• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

asfaltCURAÇAO – Het ministerie van Verkeer en Vervoer begint vandaag met project Inhaalslag. In de komende drie tot vijf jaar wordt er daarom in totaal 300 kilometer asfalt aangelegd. Het zowel om nieuw wegdek als om vernieuwing van bestaande wegen.

Vandaag tekenen de overheid en meerdere aannemers een overeenkomst. Onder hen zijn Curaçao Wegenbouw Maatschappij, MNO Vervat en een aantal kleinere aannemers.

16 reacties op “Komende jaren 300 km asfalt aangelegd”

 1. @chopie, controleer jij ook of er geen ”kaska” di asfalt gelegd wordt dat bij zware regebui wegspoelt???
  En zorg jij dat er pas achteraf betaald wordt, dus na controle van ieder gelegde kilometer? Of betaal jij alles vooraf met alle gevolgen van dien voor rommelasfalt en kaska asfalt zoals vroeger?

  Jammer dat dhr. Wiels er niet meer is.

 2. Voor allen die hier moeite mee hebben, Nederland heeft zulke goede wegen en straten met mooie straatnamen en borden…. Je kan gewoon een vliegtuig pakken en OPROTTEN kutbuitenlanders

 3. knap dat net voordat deze regering aftreedt, nog snel even een opdracht kan geven aan de aannemers waarbij vele miljoenen mee is gemoeid.
  vraag me toch af of dit een goede procedure is.

 4. Beste Zeepie, als die werkgelegenheid maar niet gevolgd wordt door een niet te missen spoor van onbetaalde rekeningen (als onze regering so wie so krediet krijgt bij de uitvoerders) !

 5. Beste Jan je zegt het zelf, wij moeten met onze tijd meegaan en suggereert om de trambaan weer in ere te herstellen, tenslotte liggen de rails er nog. Als je dat “met je tijd meegaan” noemt heb ik ook wel een paar suggesties maar ik ben nog niet levensmoe dus doe er maar verder het zwijgen toe.

 6. Nou, dat zal wel weer 300 jaar gaan duren en 300 miljard gaan kosten, die prutsers kunnen niets hier!

 7. OKe, maaar wordt er vooraf onderzoek gedaan naar de juise werkmethode. Rekeninghoudend met de natuurlijke loop van het water en aanleg van duikers en riolen zodat het regenwater niet voor verneitiging gaat zorgen. Wat te denken van Salinja. Systemen om zo het water naar opslagbassins of naar zee te reguleren.

  Een tram van Oost naar west. Hmmmm what about de vele hoogteverschillen. Gaan we tunnels aanleggen??? Laten we eerst zorgen dat het wegdek dat gelegd wordt voldoet aan de vele eisen die daar aan ten grondslag liggen. En weg met die vele drempels. Zoek de oplossinbg in versmallingen in de weg.

 8. Op Curacao is een prachtig geasfalteerde weg, die heel goed werd onderhouden. Aan die weg is het huis van Cooper gelegen.

 9. Asfalt om het eiland meer te vervuilen met vieze auto’s?
  Met dat geld kan een mooie trambaan aanleggen van Oostpunt naat Westpunt incl, twee trams die op tijd moeten rijden.
  In Otrabanda reden vroeger ook trams, de rails liggen er nog. Dus zo vreemd is dit niet.
  Curacao moet met de tijd meegaan.
  Op dit moment is het zo dat na 20.00 uur er bijna geen openbaar vervoer er meer is.

  Hallo, niet iedereen heeft een auto. Men moet wel de mogelijkheid krijgen om op tijd op het werk etc. te kunnen verschijnen zonder UUUUREN op de bus te moeten wachten op het platteland.
  Goede openbaar vervoer is goed voor onze economie.
  Slechte openbaar vervoer is slecht voor onze economie.

 10. Mogelijk is `onze` weg dus pas over 5 jaar aan de beurt, we lopen hier constant achter de trieste feiten aan, en ik moet het nog maar zien gebeuren eerlijk gezegd. Vijf jaar is een lange tijd om te kunnen overzien in ons zo goed als failliete dorp Curaçao, en plannen is niet onze sterkste kant.

 11. EIndelijk zeg… maar CWN kan die wel 300km asfalt aan (of een deel daarvan) in 3-5 jaar tijd… die gasten zijn zo traag als dikke stront…. 500meter duurt bijna een half jaar of zo.

  Laten we hopen dat de kleinere aannemers het goed doen….

  Heeft Curacao uberhaubt de Arubaanse methode overwogen? Die hebben het naar mijn idee beter geregeld qua wegennet…

 12. Alwéér een inhaalactie? Zien is geloven. Of is het zand in plaats van asfalt in de ogen van de veel (!) betalende burger strooien?
  Eerst maar zien dat de eerste rekeningen ook daadwerkelijk straks betaald gaan worden anders haken de aannemers terecht na korte tijd af.

 13. JOEPIE-DE-POEPIE!!!!!!!! EINDELIJK 🙂

 14. Het beste wat een overheid kan doen in tijden van economische crisis. Werkgelegenheid creeren.

 15. Hallelujah!!! Werd tijd…

 16. Werdt het niet eens tijd, ik zit meer op de gaten in de weg te letten, dan op het verkeer.