• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ZiekenhuisCURAÇAO – Dokter Mourillon wordt de nieuwe inspecteur Volksgezondheidzorg. Dat heeft de Raad van Ministers besloten, meldt Radio Hoyer 2. Demissionair minister van Gezondheid Ben Whiteman weet niet met welke opdracht Mourillon te werk zal gaan, maar zegt in ieder geval al het vertrouwen te hebben.

Mourillon is de opvolger van de inmiddels bekende Jan Huurman. Hij verliet begin mei het eiland nadat zijn contract niet werd vernieuwd. Huurman heeft veel stof doen opwaaien omdat hij transparant was over zijn werkzaamheden naar de pers toe. In april werd bekend dat de Inspectie Gezondheidszorg het contract van Huurman niet zou vernieuwen. Joe Alcalá, inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid, gaf als reden aan dat het tijd is om iemand lokaal te zoeken.

Minister Ben Whiteman in gesprek met Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

30 reacties op “Mourillon nieuwe inspecteur Gezondheidszorg”

 1. @Henk Tja, inderdaad Henk, die makamba’s zijn inderdaad bovennatuurlijke knappe mensen.

 2. Freek zegt: ‘@Edgar Oh, dus voor dat ie hier kwam wist ie niet eens wat inspecteur van volksgezondheid was?’.

  Tja Freek, als een macamba zonder enige ervaring desondanks na een paar minuten al ziet hoe er hier gigantisch gefraudeerd wordt, kun je je natuurlijk afvragen wat de yu Korsous de tientallen jaren daarvoor gedaan hebben.

  Antwoord: waarschijnlijk hetzelfde als Mourillon de komende jaren gaat doen.

 3. @Edgar Oh, dus voor dat ie hier kwam wist ie niet eens wat inspecteur van volksgezondheid was?

 4. @ Freek,

  Huurman was in nederland geen inspecteur, dus dan kun je hem ook moeilijk verwijten dat hij iets niet heeft gevonden…………………….of wel soms ?

 5. Natuurlijk kennen we de nieuwe inspecteur niet. De tijd zal leren of hij het geld dat wij hem betalen waard is.
  Dat de minister niet weet wat de opdracht is lijkt mij reden om deze expert (minister) direct naar huis te sturen.
  Hoe kan het bestaan dat op zo’n belangrijke post iemand gaat beginnen zonder dat zijn baas weet wat ie gaat doen.

 6. Tjongejonge, Huurman ontdekt een ‘megafraude’, maar in Nederland was ie blind: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21554786/__Veel_fraude_ziekenhuizen__.html

 7. Als het contract met Huurman die grote misstanden ontdekt heeft NIET verlengd wordt kun je wel raden wat voor een type zijn opvolger is.

  Een vage nobody, Mourillon, die nog geen fraude ontdekt als die voor zijn neus plaats vind.

 8. Oh my god mensen! Het is een moeilijke functie dat zeker! Maar om zo te reageren en onzin te schrijven over deze persoon en zijn vrouw vind ik te ver gaan! Het is zeker omdat jullie denken dat alleen een nederlander dit kan doen! Geef de man een kans. als het niks is kraak hem dan af! Jullie kenden Huurmans toch ook niet!

 9. we weten nog steeds niet welke Mourillon het is.. er is ook een zeer goede Mourillon die eerste huisarts was en later Arbo. Zijn vrouw heeft geen medisch advies bureau. laten we eerst eens feiten afwachten, voordat iedereen zijn conclusie al weer klaar heeft

 10. @ Gg. Deed de PAR het beter?

  Zoals ook jij als iedereen zou moeten weten kon de PAR niet beter vanwege de erfenis van PNP/MAN met miljoenen schuld zichtbaar plus de lijken uit de kast en een zeer hoge rente. Schotte/Wiels met 48% van de stemmen trof een toestand aan met dankzij de MAN 70% schuldsanering in plaats van de 100% waartoe Nederland bereid zou zijn geweest en een herfinanciering met een zeer lage rente.

 11. Schandalig dat na de doortastende Huurman nu een nietszeggende meeloper benoemd is als inspecteur Gezondheidszorg.

  Mourillion zien we dadelijk dagelijks alle kranten oppikken bij het stoplicht, en als hij die op kantoor gelezen heeft een paar leuke adviesjes te schrijven voor het bureau van zij vrouw.

  Wat zou hij gaan vangen van frauderende artsen of gaat dat naar Whiteman?

 12. De reacties van E. Balendonck en en Philippe Maaskant maken maar weer eens pijnlijk duidelijk waarom Whiteman alle vertrouwen in deze man heeft.
  Alle vertrouwen dat er niets onwelgevalligs meer boven tafel komt, ja.

  Ik heb in ieder geval geen vertrouwen in Whiteman.

 13. @Aurelius, jij bent een van de eersten die begint te klagen als je meer belasting moet gaan betalen. De belastingen zullen verhoogd worden ook ook net als op Bonaire.
  Maar ja, men klaagt maar men wil geen maatregelen treffen.

  Wat deed jij toen jouw geliefde PAR aan de macht was dan?
  Deed de PAR het beter? Dacht het niet, Men heft deze toestand zoals het was aangetroffen.
  Gemakzuchtige mensen willen liever het handje ophouden bij Holland, ”laat de Hollandse belastingbetaler maar voor jou zwoegen”,
  Nos mes no por, Hulanda bin juda nos met geld… Pfffffffffffffffffff
  “”Wij kunnen het zelf niet, Holland kom ons helpen met geld”… pfffffffffff

 14. Mourillion durft nog geen vlieg dood te slaan, laat staan een arts aan te pakken. Dat en het feit dat zijn vrouw een medisch adviesbureautje runt met de artsen als klant die Mourillion moet controleren geeft aan dat niet alleen Mourillion maar ook Whitemam voor geen cent te vertrouwen is terwijl hij wel een zak vol centen opstrijkt.

  De artsen hebben hun zin en frauderen rustig verder, wetende dat Mourillion niets ziet, hoort en vooral zegt.

  Un berguensa total.

 15. ” Uit eigen bodem” of “nos mes por” Mensen aub kwaliteit moet voor op. Er is/wordt gehandeld vanuit EQ en niet IQ.

 16. jammer dat de Hr Huurman niet is toegekomen aan de controle van de huisartsen?
  had wel graag geweten over de 1-2 tussen huisarts en specialist.

 17. Wie is dr Mourillon? Wat is zijn / haar achtergrond, waar heeft ie gewerkt? Journalisten informeer mij ( en ons ) asjeblieft…

 18. 40% leeft hier op Curacao onder de armoedegrens en Bomboklad gelooft werkelijk in de slogan: nos mes por? Dan heeft hij ongetwijfeld zijn verstand met geestrijk vocht ‘verhelderd’, reeds vroeg in de middag…

 19. Als Balendonck gelijk heeft., dan gaat er weer iemand een vet salaris verdienen, door niets te hoeven doen.
  dus we zijn weer terug bij af.
  straks een nieuwe regering, dan krijgt hij ontslag met een vette premie.
  dus het volk mag betalen voor een show figuur!!
  net als de hele regering allemaal show figuren…..eigen zakken vullen…..
  Bah ik wordt er misselijk van…

 20. Benieuwd of Dokter Mourillon binnen 3 maanden tot dezelfde succesvolle resultaten komt als Huurman….

 21. Waar was deze dokter Mourillon, voordat Huurman ingehuurd moest worden, omdat er niemand beschikbaar was? Raar gevalletje van “wel toevallig”.

 22. Vreemd dat niemand reageert op de mail van E. Balendonck, want daar schrik ik toch wel van.

  Want als dat klopt komt mijn voorspelling uit dat er een of andere sullige sufferd dit baantje krijgt toegewezen die vooral zo onzichtbaar mogelijk wil en moet blijven en in ieder geval niet het lef heeft om frauderende medici aan te pakken.

  Welke loser heeft dit baantje aangenomen? Ik heb nog nooit van hem gehoord.

 23. @Aurelius, Bomboklad stond al om 8 uur bij de snek met een biertje.. bijna 6 uur verder dus zal wel met dubbel tong hebben gesproken

 24. De opdracht is nog niet bekend???!!!! die zal ook nooit bekend worden. Dan heb je ook niets om over te rapporteren. Lekker makkelijk.
  @ Balendonck: Klopt helemaal.

  Frauderende artsen op Korsou?? Hoe kom je er bij. Die zijn hier niet!! Ha haha…. Probleem opgelost. De belastingbetaler gaat het lek dichten.

 25. @Bomboklad. Is die opmerking serieus of cynisch bedoelt?

 26. goede zaak een nieuwe inspecteur en nog wel van eigen bodem, de IG van de gezondheid zorg gaat de zaak aansturen, Euhh is dat Whiteman zelf straks.

 27. so ook opgelost nos mes por !!

 28. “Demissionair minister van Gezondheid Ben Whiteman weet niet met welke opdracht Mourillon te werk zal gaan”

  Als we een vacature hebben, zou er dan geen functiebeschrijving zijn?
  Hoe selecteer je dan de kandidaten op hun geschiktheid voor die functie?
  Doen we maar wat??.

 29. Als dit de arts is die ik ken dan runt hij een slecht lopende praktijk en zijn vrouw een medisch adviesbureau met artsen als klant.

  Deze nieuwe baan kwam hem dan ook wel heel goed uit, en gezien de werkzaamheden van zijn vrouw hoeven we geen kritisch woord meer over artsen te vernemen. Maar dat was natuurlijk ook net de bedoeling.

  We zullen voor het eerst weer in de media van de nieuwe inspecteur horen als hij, na zijn zakken te hebben gevuld, met pensioen gaat.

 30. Hoop op dezelfde transparantie als bij de heer Huurman, Curaçao is gebaat bij openheid, het werkt dan ook zoveel sneller, je moet instanties nooit de gelegenheid geven om te verschuilen, dan gebeurt er niets, en dat kennen we al zo lang.