• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

drugsCURAÇAO – De rechtbank heeft vandaag verschillende veroordelingen uitgesproken tegen een aantal verdachten van drugsdelicten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het merendeel van de verdachten kreeg een jaar celstraf, deels voorwaardelijk. Eén verdachte kreeg een geheel voorwaardelijke straf.

De 27-jarige vrouw D.L.M.B. kreeg een celstraf van een jaar waarvan een halfjaar voorwaardelijk voor de export van circa 600 gram cocaïne. Zij werd in maart gesnapt op het vliegveld. Een aantal van haar kledingstukken bleken in een vloeibare oplossing van cocaïne te zijn gedrenkt. Zij heeft voor de klus 1500 euro ontvangen. De in Nederland wonende Curaçaoënaar P.H. (47) kreeg dezelfde straf voor het smokkelen van 560 gram coke. De man had dezelfde smokkelmethode gebruikt.

Jamaicanen
De Jamaicanen M.T.D. (31) en M.F.R. (30) werden in april op Hato betrapt met ieder vier broden. In de broden ontdekte de douane circa vijf kilo samengeperst marihuanakruid. De man kreeg een gevangenisstraf van een jaar, de vrouw moet negen maanden zitten in verband met persoonlijke omstandigheden. Hun landgenoot (25) kreeg een jaar gevangenisstraf voor het importeren van 3,5 kilo marihuana.

Blanco strafblad
Q.A. de L. kreeg van het gerecht straf voor zijn poging tot uitvoer van 540 gram cocaïne. De straf was mild door zijn blanco strafblad. Die was verstopt in een dubbele wand van zijn koffer. Hij hoorde een gevangenisstraf van acht maanden geheel voorwaardelijk, en als speciale voorwaarde dat hij via de stichting Reclassering een werkstraf van 120 uur moet uitvoeren. Reclassering beoordeelt of hij een behandeling moet volgen bij de Stichting FMA voor zijn drugsverslaving en onder behandeling van een psycholoog moet worden gesteld.

4 reacties op “Hato-zitting leidt tot meerdere veroordelingen”

 1. Neffie, ik denk dat Stanley iets meer fatsoen in zijn lijf heeft dan jij en daarom afstand neemt van hier duidelijk zichtbare klassejustitie.

  Probeer wat van hem te leren, ondanks de slechte voorbeelden die je dagelijks voorgeschoteld worden.

 2. @Stanley, wat heb jij tegen Brian? Altijd dat kleuterachtige gedoe, ja maar juf hij heeft het ook gedaan mèmè grow up man.

 3. Die ene vrouw, die negen maanden krijgt wegens persoonlijke omstandigheden is wel verdacht. Afspraakje toevallig met die rechter die avond, haha?

 4. Leuk al die straffen, maar niemand hoeft te gaan zitten tot Brian Mariano zijn straf uit is gaan zitten. Die is in februari al veroordeeld en loopt inmiddels al 4 maanden vrij rond zonder Bon Futuro gezien te hebben.