• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister MartinaCURAÇAO – Het ministerie van Economische Ontwikkeling heeft het krantje getiteld ‘Sa i ekonomisá’ (Weet en bezuinig’ uitgebracht, waar alle producten onder de nieuwe ob-tarieven op een rijtje staan. Minister Steven Martina presenteerde het krantje vandaag tijdens de persconferentie van de ministerraad.

Het krantje wordt gratis verspreid. Daarin staat onder meer een inventaris van prijzen bij de supermarkten en alle producten die in de Makutu Básiko (basismand) zitten.

Tarievenstelsel

Het nieuwe OB-tarievenstelsel is sinds 2 mei van kracht. Op 19 april heeft een meerderheid van de Staten de ontwerplandsverordening ter aanpassing van de omzetbelasting goedgekeurd. Hiermee is vanaf nu sprake van een gedifferentieerd OB-tarievenstelsel: 0 procent voor vrijgestelde goederen en diensten, 6 procent algemeen tarief goederen en diensten, 7 procent voor verzekeringen en 9 procent luxe goederen en diensten.

krantje

 

5 reacties op “Krantje moet OB-tarievenstelsel verduidelijken”

 1. HET bekende verhaal,gij zalt zoek en vinden?

 2. Leuk zo krantje vooral voor de mensen die geen papiamentu lezen…. Met de o.b. vrijstelling en verhoging zouden producten goedkoper worden toch? Een voorbeeld babyvoeding zou nu goedkoper moeten zijn omdat je geen o.b. meer hoef te betalen, maar helaas de Mangusa heeft de prijs met 1,30 (melkpoeder) omhoog gedaan zodat je nu duurder uit ben dan met o.b.!!! Ik snap er geen bal van weet alleen dat het nu 1 grote puinhoop is voor ons maar ook voor de supermarkten. Waarom denken ze niet eerst eens goed na voor ze een nieuwe wet aannemen…….. Zucht!

 3. 100% belachelijk! De volgende compleet niet te volgen wijziging is toch wel al in de maak? Idee als het mag : halve procenten invoeren om de mensen nog gekker te maken?
  Overheid, doe eens normaal op dit mini-eilandje met maxi-regeltjes en tarieven waar inmiddels niemand meer iets van snapt.
  Waarom zou je het eenvoudig doen als het ook belachelijk moeilijk kan ………….
  om belangrijk te zijn???

 4. Leuk, altijd achteraf met dit soort zaken gaan we het duidelijk maken, hoort bij `nos cultura`. 🙂

 5. De gebruikers zouden zomaar gek kunnen worden van deze differentiatie en hoe gaat dit in de praktijk uitpakken.