

 15. Curacao is al jaren de risee van de wereld. Maar geef de schuld niet aan Asjes maar aan de mondibewoners die niet over enige intelligentie noch over enige beschaving beschikken maar ons iedere verkiezing weer op weten te zadelen met gajes als Godett, Schotte, Salas, Komproe, Constantia en ga zo maar door. Allemaal randfiguren met eem strafblad langer dan hun CV.

 16. de ene zijn dood! is de ander zijn brood! Hoe toevallig allemaal……..

 17. Korsou veel geluk met dit soort Statenleden.
  Zij zorgen wel voor het opstuwen in de vasrt der volkeren.
  Maar eerst moeten ze voor zichzelf zorgen, dus jullie moeten ng even wachten.

 18. het is net een duveltje in een dood, nowyouseehimthanyoudon’t.
  Dit soort gedrag kan dus alleen op deze rots zich voordoen. Hoe haalt deze persoon het in zijn hoofd. waarom gaat hij nu dus niet dei functie innemen die men voor hem heeft gereserveerd?
  Beslissing is beslissing een ”gewone werknemer” die zoiets zou doen wordt vriendelijk verzocht om ergens anders naar werk te zoeken.
  En dit wil min-pres worden.

  Wat mij zeer zou verbazen is dat de andere Statenleden en ook de oppositie dit maar slikt.
  Mensen wordt wakker. Curaçao wordt de Risee van de wereld.!

 19. Pure machtswellust die vent en alleen zijn zakken willen vullen. Zou hij nog compleet buiten de boot kunnen vallen? Niet door de screening en niet meer terug naar zijn oude baan. Zou toch mooi zijn. Opgeruimd staat netjes.

 20. Stel asjes laat huidige regering ontploffen (hij is al uitgekotst bij de ps) en sluit zich aan bij de MFK. Krijgen wij Asjes als MP en Schotte als voorzitter staten. Balletje weer rond en sponsoren weer tevreden heb ff geduurd maar het leeg roven van Curacao kan verder gaan.

 21. @Phillipe die Asjes-MFK conspiracy is uitstekend uiteengezet. Top!

  @Henki: FRANCO HEEFT HET FOUT, als Leonora geen parlementslid wil worden dan wordt de daarop volgende die op de kieslijst staat parlement lid, Asjes kan pas weer aan de bak komen als alle leden van de PS op de kieslijst staan afzien om geen parlement lid te worden.

  Kijk, dat is informatie 🙂

 22. is ie niet door de screening?

 23. ZIELIG………..

 24. Asjes laat weer eens zien dat hij totaal ongeschikt is voor het ambt van premier. Zijn opvattingen over democratie komen niet overeen met die van de rest van Curacao. Volgens Asjes mag hij gewoon doen en laten wat hij wil.

 25. In augustus vorig jaar ondertekende Asjes nog tijdens een persconferentie demonstratief een initiatief- landsverordening tot wijziging van het Kiesreglement van Curaçao, dat tot doel had om te voorkomen dat Statenleden zetelroof pleegden. Dat was toen Dean Rozier (oud-MFK) en Eugène Cleopa (oud-MAN), de steun voor het kabinet-Schotte hadden ingetrokken. Zij vertrouwden de zaak met Schotte, Hakim, Wilsoe, Constancia, Jamaloodin etc niet meer.

  Wie steunde Schotte dan wel? Asjes! Die deed met allerlei drogreden krampachtige pogingen om als (bijna ex-) voorzitter de Staten buiten werking te houden en de MFK van Schotte te steunen, zelfs toen de fractievoorzitter van die partij het met Schotte c.s. te gek vond worden. . Wie is hier de verrader? Wie is “geïnfiltreerd”? Wie frustreert hier de democratie?

  Vervolgens kon hij daarna rustig als PS samen met de PAR-afvallige Sulvaran een regering steunen, en nu gaat hij zelf die route? Over integriteit gesproken…

  Dan hebben we het nog maar niet over zijn Selikor en CTB affaires en het feit dat er al een baantje voor hem was geregeld als Diensthoofd bij Kranshi en de CPA en Hodge benoemingen van Tara.. (“Zum Kotzen” zeggen de Duitsers).

  Dat zou onze minister-president moeten worden?
  Daar moeten we “Respect” voor hebben?

 26. FRANCO HEEFT HET FOUT, als Leonora geen parlementslid wil worden dan wordt de daarop volgende die op de kieslijst staat parlement lid, Asjes kan pas weer aan de bak komen als alle leden van de PS op de kieslijst staan afzien om geen parlement lid te worden.
  in onze parlementaire historie is dit al wel eens voor gekomen namelijk toen Betico Croes van de MEP in 1977 eerst niet wilde worden beëdigd en daarna wel. Toen moesten eerst alle leden van de kieslijst van de MEP afzien om staten lid te worden, voordat Betico Croes alsnog door de Gouverneur B Leito werd beëdigd.
  De Hr Franco moet beter de regelingen kennen, trouwens de Gouverneur kent de regelgeving wel.

 27. Ha ha ha! Jasjes is echt volledig de weg kwijt en maakt het parlement nog belachelijker dan het al was door de aanwezigheid van de MFK mafia.

 28. De ontslagbrief van Asjes is conform procedure direct naar het Hoofdstembureau gestuurd. Hierna zijn de geloofsbrieven geaccpeteerd. Mi betekent dat dat het ontslag is geaccepteerd.

  Mike Franco maakt verder mijns inziens een redeneerfout en tracht op gekunstelde manier Asjes tegemoet te komen.

  Maar met een beetje welwillendheid is there no way back voor de waanzinnig impopulaire Drs. Visa Jasjes.

 29. Ontslag genomen is ontslag genomen, maar er wordt wel weer wat geregeld binnen de PS, dit is GEEN PS aangelegenheid, dit is een STATEN aangelegenheid. Het gerotzooi gaat gewoon door.

 30. Nu is de tijd om hem uit de partij te schoppen ! Iedereen blij, behalve Asjes.

 31. Lafaard!

 32. hahahaha wat een soap ,je blijft lachen hier en iedereen laat maar toe wat die clown doet ,zou blij zijn als ik van zo`n figuur af was,nooit meer aannemen..

 33. Komt van uitstel, afstel?
  Als de Asjes door de screening komt weten we gelijk wat de screening waard is. Of zou de MFK geinfiltreerd zijn bij de screening? Want die schijnen overal te zitten.
  We wachten dit circus weer af.

 34. Asjes heeft zijn ontslag weer ingetrokken.

  4 dagen geleden heb ik mijn werkgever op de hoogte gesteld dt ik per direct ontslag neem.
  Gisteren heb ik dat ontslag bij mijn werkgever weer ongedaan willen maken. Mijn (ex-) werkgever accepteert dat niet met als argument :” u werkt hier immers niet meer. Dus u zou gewoon moeten solliciteren of ergens anders in uw onderhoud moeten voorzien. Het is hier geen duiventil waar je maar in en uit kunt vkiegen”..
  Rasr hoor van die werkgever. (maar op Curacao kan alles ook al is het juridisch niet n orde, (zeker als ook de voorzitter van de Staten en alle Statenleden aan dit onwettig gedrag meedoen).).