• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BedevaartCURAÇAO – Voor het eerste heeft de Curaçaose militie en Kustwacht Caribisch Gebied, vorige week meegelopen met de Internationale Militaire Bedevaart naar Lourdes. Dertien miliciens en vier leden van de Kustwacht sloten zich aan bij ruim 10.000 militairen uit 50 verschillende landen.

De militaire pelgrimstocht is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog toen Franse en Duitse aalmoezeniers, na vele jaren van oorlog, wilden werken aan de verbroedering tussen de volkeren. Vandaag de dag komen katholieke militairen van over heel de wereld in mei naar Lourdes en gaat het tijdens de bedevaart om wederzijds respect en verbroedering.

Vlaggen
Tijdens de reis naar Lourdes voegde de Curaçaose delegatie zich bij de Nederlandse bedevaartgangers. In een openingsbijeenkomst zijn de deelnemende landen aan elkaar voorgesteld. Terwijl de muziek speelde, werden de vlaggen van de deelnemende landen binnengedragen. Die van Nederland, Curaçao en Arubawapperden gebroederlijk naast elkaar.

Dodenherdenking
Voor het eerst was Curaçao was met haar vlag ook vertegenwoordigd bij de dodenherdenking, waarbij de gesneuvelden van de verschillende landen worden herdacht. Daarop volgde de lichtprocessie. In het donkere en stille Lourdes liepen duizenden militairen met een brandende kaars in de hand.

Bedevaart

4 reacties op “Miliciens en kustwachtpersoneel op bedevaart”

 1. Erg hard hebben ze niet gebeden, want ze zijn nog niet terug of Jasjes wordt minister president.

  Maar goed, liever Asjes dan gekke Gerritje. Asjes heeft tenminste een opleiding op niveau gehad en is nooit veroordeeld.

 2. De belastingbetaler draait hier voor op, evenzo als de salarissen van hen die in de katholieke kerk werken. Men betaalt hier ongevraagd mee aan priester/pastoor en dergelijke salarissen, er waren stemmen om dit af te schaffen, maar ik weet niet hoe dit er nu voor staat.
  Scheiding van religie en staat…??? Maar niet op Curaçao.

 3. Religie is het duurste zinloze bijproduct van onze evolutie 🙁

 4. Wie betaald eigenlijk dit trieste gebeuren…