• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Bezoek OostpuntCURAÇAO – Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft afgelopen weekend een rondleiding gehad over Oostpunt. Martina heeft zich laten voorlichten over het economisch potentieel van het gebied en de ontwikkelingsvisie zoals die is opgesteld voor Oostpunt.

 
Volgens het ministerie heeft Oostpunt een enorm economisch, toeristisch en natuurlijk potentieel, wat onbenut blijft zolang de voorgestelde wijziging van het Eilandelijk Ontwikkelings Plan niet is vastgesteld. “Het is zaak dit gebied, wat 10 procent van het oppervlakte van Curaçao beslaat, gebalanceerd te ontwikkelen en te integreren met de rest van het eiland”, aldus het ministerie in een persbericht.

Bezoek Oostpunt

10 reacties op “Minister Martina bezoekt Oostpunt”

 1. @lokoloko

  antwoord: geen van beiden

 2. @Peter: dat heb je inderdaad goed gezien. Maal draagt het openlijk. De minister draagt zijn wapen verborgen (concealed weapon noemen ze dat in Amerika). In wie van de 2 zou jij meer vertrouwen stellen, de ene met het zichtbare wapen of degene die het wapen verborgen houdt?

 3. Is dat een vuurwapen, op de heup van Maal??

 4. http://www.kkcuracao.com/?p=27837

 5. @Sander; Indien het Maal alleen om het geld ging dan was hij al klaar. Het eiland is veroordeelt tot een schade vergoeding (direct opeisbaar) voor een mega bedrag, wat later door onderhandelingen is teruggebracht naar iets van 20 miljoen.
  De reden voor het toewijzen van dit voor Curaçao uniek hoge bedrag is dat de overheid stelselmatig de Fam Maal heeft gedwarsboomd in het kunnen ontwikkelen van hun land. Als geld de reden was dan had Maal nooit onderhandelt maar het bedrag in zijn geheel opgeëist.

 6. Laat het Oostpuntje van Curacao als Unspoiled PArt of the ISland blijven. Geef het een status van natuurgebied waar op ecologisch verantwoord manier mee wordt omgegaan. VErstoor het gebied op geen enkele wijze met grootschalige bebouwing. Draag het voor bij het WNF. We beschermen het unieke onderwater flora en fauna die volgens de vele wetenschappelijke onderbouwde rapporten een substantiele bijdarage leveren aan de koraalrifvorming aan de restr van de kust van het eiland.
  Heb ballen om uniek te zijn. Daar kunnen we in de wereld van nu mee scoren. Een beschermd natuurgebied en zie eht potentieel van dat gebied.

 7. Dat is een goed idee van CRIMIcao,
  een werkkamp en de isla daar naar toe verhuizen.
  lekker ver weg van de beschaving.
  kan Maal toch nog wat geld verdienen…
  het gaat Maal niet om het eiland het gaat hem puur om geld.
  kan ik begrijpen, maar geen comedie spelen: het is zo goed voor curacao…

 8. Volgens cijfers van het CTB waren er tijdens 2011 ongeveer 400.000 Overnachtingen per jaar. Dat is ongeveer 1000 kamers per dag.

  Een groot Hotel op Curacao heeft grofweg 300 kamers. Laten we de marges zeer ruim nemen en een bezetting van 70% als winstgevend nemen. Er is dan dus vraag voor maar hooguit 5 grote hotels op Curacao. Laten we een 6de erbij rekenen in anticipatie op groei.

  Op dit moment hebben we al minimaal 10 grote hotels en 20 kleine (die ik niet eens meereken). Hoezo is er op dit moment meer ontwikkeling nodig?

 9. zolang we maar 150.000 inwoners hebben, hebben we de grond daar niet nodig.
  verloren zaak om daar 1 cent te investeren….

 10. Misschien beter een groot werkkamp daar maken voor het leger criminelen op dit eiland!