• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Etienne van der HorstCURAÇAO – Minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft gisterochtend bij het Kabinet van Curaçao in Den haag een overleg gehad met Henriette van den Heuvel, directeur Shared Services bij de Nederlandse overheid. Van der Horst is momenteel in Nederland voor een werkbezoek.

De minister is samen met een delegatie afgereisd naar het Europese gedeelte van het Koninkrijk. De delegatie bestaat uit interim-directeur Lucy Tielen-Martes van de SSO (Shared Service Organisatie), beleidsmedewerker D. Koorndijk-Maduro van HR&OO en M.E. Berkhouwer van het Kabinet van Curaçao in Den Haag. Dinsdag bracht de minister met zijn delegatie een bezoek aan de klustergemeente Drechtsteden, die uit zes gemeentes bestaat.

SSO
Twee jaar geleden is op Curaçao een SSO opgezet, die de gehele Curaçaose overheid moet bedienen. Het project heeft echter sinds de opzet stilgelegen. De overheid wil alsnog een doorstart maken met de SSO en is daarom naar Nederland afgereisd om ervaringen hierover uit te wisselen.

Planning
Van der Horst heeft deze week nog afspraken staan met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat, Directoraat-Generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk en de Bestuursacademie in Zoetermeer. Ook zal hij aanwezig zijn bij een bijeenkomst van de Vereniging Antilliaans Netwerk en de FRED Expo in Rotterdam die zaterdag plaatsvindt.

bezoek aan Drechtsteden 21 mei 2013
Bezoek aan Drechtsteden

1 reactie op “Minister van der Horst wil doorstart SSO”

  1. Een Shared Service Organisatie vraagt om samenwerking. Er moeten duidelijke diensten worden gedefinieerd en er moet duidelijk zijn hoe er binnen de overheid van deze diensten gebruik gemaakt moet worden (en hoe de kosten worden verdeeld). Om zoiets vorm te geven moet je dus sterk in je schoenen staan. Standaard is dat alle beoogde gebruikers gaan “aantonen” dat ze het zelf moeten blijven regelen. Zonder krachtige leiding wordt het dus niks. Denk dat dat een SSO voor Curacao gewoon “niet ons ding is” ; ligt in onze cultuur problematisch. Een half opgetuigd SSO zal de overheidskosten alleen maar weer verhogen.