• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) is deze week gestart met de informatiecampagne ‘Betaal je boete’. Door middel van folders wordt het publiek geïnformeerd hoe om te gaan met boetes. Verder bevat het tips over betalingsregelingen en betaalpunten.

 
Binnenkort start het OM, in samenwerking met de politie en het SKS, met verkeerscontroles. Een uitstaande boete met aanmaning kan direct worden betaald om hechtenis te vermijden. De zogeheten ‘schriftelijke bescheiden’ (papieren) die een chauffeur bij zich dient te hebben tijdens dit soort verkeerscontroles, zijn ook opgenomen in de folders.

Bekeuringsproces
In de bekeuring, het oproepingsprocesverbaal (OPV), staat de opgave van de overtreding en wordt de overtreder in gelegenheid gesteld om tot een paar dagen voor de aangegeven zittingsdatum het boetebedrag te betalen om verdere strafvervolging te voorkomen. Is de overtreder het niet eens met de boete, dan kan hij/zij op de OPV vermelde zittingsdatum de zaak verdedigen. Indien de boete niet op tijd wordt betaald, dan komt de zaak voor de rechter. Indien het feit alsnog bewezen wordt verklaard dan legt de rechter een geldboete op. Deze is doorgaans hoger dan het transactiebedrag.

Aanmaning
Wordt de boete niet binnen de gestelde termijn betaald, dan volgt een aanmaning en wordt het geldbedrag verhoogd. Wordt na deze aanmaning wederom niet betaald, dan volgt een tweede aanmaning met wederom een verhoging van de boete. Bij het uitblijven van betaling na de tweede aanmaning kan het OM overgaan tot de uitvoer van de vervangende hechtenis voor het openstaande boetebedrag. Voor iedere 50 gulden wordt één dag hechtenis ingerekend.

PagaBoButFolder

Folders van de actie ‘Betaal je boete’

 

6 reacties op “OM start actie ‘Betaal je boete’”

 1. Boete betalen… ook al wil je.. niemand kan je vertellen wat de boete is en je wordt van kastje naar de muur gestuurd. Ik vind het goed dat ze boetes gaan innen, want fout is fout… maar dat geldt dan wel voor iedereen aub!!

 2. Ik was het oneens met een boete maar het OM gaf aan dat ze meer vertrouwen hadden in de ambtenaar dan ik.. Ben je mooi klaar mee. Ik heb een andere boete gekregen en daar staat geen bedrag op.. hoe kan ik een boete betalen als ik niet weet wat het bedrag is?

  Wanneer begint het OM met de actie: Corrupte politici in Bon Futuro?

 3. Krijgen wij straks ook een actie van de Belastingdienst “Betaal je belasting” ?

 4. De Engelsen noemen dit “Penny wise and Pound foolish”.
  We pakken de kleine man en vergeten het grote geld?
  Maart 2012 in Versgeperst:

  “.. De schulden bij de SVB liggen een stuk hoger dan de eerder uitgelekte belastingschulden. Volgens de gegevens heeft Hakim een schuld opgebouwd van meer dan 285.000 gulden bij de SVB. Dit betreft de schuld als directeur van deels OpticaHakim en Hakim Holding.”

  “..Jamaloodin’s schulden laten nog een nulletje meer zien. Zijn totale schuld bedraagt meer dan 1.7 miljoen waarvan 36.452 zelfstandig AOV/AWW premie en de rest als directeur van Speedy Services Group en Speedy Alarmsystem.”

  Maar.. De politiek maakt wel een “regelingetje”….

 5. Jongens, massaal in de bak willen gaan zitten en bier kopen voor dat bedrag. Er is toch geen plek in de bajes op Crimiçao, hahaha!

 6. Hah, die ene keer dat ik op de opgegeven datum naar de rechtbank ging voor protest, konden ze de kopie van mn boete niet vinden en hoefde ik niks te betalen… voor niks 2 uur zitten wachten, dat zal de straf dan wel geweest zijn.
  En laat ze voortaan het totale bedrag opschrijven op de boete in plaats van dat je achter op moet gaan zoeken naar de nummers en vervolgens bij elkaar puzzelen wat er betaald moet worden.