• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rechtszaalCURAÇAO – De officier van Justitie heeft vandaag achttien jaar geëist tegen de 27-jarige H.J.D., de vermeende intellectuele dader van de moord op het Chinese echtpaar Feng van snèk Yen Lee. D. verklaarde tegenover de rechter spijt te hebben en dat de bedoeling een inbraak was, niet een overval.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM wil D. berechten voor het medeplegen van gekwalificeerde doodslag. Hij was niet bij de moord maar is volgens de vier andere al veroordeelde daders het brein achter de moord. D. zou hen aangespoord hebben om het Chinese echtpaar te beroven. Het originele plan was volgens hen om het kindje van het echtpaar te gijzelen, maar dit liep mis toen het echtpaar tegenstribbelde.

Advocaten
De zaak van de drie overvallers en chauffeur werd op 5 april behandeld, de zaak van D. werd toen aangehouden tot vandaag omdat twee advocaten zijn zaak hadden laten vallen. D. las tijdens de zitting een brief voor waarin hij verklaarde dat “het nooit de bedoeling was dat het kind van het echtpaar haar ouders zou kwijtraken.” D. liet verder weten dat hij bereid is om de helft van het salaris dat hij ontvangt in de gevangenis, te geven aan het kind. “De bedoeling was een inbraak, geen overval.” De rechter doet 12 juni uitspraak.

Moord
Het echtpaar Feng werd voor de ogen van hun vijfjarige dochtertje doodgeschoten, die op de bewuste avond met haar ouders in de auto zat. De dubbele moord zorgde voor veel ophef in de gemeenschap. De Chinese gemeenschap loofde zelfs een beloning van 10.000 gulden uit voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de daders van de moord.

7 reacties op “Achttien jaar geëist tegen vermeende intellectuele dader”

 1. @Jules Vincent.. nee intellectueel is de dader zeker niet; “hij was niet bij de moord maar is volgens de vier andere al veroordeelde daders het brein achter de moord.” en als ‘brein’ heet ie dan de intellectuele dader.. helaas een wat ongelukkige term uit het Strafrecht

  De schutter kreeg 18 jaar, een minderjarige naar een jeugdinrichting, eentje 15 jaar en de chauffeur heeft 5 jaar gekregen

 2. Op dit eiland waar ik me dagelijks weer verbaas om de grenzeloze domheid ben je natuurlijk al intellectueel als je je eigen veters kunt strikken.

 3. Had het dubbele moeten zijn!.

 4. Een inbraak?? Een inbraak doe je als er niemand thuis is en dan neem je ook niet een pistool mee..
  Mijn vader was een politieman en eigenlijk was het toen een kat en muis spel.. Indien de dief werd betrapt (en hij was niet gewapend) kwam gaf hij zich gewoon over..

 5. Echt veel te weinig!!!

 6. 2 mensen dood geschoten en dan 18 jaar ???? VEEL TE WEINIG gewoon levenslang.

 7. Ik weet dat dit reacties uit gaat lokken, maar jammer dat de doodstraf voor dit soort spul is afgeschaft! Deze kleine meid heeft levenslang zonder uitspraak van de rechter 🙁