• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Steven MartinaCURAÇAO – Steven Martina neemt met een positief gevoel afscheid als minister van Economische Ontwikkeling. Dat zegt Martina tegenover Radio Hoyer 2. Eén van de belangrijkste doelstellingen van het takenkabinet was volgens Martina dusdanige maatregelen nemen om de aanwijzing van Nederland van tafel te krijgen.

Volgens de minister is dat voor 80 procent gelukt. Martina is het ermee eens dat er van de zes punten van de aanwijzing nog twee op tafel blijven: Curacao mag het ambtenarenapparaat niet uitbreiden en er moet nog concreet worden gemaakt hoe Curacao de tekorten van 2012 denkt te gaan dekken. Het belangrijkste resultaat vindt Martina dat Curacao weer geld kan lenen op de kapitaalmarkt en daarmee zal de economie gestimuleerd kunnen worden.

Ambitie
Martina gaf vandaag zijn laatste persconferentie als minister van Economische Ontwikkeling. Hij was een half jaar lang minister in het takenkabinet onder signatuur van Pueblo Soberano. Hij vindt dat hij in een half jaar tijd veel heeft bereikt, maar heeft nooit de ambitie gehad om door te gaan in een politiek kabinet, omdat er volgens hem niet op hem gestemd is. Als het takenkabinet, wat destijds door de vermoorde PS-leider Helmin Wiels werd ingesteld om financieel-economisch orde op zaken te stellen, nog een half jaar was doorgegaan, was Martina graag aangebleven.

‘Never say never’
Geruchten over strubbelingen tussen Martina en zijn partij PAIS wuift hij weg. Volgens Martina heeft partijleider Alex Rosaria zelfs publiekelijk te kennen gegeven Martina te zullen vragen zitting te nemen in commissies om projecten aan te sturen. Volgens Martina hoeft hij daar geen vergoeding voor. Of Martina in toekomst op de lijst van PAIS gaat staan, sluit hij niet uit: “Never say never”, aldus Martina.

Zijn laatste werkbezoek had als bestemming Brazilië. Martina legt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit wat de doelstelling van het bezoek was:

7 reacties op “Minister Martina: Belangrijkste doelstelling gehaald”

 1. @ aan allen onder genoemde schrijvers, U heeft allemaal gelijk en dan zeg ik niet teveel!.

 2. Geweldig te weten dat Dhr. Martina tenminste een fan heeft die vindt dat hij veel bereikt heeft de afgelopen 4 maanden. Wel is het jammer dat dat hij voor de spiegel moet staan om hem te zien!.

 3. “Napoleon”…hmmm…volgens mij ben je zelf niet vies van enige zelf-verering….

 4. Echt geweldig meneer Martina om als Minister van Economische Zaken trots te zijn op het feit dat je je economie hebt kapot bezuinigd en werkelijk geen enkele impuls ter verbetering hebt weten te verzinnen.

 5. Belangrijkste doelstelling (flinke vakantiereisjes maken en ditto daggeldvergoedingen opstrijken) gehaald.

 6. Nou niet bepaald een verdienste om trots op te zijn. Bij zijn aantreden verklaarde deze minister er voor te zorgen dat er tenminste 250 milj. geinvesteerd zou worden in de curacaose economie. Waarschijnlijk dacht hij; ‘veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven’.

 7. Eigen roem stinkt is een spreuk. Waarom denken politici wereldwijd vaak ONTERECHT, in dit geval zeker, toch standaard dat ze zo geweldig zijn? Door het vorstelijke salaris wat ze elke maand krijgen, maar niet verdienen?
  Het eigen volk financieel uitkleden, dat is het enige wat er de laatste maanden gebeurd is. Hoe durf je daar trots op te zijn, bah!