• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RookverbodCURAÇAO – Partido PAIS wil uitbreiding van het huidige rookverbod en heeft daarom een wetvoorstel voor uitbreiding van het rookverbod ingediend. De partij wil het rookverbod uitbreiden naar publiek toegankelijke ruimten van bedrijven en wil de waterpijp onder het rookverbod laten vallen.

“Het gerucht dat een waterpijp roken niet of minder schadelijk zou zijn dan sigaretten roken, is onjuist”, zegt PAIS-leider Alex Rosaria. “Wetenschappelijke studies, verschenen in het Amerikaanse vakblad Pediatrics in 2012, hebben aangetoond dat de centratie koolstofmonoxide bij waterpijprokers vier keer hoger lag dan bij de sigarettenrokers.”

Bescherming
Curaçao kent sinds 31 mei 1996 krachtens de Landsverordening beperking tabaksgebruik een verbod op het gebruik van tabaksproducten in openbare gebouwen en inrichtingen voor de gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening, sport, sociaal-cultureel werk en onderwijs. De partij wil ook een boetebepaling in de Landsverordening beperking tabaksgebruik opnemen. Met dit initiatief hoopt PAIS niet alleen de niet-rokers te beschermen, maar zeker ook dat het aantal rokers, vooral onder jongeren op Curaçao, afneemt of in ieder geval niet toeneemt.

ROSEA
De werkgroep ROSEA heeft in mei 2011 heeft aan de toenmalige minister van Gezondheid, Milieu en Natuur een ontwerplandsverordening voor de uitbreiding van het rookverbod ingediend. “Dit ontwerp is heden helaas nog niet aan de adviesorganen van het Land verstuurd. De PAIS-fractie wenst dan ook hierbij haar dankbetuigingen te uiten richting de werkgroep ROSEA die zich belangeloos heeft ingezet in de strijd tegen het roken. Deze strijd heeft Partido PAIS opgepakt en gemeend een uitbreiding aan te brengen in wat al op tafel lag”, sluit Rosaria af.

23 reacties op “PAIS wil rookverbod uitbreiden naar bedrijven”

 1. Rookgordijn!?!?!?

 2. Oh yay…prioritization…
  Damn shame!

 3. Terwijl de PS met Asjes de democratie om zeep gaat helpen (we kennen zijn geschiedenis) mag PAIS wat kruimelwerk doen waar het land niet op zit te wachten. Ongelofelijk dat PAIS zich zo in de hoek laat zetten.

 4. Het gaat hier steeds meer de kant van nederland en amerika op.
  Laat het gewoon qua horeca aan de marktwerking over. Denk je dat neen niet-rokers gelegenheid een gat in de markt is? Begin er eentje (en ga na 3 maanden failliet) want niemand houdt je tegen.

 5. @ Maria Hoeven,waarom weer die Hollanders!.Hoeveel Hoefijzers moet je per jaar laten vernieuwen omdat je vijf keer daags naar die china toko loopt om pastijtjes,ballen gehakt,kroketten,nasi ballen,patat,etcetra in je mik te douwen,en maar zeggen tegen je omgeving,de dokter heeft het fout,ik ben helemaal niet dik.

 6. Ach, wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd hebben ze mij vroeger geprobeerd te leren.
  Je kunt bijvoorbeeld ook niet van de politie verwachtten dat ze zich met alleen inbraken bezighoudt en dus de verkeersovertredingen maar laat voor wat het is, om maar een dom vergelijk te noemen.

 7. Door met de zwaar besmette Jasjes in zee te willen gaan, zou Rosario zich in de eerste plaats zorgen moeten maken over de ethiek, moraliteit, integriteit van zijn partij. De scepsis over zijn partij is volkomen terecht gebleken. Een schone regering? Yeah.

 8. All jullie met jullie domme reacties, jullie zijn zeker allemaal rokers. Ben blij dat er een verbod komt! Ben het zat al dat gerook van mensen, dat moeten ze in hun eigen huis doen. En weet vast dat het ook allemaal hollanders zijn die zitten te klagen over het verbod. zij lusten zeker een sigaret en ook zeker van klagen en commentaar over alles hebben haha

 9. Alex is het niet beter dat je brandblussers gaat verkopen bij BULDING DEPOT,daar was rook genoeg,en niet te denken dat de ISLA of het asfaltmeer de zens in gaat.ook daar ligt een handel voor u open.

 10. ze souwe de doktoren gevangen nemen door hunni zijn de mense gaan roken omdat et nie schadelijk souw zijn en je wert er rustig van !!

 11. Jullie klagen allemaal, niemand gaat er meer op stemmen, waar ga je op stemmen dan? MFK? MAN? stelletje idioten, hou op met zeiken of start je eigen politieke partij, laat die mensen hun werk doen

 12. Drie jaar geleden waarschuwde ik diverse mensen om niet op MFK te stemmen, maar die mensen wilden perse verandering en weg van de ‘gevestigde’ orde. De sukkels hadden al heel snel spijt.
  Vorig jaar waarschuwde ik mensen niet op PAIS te stemmen, die Rosarijodokus die heft een foute historie. Nieuwe partijen daar zitten teveel gelukzoekers in. Dat heeft even tijd nodig om zichzelf te bewijzen. Denk hier alsjeblieft aan later dit jaar als we weer gaan stemmen. Je weet niet hoe zo’n nieuwe partij zich echt gaat gedragen.
  PAIS zal weggevaagd worden, wat een onbenul die lui.
  Stem desnoods Godett…… Die gaat straks de rol van grote staatsman willen spelen.

  PAIS – antirookgordijntjes………hahaha uche uche uche

 13. telt dat ook voor de Isla,want die rookt ook gewoon door..een sigaretje meer of minder maakt ook niet meer uit als de Isla wel doorstoomt..niet rokers roken dan ook gewoon mee..daar is een sigaretje niets bij ..

 14. Niet te filmen dit, deze partij weet inderdaad goed prioriteiten te stellen. Mijn stem krijgen ze de volgende keer ook niet meer. Want ze zitten blijkbaar ook gigantisch gekleefd aan het pluche. Want als je een beetje over principes beschikt dan ga je niet met deze poppenkast verder. Maar nee hoor daar bemoeien zij zich niet mee, ze gaan gewoon meeregeren met Asjes en zijn nieuwe partij zonder mandaat en maken zich druk over de waterpijp!

 15. Zeg, Rosaria, ga eens aan het werk man. Meer dan genoeg echte problemen hier.

 16. Na vroeger verbaal dingen gelanceerd te hebben die wezenlijk nuttig konden zijn voor heel de bevolking is onze politicus nu wel erg afgezakt.

  Dat er een forse frustratie moet zijn omdat veel gelanceerde verbetering op geen enkele steun van collega regeerders, ambtenaren, het volk kon rekenen lijkt de oorzaak te zijn om nu met dit soort onbenulligheden de kostbare tijd te verspillen die gebruikt zou moeten worden om echte problemen aan te pakken.
  Schoenmaker blijf bij je leest. Financieel/economisch deskundig wil niet zeggen dat je in staat bent een (deel van) volk te leiden.

 17. Dit is de druppel. Ik zal nooit meer op ze stemmen en geef bij deze met schaamrood op de kaken toe dat ik het heb gedaan… Volgende urgente punt van Pais zal zijn: de prullenbakken op Curacao moeten mooier, of iets anders nog onzinnigers. Bah!

 18. Curaçao in maatschappelijk verval en PAIS begint over zoiets? Wat een slappe hap.
  De weg naar onafhankelijkheid is nog heel ver weg met dit soort figuren als Rosario…

 19. Het wachten is op een reclame spotje van PAIS, waarin ze uitleggen hoe gevaarlijk roken wel niet is.
  En dat spotje wordt natuurlijjk gefilmd met de ISLA op de achtergrond.

  Wanneer de PAIS zo begaan is met de gezondheid van de bevolking dan gaan ze eerst achter de grootste vervuiler aan, maar dat concept is te moeilijk.

 20. how about uit deze farce van een coalitie

 21. Alex mag zelf wel heel goed oppassen dat hij en PAIS niet uit de politiek word gerookt door de PS & co,,het gaat in ieder geval niet goed met zijn beloofde partij doelstellingen verwoord in de verkiezingen,volgende verkiezingen PS 2 zetels,PAIS 1 zetel.

 22. beste pais hebben jullie op dit moment echt niet wat beters te doen? bijvoorbeeld de stekker uit deze regering trekken. shame you.

 23. Over een rookverbod van de ISLA en Koraal Tabak is het natuurlijk oorverdovend stil, grrr.
  Leve de longkanker daardoor ………… Wat een zemelpartij is PAIS!