• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nieuw bestuur Pueblo SoberanoCURAÇAO – De Pueblo Soberano-afscheidingsgroep van Ivar Asjes, Aliansa Sivil, laat weten binnen een paar uur tijd vierhonderd handtekeningen voor het afzetten van de PS-bestuur te hebben verzameld onder PS-aanhangers. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De handtekeningen om de directie van PS af te zetten vindt zijn aanleiding volgens Aliansa Sivil in de uitspraak die PS-voorzitter Donald Balentina woensdagmiddag deed in een interview met Radio Direct. Balentina zei daar dat ‘de minister-aanstellingen zoals Wiels in een brief op 24 april aan formateur Glenn Camelia had voorgesteld dan wel Wiels zijn wens was, maar dat dat alleen gold toen hij nog in leven was.’ “Nu Wiels niet meer in leven is gelden andere voorwaarden”, aldus Balentina.

Achterban genereren
Die opmerking is bij de leden van Aliansa Sivil naar eigen zeggen in het verkeerde keelgat geschoten. En de groep gebruikt dat negatieve gevoel nu om een achterban te genereren tegen de directie van PS. Dezelfde directie die het niet eens is met de aanstelling van Ivar Asjes als president en pleit voor het uitstellen van de benoeming van PS-ministers tot na het partijcongres over drie maanden. Asjes en de overige parlementariërs namens PS weigeren hierin mee te gaan en maakten onder een eigen fractie vanmiddag de kandidaten voor de ministerposten en de premier-post namens PS bekend. Die namen komen uit een brief die Wiels op 24 april aan formateur Glenn Camelia stuurde.

Motie van wantrouwen
De groep Aliansa Sivil onder leiding van hun fractieleider Melvin Cijntje vraagt leden van Pueblo Soberano om een petitie te tekenen waarin ze eisen dat Balentina als partijvoorzitter wordt ontslagen evenals de andere leden van de partijdirectie. Als het de groep lukt om de PS directie uit het veld te ruimen dan is een mogelijke verzoening met de PS-partij wellicht weer mogelijk. “We zijn niet tegen PS en een eventuele verzoening sluit ik niet uit, maar dan wel onder de voorwaarde dat de weg zoals Wiels had uitgestippeld wordt bewandeld en zonder de huidige partijdirectie”, aldus Asjes.

19 reacties op “400 handtekeningen tegen PS-bestuur”

 1. Die broer van H.Wiels wilde de nieuwe leider van de partij worden terwijl de man totaal niet voor geschikt is. Heb eergisteren in de PS-uitzending gehoord dat de broer een paar dagen geleden twee prominente PS-vrouwen wilde slaan en het woord bai de K… gebruikt had tegen deze vrouwen. Daarnaast werd er ook verteld dat deze broer op verzoek van Helmin buiten de deur van de sede gehouden moest worden, Helmin zal wel een reden hiervoor hebben gehad. Anderen vertelden dat de broer vaak met een fles rum voor de deur van de sede van de PS stond te discussiëren. Het is maar goed dat ze hem niet als leider willen de man spoort niet als ik het goed begrepen heb.
  Verder heeft deze broer nooit iets gedaan voor de partij, maar dacht dat hij zomaar het karretje kon gaan trekken omdat meneertje de broer van is.
  Het is een agressieve domme man die graag rum drinkt.

 2. Met verbazing neem ik waar dat mensen die 6 maanden geleden redelijk integer overkwamen nu ze aan een regeer positie kunnen komen hun principes vergeten zijn.
  Het kan niet waar zijn dat kiezers van de PNP, PAIS en Sulvaran het aanmoedigen dat hun stem wordt misbruikt door een figuur als Asjes.
  Maar, zij die de plicht hebben om de democratische inbreng van hun kiezers te verdedigen lijken serieus plannen te hebben om met Asjes samen de problemen van het land snel, eerlijk en vakkundig op te gaan lossen. Asjes is al enkele jaren op de voorgrond en van hem kunnen we het niet verwachten, maar die anderen…… ga je schamen!

 3. Nou, dat wordt mooi dus, MFK als grootste partij bij de volgende verkiezingen. Het volk krijgt wat het verdient

 4. Hoeveel leden telt de partij eigenlijk?

 5. ben benieuwd wie hun salarissen dadelijk gaat betalen..met jasjes of schotte aan de macht zal nederland de geldkraan wel dicht gaan draaien…prioriteit nr1 voor verdere steun van nederland is het oplossen van de moord op Dhr Wiels,,als die niet opgelost word zal nedeland zich wel terugtrekken..de daders kunnen nl overal gezocht worden ,in alle hoeken..en nederland doet zaken met een gedegen bestuur voor een gezonde democratie

 6. Kurt, op 30-05-2013 om 07:03 schreef: (ik zou overigens nooit mijn auto laten wassen door hem)

  Binnen-zakkenwasser ? (ook ‘n mooi Scrabble woord)

 7. Als de PS niet meer bestaat en uit 5 eenmans fractie bestaat dan moet de PAIS de Min Pres leveren

 8. Nu vraag ik me wel af hoe hij zijn Drs. titel heeft gekocht. Or is it all fake?????? Economie of ????????
  Gezegend is Curaçao met deze corrupteling, die ongetwijfeld een verbond gaat sluiten met G.S. om zo Curaçao leeg te zuigen.

 9. Wordt het niet tijd om de liquidatie van Wiels met andere ogen te gaan zien?

 10. asjes get the power woooeeeeeee and nobody gonna stop him

  SHOW HIM THE MONEYYYYYYYY

 11. Jasjes vecht voor zijn laatste strohalm om zijn zakken te kunnen vullen, hij weet als geen ander dat als dit mislukt, hij uit de politiek zal gaan verdwijnen en eindelijk zal moeten gaan werken voor zijn geld.

  (ik zou overigens nooit mijn auto laten wassen door hem)

 12. Slechts 400 handtkeningen? Wat een gedoe over de machtsstrijd van slechts één persoon: Drs I. Asjes. Ik vind het in feite heel kinderachtig van deze bromtol, die jammert omdat het politieke spel niet op zijn manier gespeeld wordt. Jankbal, verdwijn van het toneel, je brengt de maatschappij zeer grote schade toe.

 13. Ivar Asjes staat synoniem voor ruzie? Het eigen gewin gaat voor het algemeen belang. Binnen 3 maanden zoveel ruzie dat regering weer valt en opnieuw verkiezingen.

 14. Het gaat erom dat het sociale geweten van de kiezer en vooral van de parlementariërs van Pueblo Soberano vorm krijgt en men laat weten dat Ivar Asjes niet de aangewezen persoon is, om vorm te geven aan een kabinet. Nota bene in een tijdsperiode waarin alles op alles moet worden gezet om uit een zeer diep dal omhoog te klauteren.

  In al zijn bestuursfuncties, zowel in de politiek als daarbuiten, heeft de man jammerlijk gefaald. In feite is dat nog niet eens mijn grootste punt van kritiek. Het gaat er mij om dat Asjes niet de man is om vorm te geven aan een kabinet om reden dat waardigheid, slagvaardigheid en sociaal geweten, de motto’s moeten zijn van het nieuw te vormen politieke kabinet.

  Hoe Ivar Asjes deze 3 motto’s zou moeten vormgeven, is mij een volkomen raadsel. De man staat niet garant voor leiderschap, nog voor slagvaardigheid en zijn sociale geweten is onderontwikkeld. Sterker uitgedrukt, hij is een grabbelaar.

  Pueblo Soberano is een volkspartij, geformeerd uit kiezers en leden uit met name de volkswijken op het eiland. Weliswaar aangevuld met lieden uit de middenklasse en intellectuelen maar het merendeel van de kiezers bestaat uit mensen die hun hoop hadden gevestigd op een leider die garant trachtte te staan voor een sociaal geweten. Een leider die bereid was hen de weg te wijzen naar meer gelijkheid en minder corruptie.

  Het is niet zo dat ik plotseling een ommezwaai maak van 180 ͦ en vergeten ben hoe Wiels fulmineerde tegen alles en iedereen die hem onwelgevallig was. Ik vrees wel dat het tijdperk Asjes een tijdperk inluidt van grote instabiliteit, waarbinnen een aantal machtsfactoren die buiten de deur gehouden zouden moeten worden, kans krijgen om hun greep op de samenleving te verstevigen.

  Pueblo Soberano, bezint eer gij begint. Het Wiels erfgoed voortzetten, is niet gediend met een man als Asjes en ik vrees dan ook dat dat u, in uw hoedanigheid van bestuur van deze partij, na verloop van tijd geconfronteerd zal worden met leegloop. Dat niet alleen, de stabiliteit van de toekomstige regering is er niet bij gebaat dat een politieke clown, die heeft aangetoond dat hij geen boodschap heeft aan parlementaire democratie, het voortouw neemt.

  Er speelt nog iets anders mee, namelijk het gegeven dat de V.D.C. doelbewust werd uitgehold door het op non-actief stellen van het betrouwbare managementteam en haar medewerkers. Het enig denkbare motief dat hieraan ten grondslag lag, was het verwijderen van de spreekwoordelijke angel.

  Helaas voor Wiels, heeft hij volop meegewerkt aan de eliminatie van de V.D.C. en is het met name zijn paradepaardje, Michael Römer, die hij heeft binnengehaald als het aanstormende talent. Hiermee de weg vrijmakend voor lieden als Asjes.

  Ik hoop dat deze kapitale blunder, niet zal meeregeren over het graf van Helmin Wiels.

 15. Asjes zorgt voor de 2e keer in 1 jaar voor chaos in ons jonge staatsbestel. Het is niet alleen het PS bestuur, het zijn niet de complottetherieeen van Asjes (ik dacht al waar blijven die)…..

  NIEMAND WIL ASJES ALS MP !!
  DAT is het punt.

 16. Asjes zorgt voor de 2e keer in 1 jaar voor chaos in ons jonge staatsbestel 🙁

  Het is niet alleen het PS bestuur….. NIEMAND WIL ASJES ALS MP !!

 17. Meneer Asjes,
  400 handtekeningen is niets als men de hoeveelheid mensen telt die stemden voor de PS.

  Wat de heer Asjes wilt doen is een greep naar macht. laten we niet vergeten hoe hij zich heel dictatorial opstelde toen hij in het parlement zat. Hij hield heel Curacao in een greep en is niet vies van vriendjespolitiek.

  Deze heer Asjes en zijn bende corrupte criminelen zijn een schande voor Curacao.

  Volgens de wetten die tijdens het Kabinet Betrian zijn ingesteld, hoort deze bende machtgrijpers eerst gescreend te worden. Nu is het OM aan zet. Hou deze stappel gekke mensen tegen, die willen weer van Curacao een poppenkast maken.
  YWN

 18. Ha, ha! En Pueblo Soberano, de naam zegt het al. wil onafhankelijk worden. Ze kunnen niet eens hun eigen partij overeind houden, laat staan het eiland.

  Dit is echt kleuterklas niveau!

 19. Wat gaan jullie stemmen over een maand of 3?

  Onafhankelijkheid is een goed streven, maar neem dat woord alleen in de mond als men weet dat er genoeg capabele mensen zich in de politiek bevinden.

  Dat zie ik hier de komende 2 generaties nog niet gebeuren. Geef ze een beetje macht en ze denken dat ze alles kunnen maken. Dat geldt zo te zien ook op partij niveau.

  Wat een soap zeg…. binnenkort maar even op internet kijken wat er buiten Curacao te beleven is.