• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Universiteit van de Nederlandse AntillenCURAÇAO – De universiteit UNA heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met twee universiteiten in Cuba. Dit biedt onder meer de mogelijkheid voor uitwisseling van studenten, docenten en studiemateriaal. Tevens kunnen er gezamenlijke onderzoeksprojecten worden gedaan.

Rector magnificus van de UNA, dr. Francis de Lanoy en de voorzitter van de Raad van Toezicht van de UNA Wilfred Flocker, zijn onlangs naar Havana afgereisd om de overeenkomsten te tekenen. De universiteiten in Cuba zijn het Instituto Superior Politécnico Jose Antonio Echeverría (CUJAE) en Universidad de La Habana. Bij ondertekening van de overeenkomst met laatstgenoemde universiteit, was de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden Norbert Braakhuis ook aanwezig.

Samenwerking
Naast bovengenoemde kansen, kunnen door de samenwerking ook diverse professoren worden ingezet voor het begeleiden van promovendi en onderzoeken. In Havana zijn diepgaande besprekingen tussen de rectoren en professoren gevoerd om tot een concrete invulling van de samenwerking te komen.

Faculteit der Geneeskunde
In het kader van vorming van de faculteit der Geneeskunde heeft de UNA-delegatie ook oriënterende gesprekken gevoerd met Cubaanse autoriteiten voor Cubaanse technische en wetenschappelijke ondersteuning voor deze faculteit. De UNA wil met de activering van haar faculteit onder andere het medische onderwijs op Curaçao ondersteunen en daar waar mogelijk is verbreden.

Ambassade
UNA-rector De Lanoy kreeg daarnaast de eer een toespraak te houden tijdens de inauguratie van het nieuwe gebouw van de ambassade van Nederland in Cuba. Hierna knipte hij samen met directeur-generaal Politieke Zaken dr. Karel J.G. van Oosterom, het lint door.

Ondertekening UNA

www.versgeperst.com