• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

paisCURAÇAO – De PAIS weten het regeerakkoord met PS, PNP en de onafhankelijke Glenn Sulvaran te steunen ondanks onrust binnen PS. “PAIS noch bestuursleden zijn bijeengekomen om te praten over het premierschap. De PAIS wil duidelijkheid, geen verwarring. We moeten hoop creëren en geen verwarring.”

De uitgangspositie in de overgang naar een politiek kabinet houdt volgens de partij in dat alle partijen de portefeuilles behouden die door het takenkabinet zijn toebedeeld. Voor de partij van Alex Rosaria zijn dat Economie, Bestuur, Planning & Dienstverlening en Justitie.

Onrust
Pueblo Soberano kent momenteel een hoop onrust. Eerder werd bekend dat tien bestuursleden hun ontslag hebben ingediend na ruzie met de fractie. Er zijn nog vijf bestuursleden over, maar ook hun toekomst is onzeker. Asjes heeft zichzelf inmiddels afgescheiden met de Aliansa Sivil, die probeert het bestuur weg te krijgen. Dat is deels gelukt met het ontslag van de tien bestuursleden.

18 reacties op “PAIS benadrukt steun aan kabinet”

 1. Wij willen dat gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, onze definitieve Gouverneur word. Ze is een vrouw met Ballen en ze kan heel goed haar mannetje staan. Ik durf te wedden dat ze nog in contact staat met Beatrix, die geeft haar vast tips hoe ze voet bij stuk kan houden. Beatrix wilde vast dat zij de nieuwe Gouverneur van Curaçao word. En dat zal ze ook wel gaan worden nu er een 2e waarnemend Gouverneur is benoemd zal zij binnenkort wel horen dat ze zelf Gouverneur word.

  Dit kabinet is net zo slecht als het MFK kabinet. Alleen de minister van financiën hij komt nog uit het Interim&Takenkabinet. Maar of hij zich niet laat bedreigen dat zal de tijd moeten leren. Het beste wat de Gouverneur zou kunnen doen is nieuwe verkiezingen uitschrijven als ook maar 1 minister niet door de screening komt. Moge de PAR dan winnen zodat er weer een sterke serieus Kabinet komt wat uit mensen bestaat die minimaal een Universitaire?HBO opleiding hebben afgemaakt. Want dat is nu absoluut niet het geval. Zelfs Wiels gaf zich uit voor maatschappelijk werker, maar hij had niet eens dat diploma. Daarvoor moet je 4 jaar keihard studeren en dat heeft hij nooit gedaan, dus hoezo kon hij überhaupt een kabinet samenstellen. Dat gewoon schandalig. Ik ben er helemaal voor dat ze alle politieke partijen gaan screenen en alle mensen die schulden, zich schuldig maken aan de misdaad, maffia, omkooppraktijken en niet gestudeerd, diploma’s gekocht of vervalst er METEEN ERUIT GOOIEN!

 2. Ik vraag mij af, als er een nieuwe verkiezing moet komen hoeveel stemmers de moeite zullen nemen.
  FOL is dood, PAR is afgeschreven, PAIS voldoet niet aan de verwachtingen, PS gaat kapot omdat er geen leider meer is. Blijft MFK als enige over? Was MAN bijna vergeten, bestaat die eigenlijk nog?

 3. En ze willen hoop creeren, dat doe ik ook elke dag.
  Een hele hoop, maar wel waar die thuishoort; op de wc!

 4. Ook nog eens de arrogante uitstraling dat ze niet eens overwogen hebben om erover te vergaderen……
  Ze weten echt wel de hoofdzaken en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Rookverbod, lekker belangrijk hier.

 5. @ Mark; Tijdens het MFK bewind is het geld er door gejaagd en de conjunctuur verder afgebrokkeld, nu dus ondervinden we daar de ellende van, ik vind het nogal kort door de bocht om te zeggen dat er in die periode minder misdaad was dus deed de MFK het goed. Juist omdat ze het niet goed deden hebben we nu meer ellende.

 6. Had op Rosaria van Pais gestemd. What a waste of my time ! Never, Never again. Niet op Pais en niet op geen enkele andere idioot. NOOIT meer ga ik naar het stembureau.

 7. @Pukkie

  Helemaal eens.

 8. Waarom verdwijnt alle politieke aandacht naar Asjes in tijden dat er hoognodig problemen opgelost moeten worden?
  @ Johanna tijdens MFK was er niet zoveel criminaliteit en werd er tenminste nog IETS gedaan. PAIS is door deze houding de PS zonder “AI”.
  @ Pukkie; stabiliseren is niets doen? Iedereen is uniek en Wiels is dood.
  Het leven gaat door en dezelfde problemen blijven.

  Blijkbaar zullen HOOP en STABILITEIT plaats moeten maken voor Hopi PASENSHI atrobe…
  Intussen denderen de overvallen en moorden door net als de daardoor opgelopen trauma’s, blijven investeerders ver weg, en zit het volk zonder hoop en vol verwarring in zak en Asjes.

 9. Wijs besluit van Pais om te trachten de stabiliserende factor te zijn in deze politieke caroussel. De schok van Wiels’ overlijden is nog niet verwerkt.
  Niemand volgt Wiels op. Hij was uniek. De kaarten worden opnieuw geschud, onder de uitslag van de vorige verkiezingen. Asjes democratisch gehalte is welbekend. Non-existant.
  Het schriftelijk aanwijzen van Asjes als a.s. P.M. , vind ik een meesterzet van Wiels.
  Na een korte tijd van wanbestuur, gaat Asjes voor eeuwig naar Nergenshuizen. Een zegen dus voor Curacao en intussen de mogelijkheid voor Pais om zich te bewijzen en Schotte bij de volgende verkiezingen buitenspel te hebben.

 10. Nieuwe verkiezingen?? Curacao heeft nu nog naar een charasmatische leider en dat is de grootste boef! Par is morsdood. Denk je dat boze ps stemmers op pais of par gaan stemmen? Nieuwe verkiezingen = return of Schotte. Meer instabiliteit. Asjes is vreselijk, maar zolang hij niet met mfk wil werken, hoop ik op verbetering.

 11. @Mark

  Ik kan de PAIS wel volgen in deze. Het zou desastreur zijn als er nu een MFK meerderheid zou komen ALS er verkiezingen zouden moeten komen,
  Hoe walgelijk ook, je kunt beter een opgeblazen Asjes hebben dan Schotte met zijn maffiose groep.
  Al met al is het een treurige boel op ons dushi Korsou.

 12. De machtsstrijd om het MP schap en het aandacht geven aan onbelangrijke zaken zijn inmiddels orde van de dag belangrijker dan de dagelijkse problemen..
  PAIS staat erbij en kijkt ernaar.
  Hoop creëren??? dat wordt een hoop stront binnekort als ze zo doorgaan.
  ACTIE ONDERNEMEN!
  Verwarring en onrust over onder andere de veiligheid van het volk is er al in overvloed!
  Er moeten maatregelen genomen worden, de minister van justitie moet ter verantwoording worden gebracht waarom de criminaliteit sinds deze maand zo absurd gestegen is.
  De tijd van actie, beslissingen nemen en problemen aanpakken is niet gekomen maar is inmiddels bijna het allerlaatste redmiddel!

  Met deze uiterst slappe houding is de PAIS wat mij betreft afgegleden naar Partido Asjes i Secretaresse en worden kostbare stemmen van het volk verspild, anders hadden ze wel op de PS gestemd.
  Er is actie nodig PAIS!!!
  En wat nuttiger dan een rookverbod voor bedrijven, dat niet eens voor de ISLA geldt.

  WAKKER WORDEN! NIET AFWACHTEN TOT ER HOOP IS GECREËERD MAAR ACTIE ONDERNEMEN!
  En als de PS onrust blijft stoken laten we deze hopeloze situatie voor wat het is, doek deze waardeloze regering op en begin aan nieuwe verkiezingen!

 13. Het zal allemaal wel gaan onder het mom van ” het zal wel niet zo erg zijn” en “we moeten eerst zien wat er gebeurd”. Als je weet dat Asjes al bij een paar andere partijen gezeten heeft, dat ie al 10 jaar is allerlei vage zeer goed betaalde baantjes en commisariaten bij elkaar te scharrelen, hoe lang hij schaamteloos schotte nog in het zadel gehouden heeft en hoe hij macht als hij die eenmaal gekregen heeft ten koste van alles zal verdedigen, weet welke belangen zijn schoonfamilie heeft. Weet dat Asjes alleenmaarvoor de meerdere eer en glorie van zijn bankrekening de politiek in is gegaan. Al jarenlang op de zak van de belastingbetaler leeft en werkelijk alles, maar dan ook alles probeert te declareren. Als je dit alles al weet en je ogen er bewust voor sluit en het toestaat, ben je net zo corrupt en erg als de rest. Dus beste Alex, benoem al vast maar een neef, je vrouw, een broer , je buurman of een paar je stemmers op een commisariaat, regel alvast een aanstelling voor hetleven voor een overheids NV, koop een paar dure pakken en luchtjes, en zorg voor de belangen van je schoonfamilie en join the club. hierbij benoemen wij u tot ridder in de orde van Neville Chamberlain. heirmee doorgaan is meewerken aan de afschaffing van de democratie op curacao. En ga straks niet zeggen dat je het niet aan had zien komen. Volgende keer heeft PAIS in ieder geval 1 stem minder, ik voel me echt zwaar belazerd en zeer teleeurgesteld in de slappe houding en het wel heel erg flexibele normbesef van de partij, die net als de PS alles doet voor de macht en de kiezer….? had ie maar MFK gestemd had ie er in ieder geval een volle koelkast en tan benzine aan overgehouden.

 14. Pais heeft nu veel macht: ze kunnen afhaken en daarmee nieuwe verkiezingen afdwingen. In gegeven omstandigheden is dat mogelijk het beste (of niet, spint mogelijk de MFK de beste garen bij herverkiezingen?). Ik weet het niet zeker, maar ik vertrouw Pais in ieder geval niet meer: mijn stem zijn ze definitief kwijt!

 15. Het enige voordeel van de steun is dat de MFK op deze manier buiten de deur wordt gehouden, maar wat ik al eerder zei, volgens mij heeft Asjes binnen 3 maanden met iedereen ruzie.

 16. pais wil duidelijkheid en geen verwarring whahaha, let maar een op bij de volgende verkiezingen dan krjgen jullie duidelijkheid en waarschijnlijk veel verwarring. voor mij was 1 keer maar nooit weer

 17. PAIS moet wel beseffen met wie ze in zee gaan. Als ze dat niet snappen, dan moeten ze niet in de politiek gaan. Ze kunnennhet verschil maken op het eiland, maar laten het allemaal gebeuren. Gewoon afhaken en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Met de dood van Wiels is de wereld anders en Jasjes is geen stemmentrekker.

 18. PAIS wil vree en duidelijkheid. PAIS gaat met Asjes meemaken hoe dat moet.