• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Een patrouille van politiepost Rio Canario is vanmorgen uitgerukt naar een woning aan de Blanquillaweg wegens een inbraak. Twee mannen hadden de schuifdeur van de woning uit de rails gehaald en zijn vervolgens naar binnengegaan. Hier hebben de daders verschillende goederen buitgemaakt.

De politie is bij aankomst direct een onderzoek gestart in de omgeving en kwam twee mannen tegen die een zak droegen. In de zak zaten spullen die afkomstig zijn uit de woning waar de inbraak heeft plaatsgevonden. De politie heeft direct de verdachten in de boeien geslagen. De 36- en 52-jarige verdachten zijn voorgeleid aan de hulpofficier die heeft bepaald dat zij vastgehouden moeten worden gedurende het onderzoek.

16 reacties op “Politie komt dieven op het spoor”

 1. zie melding
  www.wikicrimes.org (Curacao, even zoeken bij grote Knip)
  voor incident gisteren bij Grote Knip.
  niet aan politie gemeld.
  wel even oppassen voor dit soort situaties.

 2. @ lokoloko. Omdat zij niet meer geld hebben en leven van dag tot dag.

  Ik weet, dat die reden niet voor iedereen opgaat. Als iemand geen geld heeft om te tanken, wegenbelasting te betalen, autokeuring te betalen, onderhoud aan de auto te betalen, verzekering te betalen dan behoort hij geen auto te hebben laat staan in een auto te rijden.

 3. “Politie komt dieven op het spoor”.

  Dit wil ik elke week lezen en waarom men zo nodig steelt van zijn medeburger! En dit staat los van de 6/9% OB, want vóór die verandering was er ook al heel veel (kleine) diefstal. Een pluim voor de politie!

 4. lokoloko je kletst, niemand HOEFT of MOET bij de snek gaan om te eten, en je OB getallen kloppen niet. Wat de mensen hier niet moeten doen is daar altijd eten, het is niet gezond.

 5. Ik denk dat, ondanks de traumatische ervaring van Abraham, de respons van de politie over het algemeen goed is te noemen.

  Curacao sucks, maar als er bij wijze van hoge uitzondering iets positiefs gemeld kan worden moeten we dat ook doen.

  Verder mag ik met 1 overval en 1 inbraak in de 20 jaar op dit eiland wellicht niet mopperen. Maar dan vergeet ik wel de talloze hit and runs van door veelal onverzekerde Curacaoenaars veroorzaakte aanrijdingen,

 6. Hoe vaak erger ik mij niet bij de benzinepomp aan mensen die voor mij in de rij voor slechts f. 10,– of f. 15,– tanken. 3 tot 5 liter!! Waarom doen ze dat? Omdat zij niet meer geld hebben en leven van dag tot dag. Verhoog de prijzen maar, verhoog OB etc. en Curacao zal vroeg of laat de consequenties ondervinden.

 7. @zoismaarnet en alle anderen die het goed hebben en niet beseffen wat armoede is:
  Een heel groot gedeelte van de Curacaose arbeiders slapen niet met airco en hebben zelfs geen koelkast. Daardoor kunnen zij geen etenswaren thuis bewaren maar moeten dagelijks naar de toko. Boterhammen thuis maken? Er iis geen koelkast, dus geen beleg, geen kaas, geen ham, geen eieren, nada ! Hoe moeten deze mensen thuis groente bewaren ? In een lege verf emmer mischien? Ik weet dat zij zo funchi en rijst bewaren. In de toko’s zijn er geen aantrekkelijk verpakte flesjes melk. Wel alle soorten frisdranken die de aandacht trekken. Ongezond, waarom is zuikerziekte en overgewicht zo’n probleem op dit eiland?
  Hef maar 9%. Van een kale kip valt niks te plukken. De armen worden armer en zullen weer in opstand komen.

 8. @ Lokoloko
  Dan moet de arbeider leren om zijn brood Niet bij de Snek te kopen maar vroeger op te staan en zowel voor haar/hem als de kinderen de boterhammen zelf klaar te maken en ook de lunch Niet bij de Chinees te halen maar de andere thuis gemaakt boterhammen op te eten.
  Bij thuiskomst dan de warme maaltijd te bereiden met de goedkoper gekochte 6% groente etc. Besparingen voor het gezin zullen drastisch zijn.
  Mensen moeten eens af gaan zien van altijd maar ”buiten de deur” eten en zelf gaan besparen op onnodige maaltijden buitenhuis verorberen en de onnodige dagelijkse pastechies.

 9. @Sander : Zowat alle arbeiders kopen voor ontbijt hun broodje met beleg of pastechi en een soft drink s’ochtends wanneer zij naar werk gaan. 9% OB. Zij halen voor lunch hun eten bij de Chinees. OB 9%.
  Jij, de ministers en ambtenaren die deze tarieven vast stellen,hebben geen flauw idee hoe een arbeider leeft en wat hij MOET eten want hij kan zich niet beter veroorloven. Als hij eind van de week zichzelf een pleziertje gunt en een Polar bij de snack wilt pakken: OB 9%.
  Niet goed door dachte wetten vragen voor problemen.

 10. Hoe dan ook, deze mannen zijn gearresteerd, hetgeen geen garantie inhoudt, maar toch..!!
  Mooi werk!.

 11. @lokoloko,

  die 9% is alleen op koek, snoep, alcohol en uit eten gaan allemaal luxe…
  nu wel 0% op groente en fruit en brood
  de rest is gewoon 6% gebleven.
  dus niet zeuren!!!

 12. @Abraham Mossel,het moet er een keer uit.,

  Vrienden van ons hadden recenter een overval. Die waren vol lof over de reactie en de follow up en adviezen van het atrako team. Het kan zijn dat er na 2003 iets veranderd is in de aanpak? Ik sluit het niet uit.

 13. @lokoloko, luxe dingen zijn iets duurder geworden maar levensmiddelen zijn goedkoper geworden. Je ziet dingen die je wilt zien en vergeet voor het gemak het andere.

  De PAR was bijna een generatie aan de macht maar deed niks om de problemen aan de bron aan te pakken. Maar ja wat wil je, de PAR was een partij die de belangen van de elite beheerde. via hun bomba’s. Bomba’s politici die het heel normal vinden dat grootgrondbezitters geen belasting betalen maar wel claims van mijoenen indienen en die ook nog krijgen!

  Armoede en uitsluiting drijft de onderlaag tot diefstal. Dhr. Wiels wilde iets hiertegen doen maar moest het met zijn leven bekopen.

  En maar pronken met hoge functies op facebook ex-minister dan ditjes en datjes, maar voor spek en bonen. Zie het resultaat!

 14. Abraham Mossel.

  Had je op dat moment ook een pistool moeten hebben onder je lakens was leuk geweest.

 15. OB van 6% naar 9%. De arbeider kon het met zijn schamele loon net redden tot de volgende betaaldag. Met 9% OB is zijn loon 1 dag eerder op, dus hij zoekt een andere manier om te overleven. Deze dieven waren geen jonge kerels, maar mannen van 36 en 52. Wat drijft hen tot diefstal?

 16. Curaçao, jaar 2003 2.15 in de nacht,mijn achter deur word open gebroken,ik leg in bed met mijn eigen vrouw!,krijg twee pistollen op mijn hoofd gezet met de mededeling al je geld of we schieten je dood,mijn vrouw heeft het geluk (en de moet gehad) om weg te vluchten> POLITIE gebeld in paniek “911” nada “119” nada.hierna eindelijk gehoord na 1 uur komt politie met twee man sterk kijken! en gaan weer weg met de medeling kom morgen maar aangifte doen.De rest van deze ramp bespaar ik U.