• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Novum/AP: Joran van der SlootCURAÇAO – Joran van der Sloot heeft weinig kans op een lagere straf als zijn verdediging alsnog wil aantonen dat de Nederlander Stephany Flores zonder voorbedachten rade om het leven bracht. Dat zegt de Peruaanse rechtsexpert Giovanna Gismondi. Woensdag start de hoger beroepszaak van Van der Sloot.

Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Flores in mei 2010. In eerste aanleg legde Van der Sloot zich neer bij de aanklacht van moord en roof om een lagere straf te krijgen. Ook toonde hij berouw over zijn daad. De uitspraak van de rechter viel echter maar twee jaar lager uit dan de eis van justitie, die Van der Sloot voor dertig jaar achter de tralies wilde.

Lagere straf
De Nederlander vindt dat hij een lagere straf verdient omdat hij de moord in een opwelling zou hebben gepleegd. Volgens zijn advocaat Máximo Altez zijn er tijdens het vooronderzoek ook fouten gemaakt. “Niet alleen de bewijslast van de aanklager, maar ook de invloed van de media spelen een rol in deze zaak. Het beroep kan hierdoor worden geweigerd”, zegt Gismondi.

Afwezig
Altez laat weten dat Van der Sloot niet aanwezig is bij de zitting woensdag. Daar wilde hij nogmaals zijn excuses maken. Het hooggerechtshof verklaarde eerder nooit een aanvraag te hebben gekregen voor het spreekrecht dat de Nederlander wenste.

© Novum

2 reacties op “‘Van der Sloot heeft weinig kans op lagere straf’”

  1. Joran, er komen nog maar weinig reacties op jouw nieuwtjes (is voor mij ook de laatste). Iedereen vindt het goed zo. Blijf maar lekker zitten waar je zit. Je hebt bewezen zeer gevaarlijk te zijn.

  2. De Peruanen kennende is hij binnen de gevangenis veiliger dan waar ter Wereld vrij lopen.