• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nieuw bestuur Pueblo SoberanoCURAÇAO – Vlak voor de langverwachte persconferentie van Ivar Asjes vanmiddag, lijkt Pueblo Soberano in tweeën te splitsen. Een deel van het bestuur van de partij, onder leiding van Aubert Wiels, heeft hun steun aan Asjes ingetrokken. Dit bevestigt woordvoerder Lucho Rosales tegenover Versgeperst.com.

Rosales kan niet precies zeggen wie van het bestuur zich achter Balentina schaart, maar zegt zich niet teveel zorgen te maken. “Wij doen wat onze leider Helmin Wiels wilde. Hij heeft in een brief Ivar Asjes aangewezen als zijn opvolger. Alles is al doorgegeven en uitgevoerd door formateur Glenn Camelia. Maar natuurlijk vinden we het niet leuk wat er nu gebeurt binnen de partij.”

Persconferentie
Om 14.30 uur maakt Asjes tijdens een persconferentie bij de Staten bekend wie de leider wordt van Pueblo Soberano en welke ministers de partij aanlevert voor het kabinet. De partij distantieert zich volgens de broer van Wiels, Aubert, van de persconferentie.

22 reacties op “Problemen binnen Pueblo Soberano”

 1. Er zijn 2 mogelijkheden om Asjes te weerhouden van de MP stoel.
  1. De coalitie genoten luisteren beter naar de stem van hun kiezers dan die van het pluche.
  2. Zijn (vroegere) partijgenoten doen aangifte bij het OM tegen Asjes van zaken waarnaar ze 2
  jaren hebben gekeken en over hebben gezwegen.
  Anders………. kennelijk is dit het gevolg van democratie. Wat een beschamende vertoning.

 2. Nog eens een keer,
  Jullie weten het allemaal wel!!!!!!!!!!!

  Maar hoe bereik je het stemvee in de mondi’s??????????
  Die mensen weten echt niet beter…

 3. sinds 10-10-10 toen we zo naïef waren om te denken dat we het zelf wel konden zijn we alleen maar verder weggezakt richting een land dat niet zal misstaan in Afrika.
  dat is nu net ons probleem, denken in stamverbanden en niet denken in een oplossende gedachte voor een betere toekomst voor ons allen.
  In plaats dat we vieren dat de slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft, treuren wij dat het 150 jaar geleden er nog slavernij was.

  Zal een zakkenvuller ook MP willen worden als hij een salaris kon krijgen van 3000 gulden bruto per maand.
  De beroeps politicus heeft plaats gemaakt voor iemand die zijn persoon voorop stelt, familieleden op functies zet waar ze totaal niet geschikt voor zijn.
  Idealen om de maatschappij te verbeteren zijn vieze woorden geworden, belangeloos inzetten en je mede mens helpen is er niet meer bij.

  Een hoog salaris rechtvaardigt misschien alleen omdat beter opgeleiden over de streep heen te halen als ze een hun loopbaan onderbreken om het volk te dienen.
  maar als we de laatste jaren kijken welke leiders we hebben gehad , deze komen misschien alleen in aanmerking voor schaal 4.

  Ik stel voor in vervolg indien iemand ons volk gaat vertegenwoordigen zijn oude salaris en 1000 gulden er boven op.
  Dus als je volgens de belastingdienst geen inkomen heb , tsja dan is het maar 1000 gulden , eens kijken hoeveel; er dan nog klaar staan om politicus te worden

 4. De MFK heeft totaal niets te bieden, het is een holle partij zonder inhoud.
  Oude politiek vermomd in nieuw uiterlijk. Oude politiek van, volg mij en je krijgt wat.
  Een politieke partij met hoog een viswijf gehalte.

  Curaçao wil geen viswijven en vismannen en hende bruwa zonder scholing meer aan de macht.

  Kennis van recht en economie etc. is essentieel om dit land te kunnen besturen.
  Curaçao zit niet te wachten op mensen die collega’s bedreigen en beledigen in het parlement en collega’s staan op te wachten om te VECHTEN buiten het parlement.
  Wat is dit?!?!?

  Curaçao wil normale gezonde mensen aan de macht. Zowel in het parlement als in de regering. U bent de spiegel van het volk!

 5. Asjes zorgt voor de 2e keer in 1 jaar voor chaos in ons jonge staatsbestel.

  Het is niet alleen het PS bestuur….. NIEMAND WIL ASJES ALS MP 🙁 !!

  Nu maar hopen hoe recht het partijbestuur van PS zijn rug houdt.

 6. Het is MFK gelukt PS uit elkaar te rukken. Jammer. Heel jammer!!! Al die rookgordijnen die opgetrokken worden en men blijft zich blind staren op macht! Zal mij niet verbazen als de daders zich krom lachen om alle onzinnige insinuaties die gemaakt worden. Mensen, hou je ogen open aub. Zoek de dader in de juiste hoek. Er wordt van alles geroepen, rookgordijnen opgetrokken en men trapt er in. Jammer! Hopi jammer!

 7. Misschien vinden sommige mensen alles wat gaande is te curacao helemaal niet erg, of er een goede regering komt of niet, en of er corruptie is, of geld verkwanseld wordt, niets is belangrik, WANT het GELD komt toch deels van de Belasingbetalers uit NEDERLAND. Vergis ik mij ?

 8. Een dommer figuur als Asjes is er niet te vinden, wat een klucht is dit zeg. Is het nu zo moelijk een stel betrouwbare mensen te vinden. Waarom lukt het op Aruba nu wel.

 9. Er is 1 man die ik al keihard hoor lachen op de achtergrond, dat is onze Gerrit.
  Die gaat dit jaar nog de grote winnaar worden.

  De radeloosheid straalt nu al van andere partijen af, PAR, PNP, PAIS, zo dood als een pier en geen miniem idee wat te doen…….

  Straks zijn we, vergeef me de gedachte, nog blij met de heropstanding van die Godett…..

 10. Voor de 2e keer in 1 jaar zorgt Asjes voor chaos in ons jonge Staatsbestel…..

  Hij heet niet voor niet de anti-democaat.

 11. Zoals een bekende Amerikaanse schrijver in zijn boek “Don’t stop the Carnaval” schreef, don’t stop the carnaval please. Het speelt zich af op weer een ander Caraïbisch eiland, maar had net zo goed hier kunnen zijn geweest. Misschien brengen wij het ooit nog zover, who knows.

 12. Ik wacht even af……moet het eerst horen en zien wat er nu weer speelt in het dorp.
  Vind trouwens henki zijn opmerking wel aardig over Asjes zijn vrijwillige ontslag en nu dus ………
  Wat zijn dan de regels voor opvolging indien Asjes buiten de boot zou vallen?

  Straks dus 2 partijen van PS signatuur om op te stemmen?? Nog meer diversiteit en versplintering? Dat er ruzie zou komen dat was duidelijk, maar zo snel had ik het niet verwacht, dit alles natuurlijk in de geest van H. Wiels, en beide partijen gaan beweren dat ze de `betere geest` hebben hoogstwaarschijnlijk.

 13. Wat een belachelijke toestand, maar vergeet niet dat dit niet aan Asjes maar aan de Curacaose kiezers te wijten is die, niet gehinderd door enige kennis van zaken, massaal MFK en PS gestemd hebben.

  Ik geef toe dat er geen sterke alternatieven waren, maar met Pais, PNP en PAR had je in ieder geval op beschaving kunnen stemmen in plaats van op corruptie.

 14. Asjes is nota bene de man die in aug. 2012 voor het oog van de camera een wetsvoorstel ondertekende en indiende dat parlementariers die een partij verlaten, verbiedt hun zetel mee te nemen. En nu doet hij het zelf. Weer een bewijs wat voor onderkruipsel Asjes is. Sorry hoor,maar deze man is zo erg daar kun je geen voorstelling van maken. (gnet zo als Schotte overigens ). Asjes zal ten eigen faveure gaarne bereid zijn dit eiland naar de ondergang te leiden.Nederland grijjp aub gauw in !

 15. De vraag is dus hoeveel parlementsleden de heer Asjes nog steunen.
  Als men slim is maakt men de heer Hodge en het huidige team weer missionair, en sluit PS intern de rijen.
  Het is noodzakelijk dat de PS de corruptie blijft bestrijden volgens de lijn die wijlen de heer Wiels volgde. Als de PS deze lijn niet blijft volgen en nu uit elkaar valt is het leed niet te overzien.
  Hopelijk volgen de parlementsleden dus de lijn van de broer van Helmin Wiels.

 16. De geschiedenis herhaalt zich, destijds in Nederland met wat Pim allemaal niet had gewild en door verschillende lui werd geinterpreteerd. Nu dus PS. Het is een grote soap
  We hebben geen GTST nodig. We hoeven alleen maar de media in de gaten te houden

 17. Rustig aan. Het kan een grote truc zijn om aan de macht te komen. Ja, en zijn vrouw is al “deputy prime minister”. Ze is door Asjes toegevoegd aan de MP als spion, waardoor hij geen enkele autonome beslissing kan nemen. Vergeleken bij Asjes was zelfs Tolinchi Pieters een heer.

 18. Hoe de kandidatuur van Asjes te rijmen is met het streven van Wiels (de corruptie te bestrijden) is mij een compleet raadsel.
  Asjes heeft in het verleden meermaals bewezen de weelde niet te kunnen dragen. Exorbitante uitgaven bij het CTB, vrouw aan banen helpen, zelf een baan bezetten, ervoor betaald krijgen en nooit op komen draven, zijn handelen tijdens het vorig kabinet en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Nu hoor ik dan dat zijn secretaresse ook nog minister mag worden en dan moet ik automatisch weer denken aan Myrna Godett.
  Het is mij dan ook volstrekt duidelijk dat het zakenkabinet bij de politici niets heeft veranderd. Het was gewoon een adempauze en nu gaan we gewoon weer verder met de tent leegplunderen.

  Curacao………..waar gaan we naar toe ?

 19. gelukkig is Asjes geen Parlementslid meer, want hij heeft ontslag genomen gisteren.
  slimme zet van de PS om eerst hem zijn zetel te laten opgeven en daarna hem te lozen.

 20. Dit wordt leuk… Als de partij zich in tweeen splitst, wie zijn de legitieme vertegenwoordigers in het kabinet? Ajes c.s.? De coalitie stoelt dan niet meer op een meerderheid. Of nieuwe onderhandelingen en nieuwe verkiezingen…

 21. Dat gaat dan vast een uit-erst discutabele bekendmaking worden om 14.30u, Asjes kennende 😉

 22. Heeeeeeeeeeeeeeerlijk nieuws!