• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – De rechter-commissaris heeft vandaag de aanhouding van de broers, die vlak na de moord op Helmin Wiels een dreigvideo op youtube zouden hebben geplaatst, niet verlengd. De broers zijn weer op vrije voeten. Zij moeten zich morgen melden bij de reclassering, meldt het OM.

Verder moeten de broers meewerken aan psychologisch onderzoek en direct school en werk hervatten. De mannen werden op dinsdag 7 mei aangehouden in verband met de verspreiding op YouTube van een video waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is. Wiels werd zondag 5 mei bij Marie Pampoen doodgeschoten.

13 reacties op “Broers dreigvideo weer op vrije voeten”

 1. Alle criminelen hadden een blanco strafblad. Daarna kwam een eerste keer en zo ging het door. Dat iemand aan zo iets begint is het begin van een crimineel.

 2. Ook lekker snugger om die jongens los te laten nog juist op tijd om hun beloftes voor 30 mei na te komen…..
  Kunnen ze 31 mei weer opgepakt worden. Blij dat ik er even niet ben.
  Zo klaar als 1+1=2 Dat zullen ze zelf wel snappen, gezien hun vermeende diploma’s.

 3. FMH, vraag de leden van de Lions club eens hun mouwen op te rollen en daarna de bewoners van Bon Futuro.

  Wat is de verhouding tattoos denk je? Ik schat 0/70.

 4. @ Miguel; Als dat inderdaad zo is wat je beweert betreffende het studie niveau van deze verdachten dan is het ze dus nog zwaarder aan te rekenen.

 5. Heer Ernst Franker, daar heef U gelijk in. Maar wie onschuldig is mag de eerste steen werpen. Het vermelden van hun studie is niet bedoeld om hun daad te verzachten maar juist om aan te geven dat zij geen ordinaire criminelen zijn die herhaaldelijk voor de rechter staan.
  Een kopie van zijn beul, bachelor in de bedrijfswiskunde ( Valentino Martis ) is ter inzage bij het bedrijf van zijn vader, Martis Agencies, Comanchestraat te Curacao.

 6. Ik wist niet dat het hebben van een tattoo betekent dat je ongeschoold bent…

 7. Miguel, het feit dat de jongens volgens jouw hoog opgeleid zijn (dat is ze aan hun tattoos overigens niet aan te zien) maakt hen juist in ernstige mate schuldig aan hun wandaad. Omdat ze goed wisten wat ze deden. Jacinta Constantia had ik het daarom nog wel kunnen vergeven, maar deze broers verdienen een zware straf.

 8. Sorry hoor, het is inderdaad een ontsmakelijke graap geweest van deze jonge mannen. Afgezien van deze barbaarse feiten zijn ze in ieder geval first offenders. Valentino heeft hier in Nederland een hogere opleiding in de wiskunde afgerond en is thans werkzaam bij zijn vader. Verder heeft hij ook nog de Nederlandse Antillen in verschillende delen van de wereld vertegenwoordigd als schaakkampioen van Curacao. Zijn broer volgt een Universitaire opleiding op de Antillen. Naar aanleiding van deze feiten vraag ik met oprecht
  pardon voor deze mensen.

  Met vriendelijke groet.

 9. opnaaienkralen steentjes of onkunde.
  Maffia politice.

  !1) H.M.Wiels wordt vermoord op zijn geliefde zondags strandje waar hij biertjes uitdeelden en 25,= florienen.

  2) goudkleurige misdaad auto is na twee weken gevonden?

  3) bekend vrouwelijke bestuurder?

  4) auto illigaal verhuurd?.Witte auto gevonden eigenaar niet te vinden,alleen bloed,maar waarschijnlijk van een hond?! die vals was?.

  5) verhuurder spoorloos?

  Ben vaak te vinden op het strandje rustig zittende in mijn eigen auto al 13 jaren,na vijf jaar perfect kontact met een ieder!,jammer genoeg deze dag niet ,maar ben een schorpioen dus maak de borst maar nat dadaers!

  6) etcetra, etcetra, bis,……

 10. My 2 cents: paniekerige overreactie politie en OM op puberale kwajongensstreek van 2 digitale wannabees. Nee, op een schofterige manier getuigen wegschelden van strand en boulevard, dat hielp blijkbaar. Keystone crimescene methodology, I guess.

 11. Goeie zaak lijkt me, ze zullen hun lesje geleerd hebben. Terug de maatschappij in, productief worden en weer gewoon normaal doen.

 12. ze hadden zeer zeker niet moeten doen wat zij hebben gedaan, maar om mensen zo lang vast te zetten en de killers de gelegenheid te geven van het eiland te vluchten is te crazy voor woorden. Vanmorgen mijn auto even naar een garage gebracht en uitgebreid met een aantal mensen gesproken. Je hoort nog es wat.
  Oa dat (is bekend inmiddels) de moord op Wiels een betaalde moord is, Colombianen die erachter zitten, Schotte etc. Schotte die 2 benzinepompen op Haiti heeft enz enz.
  De bebloede auto die in de mondi is gevonden zou behoren waarmee de driver van de killers weg is gereden, en die is inmiddels al voor de haaien gegooid. Dat deze moord geen typisch Curacaose is en dat er gezocht moet worden ri. Colombia. Maar dat kan ook niemand verbazen.
  Wat een bende allemaal.

 13. Tja, het is een klein eiland, dus deze onsmakelijke wandaad blijft voor altijd aan hen kleven.

  Net als hun tatoeages zo groot als tafellakens.