• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BalbordaCURAÇAO – Minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft donderdag een overeenkomst getekend voor een betere veiligheid van de lokalen burgerluchtvaart. De overeenkomst is gesloten met de Federal Aviation Authority (FAA).

 
Volgens Balborda zorgen de plannen ervoor dat luchthavenHato weer op de eerste categorie terechtkomt.

Technische hulp
Met de komst van de overeenkomst wordt het voor Curaçao ook makkelijker technische hulp te krijgen in bepaalde delen van Amerika. Ook de vertegenwoordiger van het Koninkrijk Rudolf Bekink, de Arubaanse minister van Toerisme, Transport en Arbeid Otmar Enrique Oduber en minister Romeo Pantophlet van het ministerie Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie van Sint Maarten, hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst.

2 reacties op “Curaçao en FAA tekenen veiligheidspact”

  1. FAA: “..It also provides for the FAA to work directly with the authorities in the Caribbean parts of the Kingdom to facilitate the installation and maintenance of FAA air navigation equipment and facilities as needed, to provide technical assistance, and for the exchange of information on the regulation and oversight of aviation safety…”

    DE FAA kan dus gewoon zijn ding doen?

  2. We vergeten er even bij te vertellen dat dit “resultaat” er nooit geweest zou zijn zonder de inspanningen van de Nederlandse hulp, mensen met knowhow die zich hier intensief mee hebben beziggehouden. Was wel zo eerlijk geweest. Zij kwamen, en weenden bitter over de staat van ons vlieg en veiligheidsgebeuren daaromtrent. We zijn er nog lang niet overigens.