• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VergaderingCURAÇAO – De Staten starten de week met drie openbare vergaderingen. Tijdens de vergadering staan de onderwerpen economische groei van het eiland, het exploiteren van petrolium en gas en de gang van zaken bij Telecombedrijf UTS staan op de agenda.

Allereerst start demissionair premier Daniel Hodge en minister van Algemene Zaken met een vergadering over de exploitatie van petrolium en gas.

UTS
Dinsdag volgt een openbare vergadering over UTS. Op 19 maart vond al een vergadering plaats over het telecombedrijf. Toen waren verschillende Statenleden, zoals wijlen politicus Helmin Wiels van Pueblo Soberano en Eugene Cleopa van PAIS, niet te spreken over de dienstverlening en hoe de overheids-nv omgaat met klanten. Minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning kondigde begin maart aan dat UTS een grondige audit kan verwachten. Morgen wordt tijdens de vergadering de stand van zaken tot nu toe besproken.

Economische groei
Donderdag is het de beurt aan minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling. Martina brengt dat de ontwikkelingen over de economische groei van Curaçao ter sprake.

5 reacties op “UTS op de agenda van de Staten”

 1. “Grondige onderzoek” UTS zal verwateren. Hun grote beschermheer is er niet meer. Kon zichzelf niet beschermen, dus zijn ministers passen wel op.

 2. @lokoloko
  Zit in uw hoofd ook vuilnis, dat u zo reageert? Is elke vorm van beschaving aan uw deur voorbij gegaan? Waarschijnlijk wel omdat het daar waarschijnlijk ook overvol met vuilnis ligt.

 3. @ Puin; Afgezien van het feit dat het niet over het onderwerp gaat, maar de stortplaats wordt niet elke avond aangestoken maar brandt / smeult permanent. In de avond nacht zakt de wind en het verspreidingsgebied van de rook / stank wijzigt daar door. De smalle corridor welke de rook gedurende dag volgt, wordt dan dus diffuser / breder, de rook is bij weinig wind dan ook beter zichtbaar tegen zonsondergang. Er is aangifte gedaan echter…..dat duurt nog eventjes in het tempo waarmee dat behandelt wordt en wordt gekeken naar de mogelijkheden, dat ligt hier niet eenvoudig.

  De reactie van lokoloko moet je maar even laten voor wat het is, die heeft het idee dat het over en paar bakjes vuil gaat i.p.v. de giga landfill die steeds groter en hoger oppervlak beslaat. Tienduizenden tonnen aan troep, en daar is niets aan overdreven.
  Lokoloko is daar nog nooit geweest en heeft dus geen last van deze zaken vandaar zijn grote mond, dat zie je vaker bij mensen die het niet interesseert wat er om hen heen gebeurt zo lang ze er zelf maar geen last van hebben.

  Ook zijn er hier op versgeperst al suggesties gedaan dat hij één van de grootstorters is dan wel de land eigenaar Bakhuis is, of vertegenwoordigd. Bakhuis verdient aan de stort, en interesseert hem ook niet dat anderen van zijn bedrijfsmatige activiteiten last hebben lokoloko doet wat dit betreft zijn naam eer aan, dubbelop zelfs en heeft gewoon een asociale houding.

  Over dinsdag en UTS..ben benieuwd of men lef heeft, na alles wat er gebeurt is op dit eiland.

 4. @Puin : koop toch Koraal op en maak er een natuurpark van. Dan is jou probleem, en van
  de andere zeikerds, opgelost. Bovendien het beheren van zo’n terrein zal je leuk vinden. Elke ochtend mag je de gedumpte troep opruimen. Kan je dan op Maals terrein deponeren. Die vindt dat natuurlijk ook leuk. YDK ta dushi hende.

 5. Ik heb liever dat er gesproken word over onze/mijn gezondheid!!! Elke avond wordt Koraal Tabak in de fik gestoken en word ik, zelfs al redelijk ver weg, misselijk van de
  kanker (!)verwekkende stànk. En ook miljoenen vliegen teisteren inmiddels weer het eiland door kippenfarm, vuilnis of wat dan ook. Leve de hygiëne en om gek van te worden.
  Maar enkel belangrijk is de poen, de poen en de poen. Gedrag om je te schamen, maar dat wordt kent een groot deel van dit soort lieden niet.