• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws fort amsterdamCURAÇAO – Nolda Römer-Kenepa wordt de tweede waarnemend gouverneur van Curaçao. De Rijksministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat maandag in.

De gouverneur van Curaçao is de vertegenwoordiger van de Koning in diens hoedanigheid van hoofd van de regering van Curaçao. Hij is tevens vertegenwoordiger van de regering van het Koninkrijk.

Frits Goedgedrag
Sinds het vertrek van gouverneur Frits Goedgedrag in november 2012 heeft Curaçao een waarnemend gouverneur. De eerste waarnemend gouverneur is Adèle van der Pluijm-Vrede. De 60-jarige Römer is geboren op Curaçao. Zij studeerde moderne geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was hoofd van het Nationaal Archief van de Nederlandse Antillen en aansluitend van Curaçao.

2 reacties op “Römer-Kenepa wordt tweede waarnemend gouverneur”

 1. @ pieter. Moge de PAR dan winnen.

  De PAR is helaas ook een zinkend en stuurloos schip met 2 kampen zelfs in de Staten. Een nieuwe partijleider wil niet echt lukken en als je dan een dubieuze David Dick als bestuurslid van stal moet halen ben je wel heel ver heen. Voorheen was het stemmen op bij uitstek de minst slechte partij redelijk makkelijk, maar zelfs dat is ons niet meer gegund. Ik zou het op dit moment echt niet meer weten.

 2. Wij willen dat gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, onze definitieve Gouverneur word. Ze is een vrouw met Ballen en ze kan heel goed haar mannetje staan. Ik durf te wedden dat ze nog in contact staat met Beatrix, die geeft haar vast tips hoe ze voet bij stuk kan houden. Beatrix wilde vast dat zij de nieuwe Gouverneur van Curaçao word. En dat zal ze ook wel gaan worden nu er een 2e waarnemend Gouverneur is benoemd zal zij binnenkort wel horen dat ze zelf Gouverneur word.

  Dit kabinet is net zo slecht als het MFK kabinet. Alleen de minister van financiën hij komt nog uit het Interim&Takenkabinet. Maar of hij zich niet laat bedreigen dat zal de tijd moeten leren. Het beste wat de Gouverneur zou kunnen doen is nieuwe verkiezingen uitschrijven als ook maar 1 minister niet door de screening komt. Moge de PAR dan winnen zodat er weer een sterke serieus Kabinet komt wat uit mensen bestaat die minimaal een Universitaire?HBO opleiding hebben afgemaakt. Want dat is nu absoluut niet het geval. Zelfs Wiels gaf zich uit voor maatschappelijk werker, maar hij had niet eens dat diploma. Daarvoor moet je 4 jaar keihard studeren en dat heeft hij nooit gedaan, dus hoezo kon hij überhaupt een kabinet samenstellen. Dat gewoon schandalig. Ik ben er helemaal voor dat ze alle politieke partijen gaan screenen en alle mensen die schulden, zich schuldig maken aan de misdaad, maffia, omkooppraktijken en niet gestudeerd, diploma’s gekocht of vervalst er METEEN ERUIT GOOIEN!