• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jeanne-Marie FranciscaCURAÇAO – De vermoorde partijleider Helmin Wiels wilde parlementariër Jaime Cordoba op een ministerspost. Toch wordt niet Cordoba, maar Jeanne-Marie Francisca de nieuwe minister van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn. Dat werd woensdag tijdens een persconferentie door Pueblo Soberano bekendgemaakt.

Volgens Francisca heeft Cordoba verklaard als parlementariër aan te willen blijven om zijn ervaring niet verloren te laten gaan. Immers, als hij vertrekt zou een onervaren politicus op zijn stoel plaats nemen. Er zouden geruchten gaan dat Pueblo Soberano kandidaten die onder Cordoba op de lijst staan niet in het parlement zou willen hebben. Francisca ontkent dat er geen vertrouwen is in mensen die lager op de lijst staan.

Ervaring
Francisca vindt zichzelf geschikt als minister van Sociale Zaken omdat ze hoger onderwijs en aanvullende vakken aan de universiteit heeft gedaan en tien jaar ervaring in Nederland heeft opgedaan. “Het sociale ligt mij gewoon”, aldus Francisca. Momenteel is Francisca fractiemedewerkster van haar partij Pueblo Soberano.

Eed
De aanstaande minister staat een grote uitdaging te wachten met een ministerie waar diverse sectorhoofden op non-actief zijn gezet door huidig minister Sherwin Josepha. Francisca heeft intussen een aantal overdrachtsgesprekken gevoerd met Josepa en zij realiseert zich dat het ‘moeilijk en zwaar’ zal worden. Ze neemt zich voor goed te luisteren en gehoor te geven aan wat er speelt. Pas na het afleggen van de eed mogen we Francisca feliciteren met haar nieuwe baan.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Jeanne-Marie Francisca:

23 reacties op “Francisca niet de wens van Helmin Wiels”

 1. Francisca vind zichzelf geschikt voor Sociale Zaken en daar kan ze wel gelijk in hebben want Sociale Zaken is de sushibak van de gobiernu waar mensen te werk worden gesteld die elders overal mislukt zijn.

  Daar kan zelfs Rudney Garmes, Nu MFK statenlid en voorheen ramenwasser bij de Cactusclub, geen schade aanrichten.

 2. Wiels vond het goed dat Asjes Pm werd omdat hij er op toe kon zien vanuit het parlement.

 3. Ik schat Francisca niet al te hoog in. Vermoedelijk zet ze elke dag wat te eten en drinken klaar voor het mannetje dat ze denkt dat in haar koelkast leeft en daar het licht aan en uit doet.

 4. Waarom vraagt de journalist niet door? Welke hoge school, welke aanvullende vakken op welke universiteit? Ervaring in wat?

  Waarom wordt niet gewoon de cv bekend gemaakt van deze dame? Duidelijkheid en transparantie graag!

 5. het niveau van de politici alhier zal voorlopig (20 jaar ofzo) nog wel van een laag nivaeu blijven.
  Iemand met een goede opleiding en goede intenties zijn tussen dit addergebroed met een kaarsje te vinden.
  deze mensen zullen ook niet in de poltiek stappen.
  teveel verstand hebben die om zichzelf dit aan te doen.

  zoals ik al eerder zei zolang men ruim 30% van de stemmen kunt kopen in de mondi, zal dit zo blijven.
  De maffia zal zijn tentakels blijven uitslaan tussen deze corruptici.

  En Nederland die kijkt er naar, weet ervan, maar mag niets doen….

 6. Kunnen (ex) collegas van Francisca ons hier even inwijden over de prestaties van deze omhoog gevallen dame?

  Ik heb het sterke vermoeden dat de PS een Stella van Rijn achtige marionet als minister wil die vooral niet kritisch moet zijn en de andere kant op moet kijken als er pastechis van een ton (Monk) uitgedeeld worden of brieven voor dos Santos Wilsoe) geschreven moeten worden.

 7. En daar gaan we weer, een secretaresse die denkt dat ze wel even minister kan worden op dit eiland. Tja, als Myrna Godett premier kon zijn, dan……

  Ik dacht dat we dit achter ons zouden laten in een limpi gobierno. Wiels draait zich om en om momenteel.

  En Francisca, je maakt je belachelijk, trek je terug voor het nog erger wordt.

 8. Ik denk dat we gerust kunnen stellen dat veel ‘politici’ niet de wens van het volk zijn. En voorop staat toch wel Asjes.
  God behoede Curacao wanneer dit figuur ooit premier wordt. Overal waar hij aanwezig is geweest (werken heeft hij immers nooit gedaan) heeft hij een ravage achter gelaten en is er veel geld verspild (oa aan maatpakken, privé reisjes etc).

  Kan me niet voorstellen dat Wiels dat in gedachten had toen hij aangaf iets aan de corruptie te willen gaan doen.
  Echt leiderschap begint bij integriteit en toewijding. Helaas zijn dat 2 woorden waarvan Curacaose politici nog nooit hebben gehoord.

 9. Denk dat zij te laat is aangemeld en haar screening nog loopt..
  Even afwachten dus. Het kan nog overwaaien.

 10. @Percy
  Als dit juist is dat Francisca “klantmanager” bij de overheid is geweest, dan betekent dat dat zij bij een gemeente in Nederland werkzaam was en daar o.a. bijstandsuitkeringen heeft verstrekt aan werkzoekenden. Functie-eisen: mbo werk- en denkniveau, kennis van sociale wetten (in Nederland).

  Vond het al zeer vreemd dat mevrouw in het radiointerview totaal niet kon benoemen welke HBO opleiding (bachelor) zij werkelijk had afgerond. Sterker nog, zij kon niet eens op de afkorting HBO komen. Zegt genoeg toch lijkt mij?

 11. Ok ze was niet de keuze van Wiels.maar wel de keuze van Asjes.Ze was zijn scretaresse.dit zijn geen PS van het eerste uur,net zomin als Asjes! Dit is niet de lijn van PS…..

 12. Volgens LinkedIn is Francisca ‘klantmanager’ bij de overheid. Dat klinkt, net als een job bij personeelszaken, als een functie die je krijgt als je nergens anders geschikt voor bent.

  Los daarvan, als je ziet hoe de overheid met haar klanten omgaat moet de klantmanager daar wel de hele dag uit het raam zitten te kijken.

 13. Er moest natuurlijk een nieuwe naam en wel Francisca komen, omdat Cordoba niet ministeriabel werd bevonden.

 14. denk dat deze poppenkas zeker niet de wens van wijlen heer wiels was. zeker de machtsgreep naar het mp schap en alle ja knikkers niet. geduld geduld vroeg of laat komt de waarheid boven tafel.

 15. Ik heb meteen gezegd, dat het de grootste eer voor Wiels zou zijn om tegelijk met hem de partij te begraven. Hij was de man van de partij en het bestuur en fractie zijn een afspiegeling van de intelligentie, capaciteit en mentaliteit van zijn kiezers dus waardeloos. Wat een onzin om aan de wensen van Wiels te voldoen, die geen enkele rechtskracht hebben. Hij wist beslist niet of Cordoba of Asjes door de screening zouden komen. Hopelijk heeft Wiels zijn testament wel goed via een notaris geregeld, want anders is gewoon de wet van toepassing.

 16. ze heeft ervaring in wat?
  wat is haar hbo opleiding ?
  wat was haar functie in Nederland ?

  typisch Curacao dit weer..

 17. Mi no ta pro MFK pero esaki si nan tin rason

  Aki un comentario di George Jamalodin:

  Mi tin gana sa ku haime cordoba ta tende su mes ora e ta ganja , e dikon paso bo no por ta gana asina aki , e no ta bira minister, porsierto kontra di e deseo di defuntu pa e no swak e frakshon di p.s. den parlamentu ,awel ma dal abow for di mi stoel ,haime cordoba tin 32 luna den parlamentu for di sept 2010,haime cordoba no a deserta (papia) ni 16 biaha den e 32 lunanan den parlamentu ,haime cordoba no a bini ku nuin projecto di ley riba su kurpa ,awor e pret ta bini si den 32 luna bo no a deserta ni 16 biaha ta kiko bo por swak ? tabatin den e 32 luna nan ku a pasa sigur 100 vergadering di parlamentu , anto abo a papia solamente 16 , haime cordoba ,bai ganja e baka ,pa awe mi ta pone bo banda di otro ganajado di baka, jose jardim, ku su 40 miyon ku e ke laga aparenta ku ta e ana aki so e ta wordu envertie den infrastruktura, kaminda na 2011 i 2012 tambe e montante aki a wordu invertie , e dikon paso ta e bedrag aki ta wordu kobra na motorijtuigbelasting tur ana
  (2 foto’s)

 18. Deze mevr. heeft tenminste wel haar VWO diploma, en dat kunnen velen niet zeggen.
  Constantinopel niet, Skopje niet etc.etc.
  Mevr. heeft tenminste geen gratis verkregen drs. titel.

 19. Allemaal heel leuk en aardig, maar waar zijn nu die documenten waar shreeuwerd Wiels het over had ? Waar zijn de bewijzen tegen UTS, MFK personen, CPA, etc.????
  Het is wel oorverdovend stil omtrent deze zaken, dus het zal wel bij grootspraak blijven. Oftwel PS: veel geschreeuw, weining wol.

 20. Antwoord,ik heb ik heb en ik heb.Nu heeft een hikker een PS jaknikker erbij op het narrenschip
  .

 21. Er zullen binnenkort wel meer dingen niet zo gaan zoals H. Wiels dat bedoelt had.

 22. Men schermt met het verhaal dat Wiels -Asjes als MP wilde. En de wens van Wiels zou heilig zijn. Maar bij de wens van Wiels over Cordoba zegt de PS:: niets met Wiels te maken, we kiezen een ander. Leuke typisch een onbetrouwbare curacaose partij. Curaçaoënaars: de armoede zal u verder treffen als u niet in opstand komt tegen deze corruptici,! Incl PAIS en ook, en dat doet mij verdriet, Jardim die zich met dit addergebroed inlaat.

 23. Ik denk toch echt dat we een tweede Constantia rijker zijn met deze dame. We zijn daarmee weer het lachertje van het koninkrijk.

  En omstreken.