• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar ministerieCURAÇAO – Het hoger beroep in de zaak van de 31-jarige politieagent R., die wordt verdacht van mishandeling in 2010 en 2012, is vandaag behandeld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). In eerste instantie is hij daarvoor veroordeeld tot zes maanden cel, 120 uur werkstraf en 600 gulden boete.

Het OM drong toen ook op aan dat de man drie jaar uit zijn ambt gezet zou worden. De rechter vond dat het korps daarover moest beslissen, waarop het OM besloot in hoger beroep te gaan.

Non-actief
OM-woordvoerder Norman Serphos licht toe: “Het zit ons dwars dat hij mensen heeft mishandeld die hulp kwamen zoeken. Het waren geen boeven, maar klanten”. Advocaat-generaal Ton van der Schans zei tijdens de behandeling: “Het is volstrekt onaanvaardbaar hoe hij als politieman heeft opgetreden. Het is een politieman onwaardig”. R. is al negen jaar politieagent en staat sinds juli op non-actief. De uitspraak volgt op 11 juni om 13.45 uur.

2 reacties op “Hoger beroep in mishandelingszaak politieagent”

 1. Toch nog effe goed lezen….nee, het staat’r echt : “werkstraf”. Snik….

 2. Als het korps het moet beslissen dan hebben we dus gewoon nog steeds een politieagent in ons midden die snel ontvlamt en dan …..
  We durven hier geen beslissingen te nemen, zo simpel is het.

  Weet iemand wat er met die politieagenten gebeurd is die fraudeerden tijdens hun eindexamen?? Ik heb een sterk vermoeden dat ze vandaag of morgen mensen staan te bekeuren voor de één of andere zielige reden, ze zijn immers de vertegenwoordigers van de wet, zelfs al hebben ze dat predicaat door malversaties verkregen.
  En zo gaat het hier dus……. met zoveel dingen.