• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BankenwereldCURAÇAO – Een rapport van de World Bank voorspelt dat in 2030 de Cariben behoren tot ontwikkelingslanden die de wereld domineren qua  besparingen en investeringen. Het rapport onderzoekt patronen van investeringen, besparingen en kapitaalstromen en de mogelijke evolutie ervan.

Het rapport, getiteld ‘Capital for the Future: Saving and Investment in an Interdependent World’, komt van de World Bank’s Global Development Horizons (GDH). Het rapport zegt dat in 2030 de helft van de wereldwijde kapitaalvoorraad, met een totaal van 158 triljoen dollar, zich bevindt in ontwikkelingslanden. Landen in Oost-Azië, Latijns-Amerika en de Cariben hebben daar het grootste aandeel in. Momenteel bevindt minder dan een derde deel van het wereldwijde kapitaal zich in ontwikkelingslanden. Verder stelt het rapport dat het aandeel van ontwikkelingslanden in globale investeringen is verdrievoudigd in 2030 naar 60 procent ten opzichte van 20 procent.

Groei
Het rapport zegt dat het inhalen van productiviteit, de toename van integratie in wereldwijde markten, gezond macro-economisch beleid en verbeterd onderwijs en gezondheidszorg, helpen de groei te versnellen. Daarnaast zal dit “massale investeringskansen creëren, die op hun beurt, een verschuiving aansporen in de globale economisch kracht van ontwikkelingslanden”, aldus het rapport.

Rapport: Capital for the FutureCapital for the Future: Saving and Investment in an Interdependent World

2 reacties op “Cariben domineren globale investeringen 2030”

  1. Hilarisch. Misschien hoog tijd om Spaanse pepers te gaan verbouwen in de Cariben en vooral op Curaçao om een groot deel van het personeel tot werken aan te zetten.

  2. Had wel verwacht dat dat rapport toch in papiaments geschreven zou zijn 🙂