• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

kustwacht open dagCURAÇAO – Defensie en de Kustwacht openen op zondag hun deuren voor publiek van 10.00 tot 17.30 uur op Marinebasis Parera. De open dag staat in het teken van demonstraties, zowel op het water als op de basis zelf. Spectaculair sluitstuk is een luchtshow van het vliegtuig en een helikopter.

Eenheden van de marine, kustwacht, Korps Mariniers en landmacht verschillende facetten van hun dagelijks werk. Van het redden van een drenkeling, het onderscheppen van een drugstransport en het afdalen uit een helikopter tot een amfibische raid van het Korps Mariniers.

Demonstraties
De demonstraties vinden plaats van 10.30 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. Alle demonstraties worden zowel ’s morgens als ’s middags uitgevoerd. Het is tot 17.00 uur ook mogelijk om schepen van binnen te bekijken. De Boston Whalers en de Super-RHIB van de Kustwacht verzorgen rondvaarten over de Versaillesbaai en door de Annabaai.

Entertainment
Parera Maritiem wordt muzikaal opgeluisterd met diverse optredens van de Scheepsband van de marinebasis en de lokale band Wesu.
Tijdens Parera Maritiem zendt Paradise FM live uit vanaf de basis. Twee vliegende reporters verslaan de demonstraties en de sfeer op het terrein. Kinderen met een overschot aan energie kunnen terecht op het exercitieterrein. Daar staat een hindernisbaan klaar. Voor volwassen is er een schietbaan.

Parkeermogelijkheden
Het is de bedoeling dat bezoekers hun voertuig parkeren op de Emancipatieboulevard. Dit wordt aangegeven en begeleid door de Koninklijke Marechaussee en de Korps Politie Curacao. Vanaf de Emancipatieboulevard naar Parera en terug wordt er met bussen gependeld. Deze service is gratis.

www.versgeperst.com