• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – De kok van restaurant El Gaucho is gisteravond neergestoken tijdens een overval. De kok stond samen met twee medewerkers in de keuken, toen drie gemaskerde en gewapende mannen binnenkwamen. De werknemers moesten op de grond gaan liggen, terwijl de kok werd gedwongen de kluizen open te maken.

Toen de kok zei dat hij de kluizen niet kon openen, werd hij mishandeld en werden de kluizen kapotgeslagen.  De overvallers pakte een som geld en staken de kok vervolgens in zijn rug. Ze namen daarna nog wat geld uit de kassa mee en maakten zich uit de voeten. De kok is met eigen vervoer naar het ziekenhuis gegaan. Het Overvalteam onderzoekt de zaak.

26 reacties op “Kok neergestoken tijdens overval”

 1. @blacklion, ben begonnen met jullie lijst. Teller staat nu op 76 over de laatste 12 maanden.
  Familie zaken en zaken waarvan adres niet duidelijk te benaderen is , laat ik achterweg.
  www.wikicrimes.org (curacao)

 2. Een idee:
  Het afschrikwekkende effect en de pakkans vergroten door gesubsidieerde securitycams in toko’s, sneks en restaurants.

  – Gesponsord door UTS/FLOW/TRES ?
  – Centrale opslag bij bijvoorbeeld CTEX ?
  – Simpele wifi webcams, met korting.

  Belangrijkste verschil met andere commerciele oplossingen is dat de opslag in een datacenter plaatsvindt, en daarmee dus niet te verwijderen door atrako-moordenaars.

  Wat zou dit kosten indien connectivity en storage worden gesponsord? 250 florins ?

  En vwb de discussie in NL over Privacy vs Veiligheid: Op dit moment zal menig mens op Curacao graag meer veiligheid uitruilen tegen een stukje verlies van privacy.

  En niet nog meer wapens, please.

 3. Helaas is er op dit eiland een ratvocatenoverschot die tuig als dit op straat probeert te houden.

  Wanneer staat er eens een advocaat op die zegt: ‘Het bewijs is wat dun, maar deze verdorven crimineel is een bedreiging van de maatschappij en moet daar dan ook uitgehaald worden. Wij verzoeken de rechter de eis van de officier te volgen en zo mogelijk te verdubbelen.’.

 4. gisteren lekker steekje gegeten daar en fff geproken met de gastheer, drama verhaal en we kennen deze chef heel goed, Miguel, hardwerkende man die in de middag om 1500 uur daar komt openen met zijn dochter van 17 en overvallen wordt en drie keer met een groot mes in zijn rug wordt gestoken, volgens de gastheer, 15 jaar op korsou, nu 8 keer overvallen, heb hem geadviseerd een paar shortguns te kopen , gewoon gelijk afschieten die fokkers, zelf verdediging, nada mas

 5. @Blacklion, Bedankt, ik ga eens kijken wat ik heb gemist.

 6. De zoveelste overval op Curaçao. Het lijkt steeds heftiger te worden en in verhouding steeds meer. Als mensen mij daar over aanspreken zeg ik altijd dat er in Nederland ook wel eens wat gebeurt. Maar eerlijk gezegd kan ik dat niet volhouden om dat de misdaad op Curaçao volledig buiten proporties is geraakt. 140.000 inwoners op Curaçao en meer dan 16 miljoen in Nederland. Wat ik mij afvraag, praten we over één bende of over meerdere bendes? Is daar nu helemaal niets van bekend? Zo groot is Curaçao nu ook niet. Is er bijvoorbeeld al iets bekend over de moordenaar van Helmin Wiels? Ik hoor of lees daar niets meer over. Als de pakkans zo klein is bij dit soort wandaden, hoe komen we er dan ooit vanaf? Hebben we hulp vanuit Nederland of willen we dat niet?

 7. Sorry Phillipe ik vergat de link voor je mee te plaatsen.
  http://www.kkcuracao.com/?page_id=28467

 8. @Philippe Maaskant;
  De start van en over 2013 heeft een aanvang gekregen. Zodra ik de tijd mee heb gaan de voorgaande jaren tot onze aanvang mee.
  Heb helaas geen mail adres van jou om je persoonlijk te kunnen benaderen.
  Ons mailadres is: redactie@kkcuracao.com

 9. This is the motto of Curacao. There is even a song written about it by Tayla Cookson entitled “Today I don’t feel like doing anything”, with some of the lyrics “Today I swear I am not Doing Anything” Therefore simple math: No work + need money = Go get at the ones that make it.

 10. Opsporen die kerels, en ophangen aan de vlaggenmast op het Brionplein!!..
  kom op Curacao… Wakker worden, doe iets aan deze ellende!..

 11. Damn shame!!!!!!!
  Hey cook: hope you are ok mate!!!
  I think its time the minister of justice does his name justice (and his words) and gets his act together!!!
  What the hell is happening?

 12. Wat zei Navarro ook al weer: criminals, fasten your seat belts?

  Navarro maakt zichzelf met de dag belachelijker.

 13. Vrij wapenbezit voor iedere burger zonder strafblad graag. We zullen onszelf moeten kunnen verdedigen. De politie kan ons niet beschermen en wij mogen geen wapens dragen. Dit is een schande!

 14. Wordt tijd dat we de Sharia gaan invoeren op dit eiland. Stelen….handje eraf hakken. Nog een keer stelen….andere handje op het hakblok. Iemand verkrachten of vermoorden….opknopen op het Julianaplein en een week of 2 laten hangen in de zon. Denk dat het dan wel erg hard naar beneden gaat met die overvallen.

 15. Dus we kunnen niet meer rustig bij een snèk staan, liever niet naar een Chinese supermarkt en het is toch ook verstandiger om thuis te gaan eten ipv in een restaurant. Als je bij een stoplicht staat moet je ogen in je achterhoofd hebben en o wee – rij niet te dicht op je voorganger of hou de auto die dan te dicht achter je rijdt ook maar in de gaten, voor het geval je klemgereden wordt. Waar gaan we heen..?!

 16. Het is al te erg dat het tuigeen overval pleegt, maar om daarna ook iemand in zijn rug te steken? @Bas: beveiligings camera’s zijn idd een goed idee, zou de regering moeten stimuleren, denk aan met korting aanschaffen. Maar feit blijft: blijf met je poten van andermans spullen af. Ik hoop dat de daders snel gepakt worden en een zware straf krijgen, ongeacht van achh, slechte jeugd, geen vader in beeld enz… sterkte aan het slachtoffer, ik hoop dat u snel opknapt.

 17. Onze politiecommissaris Marlon A.Wernet was zo vriendelijk om een emailadres
  ( wilkocur@curinfo.an ) te melden op de website van de “Association of Caribbean Commissioners of Police”. Heb hem per email gevraagd om eens op Versgeperst te reageren op Wikicrimes en de aantallen overvallen. Misschien gaan we het dan beter begrijpen.

 18. Hopelijk gaat de politiek actie nemen, hoewel ik dat met Asjes niet zie zitten.

  www.wikicrimes.org (zie curacao) is aangepast.
  Voor de afgelopen12 maanden staat de incidenten teller voor Curacao bijna op 70.
  Familieruzies -al dan niet met doden of gewonden- zijn maar niet opgenomen.

 19. In en in triest. Ik wens deze meneer heel veel sterkte en beterschap toe!
  Reed gister langs die chinese minimarket, nog steeds gesloten. Ik heb het zo te doen met deze hardwerkende mensen, die door een stel ongeschoolde, luie jongeren beperkt worden. Shame!
  Dat zijn pas land verraders! Stay strong Korsou, we are better than this!!

 20. Dat is symptoombestrijding Bas, het gaat erom hoe dit tij te keren, want je tent volhangen met camera’s heeft weinig zin als je geen bezoekers meer krijgt omdat die niet meer buiten de deur durven te gaan eten. En dat is wat er uiteindelijk gaat gebeuren als dit zo doorgaat. Het probleem ligt bij de bron: opvoeding en onderwijs. Maar onze politici zijn druk met andere zaken dan de kern….

 21. Het blijft natuurlijk een schande, deze epidemie aan gewelddadige overvallen, maar wat kost het nou om je hele restaurant vol te hangen met webcams? Dat vergroot de pakkans enorm!

 22. Steek neer en gij zult (niks voor je toekomst ) vinden,dat is de ……..vul zelf maar in.

 23. Hufters.

 24. Levensgevaarlijk, werken in de Horeca. Triest.

 25. Kunnen we niet meer veilig in restaurants eten in de toekomst? De 10% (of minder?) YDK hebben de rest van dit eiland ondertussen in een ijzeren greep. Wat kunnen we doen? Zullen we niet een oproep doen aan alle eilandbewoners om te protesteren en te eisen dat we normaal kunnen leven, omze boodschappen kunnen doen, kunnen joggen na 19:00, normaal kunnen wachten als het stoplicht op rood staat na 22:00 uur, normaal een hapje kunnen eten, ZONDER BANG TE ZIJN DAT ER EEN OF ANDERE OVERVALLER HET OP ONS, OF DE EIGENAREN VAN DE ZAAK WAARIN WE ZIJN, GEMUNT HEEFT!!!

 26. en er staat altijd beveiliging als we er gaan eten???
  sterkte!!