• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OntslagCURAÇAO – De Ontslagcommissie maakt zich zorgen over ontslagaanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn (SOAW). Ontslagaanvragen moeten binnen zes weken bij de commissie liggen, maar soms wordt de aanvraag pas meerdere maanden na indiening aan de Commissie overlegd.

De Ontslagcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers met een onafhankelijke voorzitter. De leden worden door de minister van SOAW benoemd.

Advies
Ontslagaanvragen worden voordat ze naar de Commissieleden gaan, voorbereid door functionarissen van het ministerie van SOAW. Nadat de Ontslagcommissie het verzoek heeft besproken en eventueel aanvullend onderzoek heeft gedaan, brengt ze binnen een week een advies uit aan de Sector Directeur van de SOAW. Die stelt vast wat het definitief advies wordt en informeert vervolgens de ontslagaanvrager en de betrokken werknemer door middel van een beschikking.

Traag
“De Commissie signaleert echter al een jaar dat zij de verzoeken voor advies te vaak veel te laat ontvangt. Dit heeft uiteraard zowel voor werkgever als werknemer vervelende situaties tot gevolg”, meldt de commissie in een persbericht. “Daarom heeft de Commissie de trage gang van zaken bij SOAW meerdere keren aangekaart bij de SOAW en de verantwoordelijke minister. De Ontslagcommissie vertrouwt erop dat de minister erin zal slagen om spoedig een positieve wijziging te brengen in de ontstane situatie.”

Dictatuur
Het ministerie van Sherwin Josepha ligt al een tijdje onder vuur. De minister zou volgens de top van Sociale Zaken zich gedragen als een dictator en neemt beslissingen zonder overleg met de ambtenaren. Daarnaast verving Josepha de CV’s van vier ambtenaren met CV’s van partijgenoten van Pueblo Soberano.

3 reacties op “‘Zorgen over ontslagaanvragen SOAW’”

 1. Nog een trosje bananen iemand? Hoe in vredesnaam moet de burger hier vertrouwen hebben in en overheidsapparaat wat aan alle kanten rammelt en waar de ambtenaren en aanhang elkaar zelfs in de parkeergarage te lijf gaan. We zijn hard op weg naar een bepaald soort republiek, inclusief afrekeningen. Pabien.

 2. Hoezo traaaaaag, toch niet anders dan bij alle (!) andere instanties?
  Alle te royaal betaalde ministers gedragen zich toch als dictator en de MP dubbel?
  Burgers zijn slechts vee, vandaar ook de miljoenen vliegen die Curaçao nu wederom (!) teisteren.

 3. oke dus dat bedoelen ze met de 80%-20% regeling

  80% PS – en de rest 20%