• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

sint maarten Sarah Wescot-WilliamsCURAÇAO – Premier Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten heeft gisteren haar ontslag ingediend bij gouverneur Eugene Holiday. Op 6 mei trokken twee Statenleden van de partij van Wescot-Williams (Democratic Party, DP) en een onafhankelijk Statenlid hun steun in.  Hierdoor verloor de Staten de meerderheid.

Dat meldt sxmislandtime.com. De gouverneur heeft laten weten het verzoek van Wescot-Williams in beraad te nemen. Daarnaast doet Holiday een beroep op de ministers en de gevolmachtige minister, door te gaan met hun werkzaamheden tot hij een besluit heeft genomen omtrent het ontslag.

Consultatieronde
Vandaag begint Holiday met de consultatieronde om te komen tot de vorming van een nieuw kabinet. Samen met de vice-voorzitter van de Raad van Advies, de voorzitter van het parlement en de leiders van de politieke partijen die tevens ook een stoel bekleden in het parlement, gaat de gouverneur in overleg.

4 reacties op “Premier St. Maarten dient ontslag in”

 1. Hmm, zonder nieuwe verkiezingen een nieuwe regering vormen, we zouden haar nog wel eens terug kunnen zien, eens kijken hoe men zich in allerlei bochten gaat wringen op St Maarten

 2. St Maarten is ook een verloren zaak.
  De maffia heeft het helemaal overgenomen…

 3. Haar houdbaarheidsdatum was ook al lang verstreken.

 4. Good riddens to ya, missy. Lose the meganarcistic ego on your way out, will ya ? You’s half an island, for Pete sake.