• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson NavarroCURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels bepaalde zelf of hij wel of geen bodyguard meenam op  straat. Dat zei minister Nelson Navarro (Justitie) vandaag tijdens de persconferentie van de ministerraad. Navarro ontkent dat hij of premier Daniel Hodge zeggenschap hadden over de bewaking van Wiels.

“Dat besliste hij zelf en dat was ook overeengekomen met de politie, die de bewaking vanaf oktober vorig jaar regelde”, aldus Navarro. Op de dag van zijn dood, zondag 5 mei, had Wiels zelf aangegeven geen bewaking te willen hebben. De (ex)-partner van Wiels, Betty da Fonte, zei in De Telegraaf van zaterdag dat de partijleider al wekenlang niet meer werd beveiligd, omdat Pueblo Soberano de bewaking had stopgezet. In Extra zei zij maandag echter dat de krant haar woorden had verdraaid.

Onderzoek
Volgens Navarro verloopt het onderzoek naar de moord op Wiels voorspoedig. “Het onderzoeksteam is optimistisch en heeft er vertrouwen in dat de dader wordt gevonden.” Daarom is er nog geen beloning uitgeloofd volgens de minister. Tot nu toe zit niemand vast voor de moord. Twee broers werden kort na de moord opgepakt, omdat ze een dreigfilmpje op YouTube zouden hebben geplaatst waarin werd gezegd dat Wiels de eerste van een reeks zou zijn. In eerste instantie zaten de broers vast op verdenking van de moord op Wiels, maar dat is ondertussen veranderd in bedreiging met een terroristisch misdrijf.

Wapenvergunning
Minister Navarro ging ook in op de discussie die Curaçao de afgelopen dagen bezighoudt: een wapenvergunning voor Statenleden. De minister gaf aan dat hij niet de noodzaak ziet om via een spoedwet de parlementariërs een wapenvergunning te geven. “Dit is geen nieuwe discussie”, aldus Navarro. “Maar om dit te bewerkstelligen moet er een meerderheid zijn in de Staten en die meerderheid is er niet.” MAN-leider Charles Cooper kwam met het voorstel om parlementariërs de mogelijkheid te bieden om zich te bewapenen. Parlementsleden mogen op dit moment geen wapens dragen zonder een aanvraag in te dienen, ministers mogen dat wel.

3 reacties op “Navarro: ‘Wiels had zelf zeggenschap over bewaking’”

 1. Wie betaald al die prive bewakers? Krijgen we ook nog te zien wat het prive Swat team van Schotte heeft gekost?
  Wel mooi hoor.. politiek doet zelf niets aan de veiligheid van het eiland maar hebben zelf wel bewakers!

 2. Het is niet verstandig om Jan en Allemaal een wapen te laten dragen. Alleen deskundigen kunnen een gevaar beoordelen en daarop handelen. Het moet niet zo worden dat Curacao de naam krijgt dat er pas en te onpas kogels rondvliegen of dat er MEER doden. Het volgende argument zal je dan te horen krijgen: ik voelde bedreigt.

 3. Mijn vraag is?
  Heeft Jamaloodin en Schotte hun met de staatsgeld ofwel publieke gelden aangeschafte vuurwapens al ingeleverd? Of zijn ze nog gangster aan het spelen op kosten van onze VOLK?