• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jacob Gelt DekkerCURAÇAO – “De ondergang van Jellinek Retreat Curaçao is een totaal onnodige kapitaalvernietiging, waar niemand bij gebaat is”, zegt zakenman Jacob Gelt Dekker tegenover Caribisch Netwerk. Dekker is één van de initiatiefnemers van de verslavingskliniek. Zijn verlies is 6 miljoen dollar.

 
Inmiddels heeft minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties besloten het subsidiebedrag van 600.000 euro niet terug te vorderen. Plasterk heeft de subsidieverstrekking laten uitzoeken en heeft geconcludeerd dat de toekenning daarvan correct is verlopen, in overeenstemming met de geldende voorwaarden. “Hoewel achteraf gezien een andere aanwending van deze middelen wellicht een groter direct nut had kunnen hebben voor de lokale Curaçaose bevolking is het niet mogelijk de subsidie terug te vorderen”, aldus Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van Kamervragen.

Twistpunt
Jellinek Retreat sloot in januari de deuren. Daarvoor gingen een reeks van disputen aan vooraf. Een twistpunt was onder andere dat Nederlandse verzekeringsmaatschappijen de behandelingen niet zouden willen vergoeden. Er waren ook discussies over mogelijke slechte kwaliteit van de verleende medische zorg en geen accreditatie van de diploma’s van de Nederlandse artsen.

Bizar
Desondanks zegt Gelt Dekker dat er geen reden was om de luxe verslavingskliniek te sluiten. “Het was een hele goede onderneming. Ik begrijp nog steeds niet waarom dat nu gesaboteerd is. Het is bizar. We hebben er ongelooflijk veel geld in gestopt.”

6 reacties op “‘Ondergang Jellinek is kapitaalvernietiging’”

 1. Ik denk dat het beter is dit verlies te nemen

 2. caribbeancynic, op 22-05-2013 om 12:23 schreef:

  Jacob Gelt Dekker had helemaal geen aandelen, wel zijn financiele man maar niet meer dan 10%. Overgrote deel was van zorginstelling Arkin, verder kleinere aandelenposities van een ex directeur van Jellinek en Cai Winkel.

  Dus hoezo $ 6 miljoen verlies van onze Jacob Gelt?

  Je hoeft geen aandelen te hebben om geld te verliezen. Misschien heeft JGD geld geleend aan Jellinekkliniek. (obligaties, onderhandse lening, hypotheek, achtergestelde lening, borgstelling, leverancieskrediet, etc. etc.)

 3. @Allen: een subsidie bestaat doorgaans een deel particulier geld en deel overheidsgeld. Een subsidie is tegenwoordig nooit meer dan 40%. De 60% en vaak meer, dient dus van andere deelnemers afkomstig te zijn. De voorwaarden, selectie en controle zijn uitermate streng. De kliniek is goeddeels met particulier geld (JGD en derden) en initiatief opgebouwd, aangevuld met een deel overheidsgeld. Als een dergelijk project niet slaagt, zijn de initiatiefnemers altijd meer benadeeld dan de overheid.

 4. Heel jammer, prachtig project!

 5. Jacob Gelt Dekker had helemaal geen aandelen, wel zijn financiele man maar niet meer dan 10%. Overgrote deel was van zorginstelling Arkin, verder kleinere aandelenposities van een ex directeur van Jellinek en Cai Winkel.

  Dus hoezo $ 6 miljoen verlies van onze Jacob Gelt?

 6. Het gaat er steeds meer op lijken dat alleen de overheid, dus de maffia, geld mag verdienen. Kijik naar Isla, UTS, Curoil/gas, Aqualekmaar enz. Zij maken de prijzen uit en bepalen wat er wel en niet komt. Alle anderen die een bedrijf op willen zetten en wat willen verdienen worden door allerhande dubieuze ambtenaartjes dusdanig tegen gewerkt, dat ze vanzelf wel vertrekken naar een ander eiland of land, waar men wel de hersenen gebruikt bij de overheden.
  Op dit eiland is al voor vele miljoenen naar de donder geholpen door de overheid, die nauwelijks de eigen broek op kunnen houden, daarvoor moeten ze de bevolking bestelen.
  Over corrupte zakkenvullers zoals Cooper en Schotte maar te zwijgen, daar betalen we nu allemaal aan mee.