• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivar AsjesCURAÇAO – Ivar Asjes maakt morgen de nieuwe leider van Pueblo Soberano en de kandidaatministers voor het kabinet bekend. Dat staat in een uitnodiging voor een persconferentie. Aangezien Asjes gisteren zijn ontslag heeft ingediend als Statenlid, gaan de geruchten dat hij op de premierstoel gaat zitten.

Pueblo Soberano moet verder de ministerposten van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Sociale Zaken,Arbeid en Welzijn en Gezondheid Milieu en Natuur invullen.

PAIS
Coalitiegenoot PAIS heeft gisteren tijdens hun partijberaad besloten om Stanley Palm op de post van minister van Economische Ontwikkeling te zetten, dat betekent dat Steven Martina niet teruggekeerd. Nelson Navarro blijft aan als minister van Justitie en Etienne van der Horst als minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Alledrie zijn volgens de nieuwsbrief van PAIS al door de screening. Maandag 3 juni wil de coalitie van PS, PAIS, PNP en Glenn Sulvaran het kabinet installeren.

40 reacties op “Nieuwe leider en ministers PS morgen bekend”

 1. Voor de 2e keer in 1 jaar zorgt Asjes voor chaos in ons jonge Staatsbestel…..
  Hij heet niet voor niet de anti-democaat.

  Grupo Asjes (incluis de 4 Meelopers) laten 19.000 PS leden zetel-loos achter.
  Wie doet zoiets nou? Het is gewoonweg opnieuw het democatisch bestel kapen.

 2. gezien de problemen bij de PS, is de Hr Asjes nu dus geen parlementlid want hij heeft ontslag genomen maar alleen sector-directeur Publieke Dienstverlening.

  slimme zet van de PS om Asjes te lozen op deze manier, immers hij heeft zelf ontslag genomen.
  volgens de kieswet is de daarop de kieslijst geplaatste lid van de partij dan parlementslid als vervanger voor Asjes.

  nu kan hij samen met zijn vriendjes gaan huilen en ook roepen dat er een staatsgreep is gepleegd.
  echter het ordinaire toeschuiven en graaien heeft hem zelf de das omgedaan.
  ook het hoppen van de ene politieke groep en dan de andere politieke groep heeft veel twijfels gezaaid over zijn toewijding.

  De PS heeft gelukkig zelf ingezien dat Asjes niet de wil is van Wiels.

 3. correctie : de 5 parlementsleden

 4. @Ozziie,

  als dat toch eens ging gebeuren.

  heel de Politiek screenen en een betrouwbare VDC aan het werk.
  Het VDC moet los staan van de politiek, de corruptici moeten geen enkele invloed meer mogen hebben op het VDC.
  Laat VDC onder het koninkrijk vallen!!
  Het OM ook meteen screenen, want daar moet ook de bezem door gehaald worden!!
  Alleen het koninkrijk zou dit kunnen.
  Hier op curacao zijn te veel vriendjes en (eigen)belangen aan het werk..

 5. Had gedacht dat deze (vermeende?) onenigheid nog even wat vooruitgeschoven zou worden binnen de PS. Dat het er aan zat, of zit te komen dat is duidelijk, het is inherent aan de machtsstructuur binnen deze partij welke met het wegvallen van Wiels duidelijk gaten vertoond, er denkt niemand meer voor de rest die dus nu niemand heeft om achteraan te rennen. Het moeten accepteren van een ander soort autoriteit zal moeilijk zijn.

 6. Coming up: het ware gezicht van VDC-hoofd Micheal Romer en Formateur Glenn Camelia.

 7. PS heeft duidelijk 2 kampen pro en anti Asjes. Daaraan gaat elke partij kapot.

 8. Update: De kaarten lijken verre van geschud. Een breuk binnen de partij sinds gisteravond. Bestuursvoorzitter Donnie Balentina lust Asjes niet. Marvelyne Wiels lijkt de nieuwe leidster en is juist wel gebrand op Asjes.

  Waar het op neer komt: zullen de 5 wettelijke PS Statenleden alle 5 Asjes kandidatuur steunen of niet? Valt er 1 uit, is de regering gevallen. Stay tuned.

 9. Nederland moet er snel een gezonde democratische rechtstaat van maken met ervaringsdeskundige bestuurders/rechters en de economie inzetten voor eco en recreatief toerisme waar heel het volk baat bij moet hebben. Veeg het eiland eens goed schoon in alle opzichten! Eerlijk en duurzaam duurt het langst.

 10. @ BOMBOKLAND Vriend, groot is uw geloof! 😀

 11. Chewbaka for Prime Minister??

 12. Heeft Asjes niet nog een baantje achter de hand als sectordirecteur? Hij heeft daar vrijstelling voor omdat hij statenlid is. Op het moment dat hij zijn functie als statenlid neerlegt is hij dus beschikbaar. Daar moeten we hem dan maar aan houden.

 13. SE SE SE NOS MES POR !!

 14. In de Amigoe: ‘Jeanne-Marie Francisca nieuwe minister voor PS’ en verder ‘…was de secretaresse van Ivar Asjes ……. Ze doorliep haar middelbare school aan het Radulphus College’.
  Gelukkig, in ieder geval gestudeerd (of gestuurd?)

 15. DE IS TOCH EEN FILM? . HET BERUST TOCH NIET OP WAARHEID?

 16. It is inevitable. It doesn’t matter who you vote for, result is the same.

 17. ik had niks anders verwacht dan dat de Hr Asjes de beoogde MP zal worden , helemaal toen de zuster van onze leider H.Wiels tijdens de begrafenis verklaarde dat de Hr Asjes de opvolger moest worden als Helmin er niet meer was.
  Echter mocht het zo zijn dat de zuster van Helmin, de gevolmachtigde minister gaat worden in Nederland , dan denk ik dat persoonlijk dat deze verklaring van haar, juist u mag dat invullen.

  De Hr Asjes als MP heeft nog wel wat te regelen, zijn vrouw zal niks meer mogen doen.
  Hij zal het terug stortings bewijs van de ontvangen gelden selikor moeten tonen.
  zijn kabinet moet totaal vrij van belasting schulden, maar ik heb al begrepen van Navarro dat die al een betalingsregeling heeft, anders zal deze nooit verklaren dat iedereen wel een belasting achterstand heeft.

  Onze voormalige PS Leider Wiels , wilde geen zaken doen met dit soort mensen, hopelijk ons volk ook niet

 18. Echt een zoon van het volk , een arbeiderskind, die weet wat er onder het volk leeft. Het volk van curacao heeft zich voor de zoveelste keer weer eens een keer laten belazeren. de dood van wiels komt Asjes en zijn schoonfamilie wel heel erg gelegen. Handige deal om de zus van wiels het gerucht over de wens tot opvolging te geven en er komt niet eens ( eigen) geld bij te pas, gewoon een ministerpost is al genoeg. Deze koehandel is erger dan alles van de MFK, de PLKP, DP en FOL bij elkaar. Corruptie en nepotisme naar de top gevoerd en het volk heeft zich weer eens zwaar laten belazeren, dit is echt veraad aan het volk en het eiland. Over 3 maanden ruzie over de onbetaalde schoolboeken. en zit er weer een coalitie met MFK. PAIS ben verstandig en stap er nu uit , nu het nog kan anders lukt het jullie om binnen 2 weken het crediet te verspelen wat je in jaren hebt opgebouwd en je weet toch dat ze jullie er vroeg of laat uitknikkeren. Asjes heeft als statenvoorzitter al laten zien wat zijn ware aard is. geloof niet dat ie met een munchener conferentie te paaien is. Stetkte voor het eiland en het volk van curacao

 19. Wie laat het toe dat deze man Asjes P.M van nos dushi Korsow kan worden dat zijn de overige partijen die dit laat gebeuren.Het wordt weer jammer genoeg het land bestellen zoals onze grote vriend Gerrit el colombiano ons eiland heeft achter gelaten.

 20. Wat erg, het ging net allemaal zo rustig……

 21. Waar gaat dit eiland naar toe? Wij kunnen nog zo een debakel niet aan.
  Ik hoop dat Nederland hier een stokje voor kan steken. Het hoofd van de veiligheidsdienst is niet te vertrouwen (corrupt) en zal zijn patroon Asjes zo door de screening slepen al had deze zelfs een moord gepleegd.( zie kommentaar van TUNA) Dit hoofd van de veiligheidsdienst zal afgezet (ontslagen)moeten worden en Nederland ( AIVD) kan daar voor zorgen me dunk. Asjes mag geen MP worden dit zal ons voor altijd belachelijk maken bij onze buurlanden, de VS, Nederland enz. Dit sujet is zo corrupt als maar kan.
  Het vallen van de regering is ook geen optie omdat het gevaar dreigt dat Her Schotte (de mafia) weer de macht grijpt en wij helemaal bij af zijn. Onderzoek naar moord op Wiels wordt stopgezet, Dos Santos en consorten de macht grijpen en het hele Eiland in de afgrond duwen. Mensen protesteer ga de straat op, op het moment dat bekend wordt dat Asjes MP wordt accepteer dit niet het zou het begin van het einde betekenen.

 22. Asjes als ministerpresident is een aanfluiting, na zijn creditcardfraude bij het CTB, zijn politieke benoeming bij Selikor en zijn verkrachting van de democratie. Helaas hebben betrokkenen in deze zaken nooit aangifte tegen Asjes gedaan waardoor hij nu door de screening kan komen.

  Laten we het positief zien en dat is dat we met Asjes 1000 keer beter af zijn dan met Schotte die fraude op zijn voorhoofd heeft geschreven.

  Is Stella van Rijn al gezien bij de PS sede om zich aan te melden als lid?

 23. Hoe zit het eigenlijk met Curacao. Zijn de goede oude families van vroeger met zeer goede reputaties en vaak hooggeleerd niet meer op curacao ?, OF tenminste zij hadden toch kinderen en indien waarom hebben zij de goede gewoontes van hun families niet voortgezet in de politiek op Curacao ??

 24. de kapitein heeft niet de voorziene koers gevaren die door de sponsor is bepaald de bemanning is gaan muiten met alle gevolgen vandien.

 25. Voorspelling:
  De man heeft binnen drie maanden ruzie met iedereen, het kabinet valt en we krijgen nieuwe verkiezingen. PS wordt weggevaagd want er is geen leider meer. Rara waar gaan die stemmen naartoe. Gerrit kan zich opmaken voor zijn tweede termijn als premier

 26. Verstandig van Asjes, dat hij de eer aan zich zelf houdt, uit de Staten terug treedt om daarna geheel van het politieke toneel te verdwijnen.
  Opgaan voor het Minster presidentschap kan niet anders dan een heel slecht bedacht gerucht zijn. Het is gewoonweg ondenkbaar!

 27. Als dit waar is (wat ik al langer denk) krijgen wij een MP vol rancune tegen een deel van de bevolking, oud politicie, huidige politicie en nederland. Rancune is een gevoel van onvrede dat zich vertaalt in boosheid, beschuldigingen en een houding van slachtoffer en zal dushi Korsow niet veel goeds gaan brengen.

 28. Spannend! Wie o wie zal het toch worden??? Ik ben zooooo benieuwd! 😉

 29. Ivar Asjes… 853 stemmen.. en dat gaat het land nog verder leegroven

 30. triest als dit gaat gebeuren.

  de politiek is dan weer terug naar af.
  een crimineel/fraudeur aan het hoofd van de regering???
  screening is afgeschaft..
  de weg staat weer open voor ene Gerrit Schotte!!
  ik wordt hier echt verdrietig van…

 31. Ayo mi dushi Korsou. Waar ik naartoe moet is me een raadsel maar dit eiland wordt onleefbaar.

 32. De democraat Asjes bestaat niet. Dat wordt dus de Partij van Ivar Fortuyn of van Pim Asjes.
  Ergo : Einde Pueblo Soberano , want zonder “ziel” kan die partij niet voortbestaan. Kan fuseren met de FOL wellicht ?

 33. Asjes als minister, laat staan Minister President zou jammer zijn voor het eiland. Zijn reputatie zal ons als Curacao achtervolgen. De man is geen democraat.

 34. Mijn enige vraag aan PS. Wie zou H Wiels (Qepd) als Min Pres benoemen ? Was dit zijn gedachten? Hij wist toch van het verleden van Ivar Asjes en had Ivar op de lijst als tweede man! Ik ben er bijna zeker van dat H Wiels, Ivar niet als Min Pres zou benoemen. H Wiels was iemand van historie, dus hij zou dit niet hebben vergeten. Graag antwoord van P.S.

 35. @ Nardy; Met het huidige hoofd van de veiligheidsdienst (zetbaas) is dit slechts een stempelprocedure, het is een volkomen illusie om te denken dat de screening 100% wordt uitgevoerd. Het zou me verbazen.

 36. Jasjes weten we nu, maar welke promotie zit er voor Tasjes in het vat? Dios spar nos.

 37. Misdaad loont!,!,!!!!!!! Trouwens incompetentie ook. Biba Korsow. Nu gaat ons slierde eiland echt naar de bliksem

 38. Asjes……… Maaaaarrr ehhhhhh….. die komt toch niet door de screening.

 39. Het zal allemaal niet zo’n vaart lopen. Ivar Asjes de opvolger van Wiels, die de strijd tegen corruptie gaat zal voortzetten?? Nog maar even een copy-plak:

  Diezelfde Ivar Asjes:

  1) is bij het CTB uitgekotst om zijn exorbitante declaratiegedrag (onder andere dure maatpakken die hem de eeuwige bijnaam Jasjes hebben opgeleverd);
  2) aanvaarde zonder blikken of blozen een politieke directeurspositie bij Selikor die vervolgens door de rechter volledig terecht werd teruggedraaid;
  3) speelde een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw, een Holiday Beach F&B manager, in een niet-bestaande functie bij CPA;
  4) speelde nogmaals een uiterst bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn vrouw Tara Asjes-Prins als linkerhand (of informant?) van MP Daniel Hodge;
  5) speelt andermaal een bedenkelijke rol bij de benoeming van zijn niet daarvoor geschikte vrouw als commissaris bij Aqualectra;
  6) bracht als Staten-Dictator onze jonge democratie in gevaar;
  7) bleek op dubbele salarissen te zitten als sector-directeur Publieke Dienstverlening (wachtgeld) terwijl ook betaald als Staten-voorzitter;
  8] liet zijn schoonvader Cocochi Prins voor hemzelf een baantje inkopen als minister-president: ‘partij-financiering’.

  Ivar Jasjes komt als Staatsvijand #1 en herhaald deviant-corrupt gedrag gewoonweg niet door de screening van de VDC. Toch VDC-crisismanager Micheal Romer? Monk en Trinidad waren toch foutjes, en daar heeft het huidige VDC toch van geleerd?

  Ff serio, dat anti-democraat Asjes als vertegenwoordiger van het grootkapitaal nu wellicht de kans krijgt als minister-president van Curacao….? Dan hebben we een nieuwe Schotte-variant. Aan de consequenties durf ik niet eens te denken 🙁

 40. Er gaan geruchten, wat een onzin dit staat al heel lang gewoon vast. Asjes de man die singlehanded het hele democratische proces op Curaçao tot stilstand bracht, wordt premier, klinkt geweldig vindt u ook niet. Ik vind van niet.

  Ik laat het aan anderen om de rest van deze man zijn `fijne` verleden aan te vullen. (screening?) Gaan we nu weer een modderfiguur slaan, gaan we nu weer een hoop gegniffel om ons heen zien? Verdient ons land niet eens een keer beter dan dit soort elkaar de baantjes (inclusief zichzelf en zijn eigen vrouw) toeschuivende figuren?