• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vuurwapenCURAÇAO – Een politiepatrouille is vannacht uitgerukt naar een bar aan de Mirla Plateweg in Buena Vista, wegens een schietpartij. Twee mannen kwamen aan bij de bar en zagen daar een bekende. Het duo had al enige tijd problemen met de andere man. Er onstond een woordenwisseling tussen de mannen.

De bekende trok een wapen en loste gerichte schoten op het duo en is na zijn daad vertrokken. Het eerste slachtoffer had meerdere verwondingen opgelopen aan zijn bovenlichaam en verkeerde in kritieke toestand. Het tweede slachtoffer (twintig) is gewond geraakt aan zijn knieën. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling.

Dode
Op het plaats delict heeft de politie meerdere hulzen gevonden en in beslag genomen. Ook de auto waarmee de twee mannen bij de bar aankwamen, is in beslag genomen omdat deze ook is geraakt door kogels. Rond 03.30 uur kreeg de politie een melding van het ziekenhuis dat het eerste slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om de 28-jarige Insjomar Gregorio Martina. Martina zou morgen 29 jaar worden. Op verzoek van de officier van Justitie is het lichaam in beslag genomen door het Openbaar Ministerie.

Informatie
De recherche is een onderzoek gestart en verzoekt iedereen die meer informatie heeft over de schietpartij, dit door te geven. Dit kan via telefoonnummer 8666-219/8666-221 (kantooruren), 911 (24 uur) of 108 (anoniem).

19 reacties op “Dode bij schietpartij in Buena Vista”

 1. Triest om elk keer weer te horen of lezen van al dat geweld met wapen.
  Er moet iest gebeuren want het word steeds erger.
  Polotie zet een geheime telnummer waar mensen kunnen bellen en zeggen wie een wapen heeft.
  Familie als jullie weten dat een lid van jullie wapen heeft, geeft het door aan de politie.
  kennissen zeg het en als je weet van waar hij het ook heeft gekregen of gekocht doorgeven aan de politie.
  Poltie maak er een zaak van en ga meteen er achteraan. Anders zal het niet lang duren dat iedereen maar iedereen een wapen heeft, jong en oud om zich te verdedigen als ze alleen maar kunnen denken dat je te lang naar ze heb gekeken, of op hun tenen heeft getrapt maar het duurde te lang voordat je sorry zei.

 2. Aan alle hemelbestormers ( zij die denken dat door geweeklaag er veranderingen in de wereld plaats zullen vinden). Iedereen, neem ik aan, is tegen het aanwenden van geweld. Het rechtmatig ( van rechtmatige optredens door orde handhavers) tot het onrechtmatig aanwenden van geweld door orde handhavers en nodeloos geweld door, in het kort/ zij die zich hieraan schuldig maken. Spaanstalig of anders, luister eens naar de plaat van de zanger Rolando La Serie ” Cambalache” en je zult begrijpen dat de wereld van oudsher te maken heeft gehad met geestelijk, fysiek en moreel geweld tegen de gevestigde orde.

 3. triest alweer een leven genomen door iemand die blijkbaar het nodig vond om zijn gelijk te halen met een vuurwapen.
  Verdriet bij de nabestaanden, iemands zoon, broer, zwager neef of collega die er niet meer is.
  Dat alleen omdat we op onze lange teentjes getrapt zijn.
  ik ken de dader niet of het slachtoffer niet maar niets rechtvaardigt het nemen van een leven.
  wij als burgers moeten inderdaad een voorbeeld stellen en zaken aan het licht brengen die niet mogen.

 4. lokoloko bewijzen graag van wat je beweert, ik lees een paar dingen van je hier en je hebt overall verstand van, bewijs het maar voor dat je nog meer vuil beweert.

 5. @lokoloko
  Dank je voor je commentaar op mijn reactie. Ik heb er nota van genomen.
  Ik apprecieer je zelfkennis.

 6. @Alweer een moord, Ik dacht ook dat de criminaliteitscijfers ergens wel inzichtelijk waren. Heb het niet gevonden. Als het wel al ergens is, is er inderdaad geen toegevoegde waarde. Helemaal met je eens. Laat even de link weten waar we het al konden zien. Beter om geen wielen uit te vinden.

 7. Wat zou helpen is dat men als volk meer zijn mond open gaat doen, over zaken waar men weet van heeft of zaken die niet kloppen. In zo een dorp als Curaçao zijn er zo ontzettende veel mensen die van alles weten, maar stil blijven. Als men dat niet zou doen dan wordt het slagings percentage van het terugdringen van criminaliteit aanmerkelijk hoger en de boodschap naar de crimineel duidelijker.
  Verder moet ook het aangifte doen vergemakkelijkt worden, daar kun je nu wel eens meer dan een halve dag mee bezig zijn, wat ook niet echt aanmoedigend helpt.

 8. @ Wladimiro matos: 12 moorden in Amsterdam.
  Daarvan zijn minstens de helft door Curacaoenaars gepleegd.
  “Er is iets mis in onze gemeenschap?” zegt jij. Ik zeg : er is een heleboel mis met de zwarte YDK, hier en in Nederland.

 9. @ Nardy
  Hoe helpt de site wikicrimes Curacao veiliger maken ? Zie de link niet. Het is alleen leuk als je een huis wilt kopen om te kijken wat de minst criminele buurt is. Wat is het nut van deze site, anders dan statistieken bijhouden ?

 10. @Chopie, daar begint het mee.. We staan open voor andere suggesties. Voorstel?

 11. @Chopie helaas hebben we naast teveel criminelen ook teveel (af)zeikers op nos Dushi K!

 12. Philippe, holt schon mal der Wagen!

 13. Niemand kent die site, het heeft geen officieel bestaansrecht en totaal geen toegevoegde waarde. 1 van de vele onzin sites waar het internet vol mee zit. Verspilling van tijd en moeite.

 14. Ja met het in kaart brengen hebben ze het opgelost………
  Inspektore Pipi Maaskante

  maaskante….
  Pipi maaskante 00,0

 15. In de stad Amsterdam vielen in 2012 12 (twaalf ) moordslachtoffers.
  Mei 2013 is nog niet voorbij en we kennen al 6 moorden op CURACAO.
  Quo Vadis KORSOU ?
  Er is iets niet pluis in onze gemeenschap. Ik kan niet meer lachen op onze “baranka den laman”

 16. @Peter, zie wikicrimes.org in zoek veld Curacao, even inzoomen.
  site biedt meerdere filter opties.

 17. Dit soort geweld, het is teveel en te vaak….

  We kunnen klagen, we kunnen de slachtoffers vertellen wat ze beter niet hadden kunnen doen, we kunnen de fout toedichten aan (gebrek aan) politie en een passief OM, maar dat helpt allemaal niet. Burgers hebben niet alleen rechten. We hebben ook plichten ten aanzien van ons medemens. En onze maatschappij. Ook u kan actief helpen om ons eilandje weer veilig te maken. Hoe? Een goed voorbeeld van een burgerinitiatief:

  Phillipe Maaskant en een aantal vrijwillgers brengen via Wikicrimes vanaf begin dit jaar alle misdrijven in kaart. Philippe houdt elke crime bij, de vrijwilligers evalueren.

  Wie helpt mee? Mail je emailadres aan philippemaaskant@hotmail.com, en help elk geweldsdelict op Curacao te evalueren en in kaart te brengen.

  Heb je nog een beter idee? Laat je (hier) horen.

  Voor slachtoffers, tegen geweld!!

 18. En de teller staat op ? in 2013

 19. http://www.wikicrimes.org
  (zie Curacao) bijgewerkt.

  Inbraak Punda staat er ook op. (Herenstraat)
  http://www.paradisefm.an/index.php/nieuws/dief_gepakt_na_inbraak_winkel_punda

  Ben nog op zoek naar de straat /buurt waar ik dit kan plaatsen. Iemand suggesties?

  WILLEMSTAD — Collega Cali Manuel van Radio Direct 107.9 werd vannacht rond 10 minuten voor half vier onaangenaam verrast. Hij schrok wakker van het geschreeuw van zijn buren en ging buiten kijken. Toen … etc… Zijn autoruit was ingeslagen en auto in de fik ging..