• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-VredeCURAÇAO – Waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede heeft het parlement per brief laten weten dat de beëdiging van het kabinet niet maandag plaatsvindt, zoals de coalitie voor ogen had. “Op dit moment is nog niet volledig aan alle vereisten die Landsverordening Integriteit voorschrijft, gedaan.”

De screening is nog niet rond, valt uit de brief op te maken. De coalitie, bestaande uit Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, hadden de gouverneur verzocht om maandag ingezworen te worden. De gouverneur heeft echter op donderdag al laten weten dat een datum voor de beëdiging nog niet vaststaat.

[scribd id=145067024 key=key-1kmfd5tgp62pa10qvhvb mode=scroll]

15 reacties op “Gouverneur: beëdiging kabinet niet maandag”

 1. Ongelovig….niet te geloven, joh!

 2. Wij willen dat gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, onze definitieve Gouverneur word. Ze is een vrouw met Ballen en ze kan heel goed haar mannetje staan. Ik durf te wedden dat ze nog in contact staat met Beatrix, die geeft haar vast tips hoe ze voet bij stuk kan houden. Beatrix wilde vast dat zij de nieuwe Gouverneur van Curaçao word. En dat zal ze ook wel gaan worden nu er een 2e waarnemend Gouverneur is benoemd zal zij binnenkort wel horen dat ze zelf Gouverneur word.

  Dit kabinet is net zo slecht als het MFK kabinet. Alleen de minister van financiën hij komt nog uit het Interim&Takenkabinet. Maar of hij zich niet laat bedreigen dat zal de tijd moeten leren. Het beste wat de Gouverneur zou kunnen doen is nieuwe verkiezingen uitschrijven als ook maar 1 minister niet door de screening komt. Moge de PAR dan winnen zodat er weer een sterke serieus Kabinet komt wat uit mensen bestaat die minimaal een Universitaire?HBO opleiding hebben afgemaakt. Want dat is nu absoluut niet het geval. Zelfs Wiels gaf zich uit voor maatschappelijk werker, maar hij had niet eens dat diploma. Daarvoor moet je 4 jaar keihard studeren en dat heeft hij nooit gedaan, dus hoezo kon hij überhaupt een kabinet samenstellen. Dat gewoon schandalig. Ik ben er helemaal voor dat ze alle politieke partijen gaan screenen en alle mensen die schulden, zich schuldig maken aan de misdaad, maffia, omkooppraktijken en niet gestudeerd, diploma’s gekocht of vervalst er METEEN ERUIT GOOIEN!

 3. Dit kabinet is net zo slecht als het MFK kabinet. Alleen de minister van financiën hij komt nog uit het Interim&Takenkabinet. Maar of hij zich niet laat bedreigen dat zal de tijd moeten leren. Het beste wat de Gouverneur zou kunnen doen is nieuwe verkiezingen uitschrijven als ook maar 1 minister niet door de screening komt. Moge de PAR dan winnen zodat er weer een sterke serieus Kabinet komt wat uit mensen bestaat die minimaal een Universitaire?HBO opleiding hebben afgemaakt. Want dat is nu absoluut niet het geval. Zelfs Wiels gaf zich uit voor maatschappelijk werker, maar hij had niet eens dat diploma. Daarvoor moet je 4 jaar keihard studeren en dat heeft hij nooit gedaan, dus hoezo kon hij überhaupt een kabinet samenstellen. Dat gewoon schandalig. Ik ben er helemaal voor dat ze alle politieke partijen gaan screenen en alle mensen die schulden, zich schuldig maken aan de misdaad, maffia, omkooppraktijken en niet gestudeerd, diploma’s gekocht of vervalst er METEEN ERUIT GOOIEN!
  Leuker dan het vorige kan het niet zijn: een MAVO3 premier die met prive fotoslaaf Soemanta en stoeipoes Stella de wereld overtrok, een Jamaloodin in gekleurde maatpakken die je zonder zonnebril niet kon aanzien en met grotere schulden dan een gemiddeld Afrikaanse republiekje, en natuurlijk Constantia, die met een CV van tientallen winkeldiefstallen en een veroordeling voor meineed minister kon worden. En daarvan gebruik maakte door haar halve familie uit de mondi van Boca Sami te halen en bij de BZV op de loonlijst te zetten. En ondertussen ook nog betrapt werd op het indienen van een vervalst HBO diploma waarop ze betrapt werd toen ze bij een examen zoveel fouten maken die zelfs iemand met een LBO diploma niet zou maken.

 4. Regeren van het ‘land’ Curacao is een klucht geworden. Zelfs het plannen van de meest elementaire zaken, zoals het tijdstip van installatie, lukt de toekomstige bestuurders niet. Hoe kan men dan verwachten dat men in staat zal blijken om ons land te besturen ?

 5. Wat een bak zou zijn is als (j)asjes niet door de screening komt maar tegelijkertijd ook zijn opvolger Leonora weigert af te zien van zijn positie.

  BHAM in 1x van (j)asjes af :p

 6. @pier tol,

  allemaal waar wat je zegt.
  maar deze mensen hebben totaal geen schamtegevoel.
  ikke en de rest kan stikke….

 7. Nog even geduld, nog even geduld de waarheid komt een keer boven tafel. Btw Adele heeft is een vrouw met ballen ze neemt geen overhaaste beslissingen. Denk dat Asjes op zeker speelt ontslag zou ingaan op 2 mei en 3 mei zou hij beedigt worden als MP. Nu de beediging is opgeschoven kon hij niet anders dan ontslag terug trekken. Als de nieuwe data bekend is diend hij zijn ontslag opnieuw in.

 8. Ik ben benieuwd naar het nieuwe rariteitenkabinet. Leuker dan het vorige kan het niet zijn: een MAVO3 premier die met prive fotoslaaf Soemanta en stoeipoes Stella de wereld overtrok, een Jamaloodin in gekleurde maatpakken die je zonder zonnebril niet kon aanzien en met grotere schulden dan een gemiddeld Afrikaanse republiekje, en natuurlijk Constantia, die met een CV van tientallen winkeldiefstallen en een veroordeling voor meineed minister kon worden. En daarvan gebruik maakte door haar halve familie uit de mondi van Boca Sami te halen en bij de BZV op de loonlijst te zetten. En ondertussen ook nog betrapt werd op het indienen van een vervalst HBO diploma waarop ze betrapt werd toen ze bij een examen zoveel fouten maken die zelfs iemand met een LBO diploma niet zou maken.

 9. Nardy ik ben het helemaal met je eens.(Drs Visa Jasjes, die is echt grappig, en ook nog waar).
  Breng het meer in de publiciteit die naam, misschien dat het volk dan wellicht wakker wordt.

 10. Ivan: “I’ll be back!!”

 11. De ontslagbrief van Asjes is conform procedure direct naar het Hoofdstembureau gestuurd. Hierna zijn de geloofsbrieven geaccpeteerd. Mi betekent dat dat het ontslag is geaccepteerd.

  Hopefully, there is no way back voor de waanzinnig impolulaire Drs. Visa Jasjes 🙂

 12. Asjes heeft zijn ontslag weer ingetrokken.

  4 dagen geleden heb ik mijn werkgever op de hoogte gesteld dt ik per direct ontslag neem.
  Gisteren heb ik dat ontslag bij mijn werkgever weer ongedaan willen maken. Mijn (ex-) werkgever accepteert dat niet met als argument :” u werkt hier immers niet meer. Dus u zou gewoon moeten solliciteren of ergens anders in uw onderhoud moeten voorzien. Het is hier geen duiventil waar je maar in en uit kunt vkiegen”..
  Rasr hoor van die werkgever. (maar op Curacao kan alles ook al is het juridisch niet n orde).

 13. Ik gok dat er nieuwe tips zijn binnengekomen die onderzocht moeten worden. We weten uit het tijdperk Schotte dat een Minister President -als hij eenmaal in functie is- baas is van de VDC en dat er dan gekke dingen kunnen gebeuren. Goed dus om maar even te wachten. Hoop dat Jasjes de eer aan zichzelf houdt. Het is geen man waar wij en het buitenlamd met respect naar zullen kijken.

 14. Asjes heeft zijn ontslag als statenlid teruggedraaid, gokt hij zoals gewoonlijk weer op twee baantjes? Hij claimt zelf wel door de screening gekomen te zijn.

 15. En (j)Asjes heeft overhaast zijn ontslagbrief ingetrokken… 1+1=?
  Waarschijnlijk komt straks het verhaal: “ik heb besloten me in te zetten voor het VOLK en dien het VOLK beter als statenlid”…