• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

StraatvraagCURAÇAO – Parlementariër Charles Cooper (MAN) pleit voor wapenbezit voor parlementariërs na het uitblijven van de beloofde beveiliging. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of zij het een goed idee vinden parlementariërs een wapen te geven, zodat zij zichzelf ter alle tijde kunnen beschermen.

De 28-jarige Cecilia vindt het geen goed idee: “Ik voel mij als jonge vrouw ook niet altijd veilig op straat, maar ik draag ook geen wapen bij me. Ik denk dat een wapen op zak hebben juist bijdraagt aan een gevoel van paranoia en onveiligheid.”

‘Voorkomen, niet genezen’
Antoin (54) durft deze vraag niet met een ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden. “Ik vind het verschrikkelijk om te zeggen, maar blijkbaar is dushi Kòrsou op het punt aangekomen dat politici zich niet meer kunnen verdedigen met alleen woorden. 5 mei is een zwarte dag in onze geschiedenis. En de wel/niet-discussie over de aanwezigheid van een beveiliger bij Helmin Wiels die bewuste dag. Al was die beveiliger er wel. Wat had hij kunnen doen tegen zeven kogels? Hetzelfde geldt voor Wiels. Hij is in zijn rug geschoten, dus hoe had een wapen hem kunnen helpen? We moeten voorkomen, niet genezen.”

‘Geen extra wapens op straat’
“Bij alle overvallen die je in het nieuws hoort is een wapen gebruikt”, zegt Rita (37). “Chinese eigenaar doodgeschoten, Wiels doodgeschoten, een bedreiging met pistool. We moeten het geweld en de wapens op straat juist stoppen. Niet nog extra wapens op straat brengen. Niet bij gewone burgers, maar ook zeker niet bij politici. Wie weet wat er kan gebeuren.”

‘Lijfwacht gaat over wapens’
Jonathan (41), is het er mee eens dat politici beter beveiligd moeten worden. “Maar niet op deze manier. De politici moeten het bij de politiek houden. Een lijfwacht of beveiliger mag gaan over de wapens. Ik vind wel dat die meer moeten worden ingezet bij politici, dat is nu wel gebleken. Maar je kan niet zo’n heftig ‘instrument’ in de handen leggen van iemand die er geen verstand van heeft.”

‘Zelf actie ondernemen’
De 31-jarige Raymond vindt het een goed idee. “Liever waren we natuurlijk niet op dit punt aangekomen. Maar als de beveiliging er niet is en je leven is mogelijk in gevaar, dan moet je zelf actie ondernemen. Maar dan moet de politici wel een bepaalde training krijgen of zoiets. Je kan ze niet een wapen geven en daarmee klaar.”

16 reacties op “‘We moeten voorkomen, niet genezen’”

 1. we kunnen beter de gehele curacaose bevolking een pistool geven om zich (onder meer) tegen Cooper te verdedigen! Corrupticus eerste klas die man en tot alles in staat.

 2. In de meeste bananenrepublieken zijn de parlementariërs bewapent, daar rijdt ook de president dan wel de premier rond in een gepantserde auto met gevolg, en bodyguards.. Klinkt het bekend?
  We zijn hard op weg naar deze status, en dan gek vinden dat de investeerders twijfels hebben.

 3. Het is wel te zot voor woorden,dat parlamentairs een wapen moeten dragen maar naa laaste gebeurtennis kan ik voorstellen dat deze parlamentairs zich niet veilig voelen maar wie controleer of ze deze niet verkeerd gebruiken

 4. Cooper bo ta kere un isla di 150.000 hende 64km largu rondona ku awa bo no por sera porta pa arma ku droga no drenta ,BAN SERIO SI RUMAN !!!!!!!!!!!!!!!
  Ami ta kasi kuminsa pensa ku bosnan no kier kaba ku e kos aki pa ki motibu mi no sa.

 5. Waarom politici wel bewapend en een groep mensen met extra risico, Chinezen, niet ?
  En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Heilloze weg. Het is voor Cooper en Curaçao sowieso een win-win situatie als Cooper de politiek verlaat.

 6. Cooper, if you cannot stand the heat go out of the kitchen!

 7. Dit zijn politiek gezien, bizarre voorstellen waar elk normaal denkend mens niet opgekomen zou zijn. Navarro buigt zich over het voorstel, stelt een commissie samen en ondertussen vind er weer een gewapende overval plaats op een minimarket, gerund door hardwerkende Chinezen.
  Alice Cooper, geeven door angst bent u vooral bezig voor uzelf. Terugdringen van geweld met goed beleid is klaarblijkelijk te moeilijk voor u en u denkt dat kogels het passende antwoord is. Not!
  Motie van wantrouwen dan maar, of verder ingrijpen vanuit Den Haag (als die wapens er werkelijk komen)?

 8. Er zijn al vele Chinese took uitbaters om het leven gebracht bij overvallen, en het parlement kijkt de andere kant op. Maar bij de eerste de beste aanslag op een lid van het parlement moet het parlement meteen bewapend worden.

  Je moet er toch niet aan denken dat leeghoofden als Schotte en Constantia met een wapen gaan lopen?

  What’s next, ook wapens voor prive fotoslaaf en het sprekende mantelpak Stella van Rijn? Voor de laatste wel graag een wapen in een kleur die bij haar laptop past.

 9. Yay…do we get guns too to protect ourselves from armed politicians?

 10. Ministers en parlementaire moeten eerst een examen vaardigheid schieten behalen,hierna zullen zij aan een verplicht psychiatries onderzoek “moeten” meewerken.

  Gegarandeerd dat er maar enkelen zullen slagen voor dit examen,maar daar hebben zij nu al een oplossing voor gevonden. Gerrit de Raaf en Cooper hebben voorgesteld drie commissies in te stellen, de commissie voor het psychisch onderzoek bestaat uit de volgende psychopaten en cleptomanen , Gerrit de Raaf (MFK) voorzitter, Winkelier Constancia (MFK), Asjes Jasjes (PS),Grondheer Cooper (MAN),commissie schietvaardigheid zal bestaan uit de Cowboys pistolen paultje Jammaloodin (MFK),Amparo dos Santos (MFK?PS),Robby dos Santos (MFK?PS),tevens zal er een commissie worden ingesteld om de uitkomst van boven genoemde commissies met een screenings onderzoek om aan te geven dat alles eerlijk en zonder maffia praktijken is verlopen.Deze commissie zal bestaan uit de volgende personen, Gerrit de Raaf voorzitter(MFK) Leden: Hakim (MFK),Jammaloodin(MFK),Thodéé (MFK), Constacia (MFK), Asjes (PS) Monk (PSx),Wilsoe (PS) Rosaria (PSx), Cicily van der Dijs (MFK) ,Stella van Rijn (MFK),Hof fotograaf (MFK), Hof Nar (PS), Hof bewaker Cooper (MAN).ra ra wat zal de uitslag zijn?? vertel het ons!

 11. Wapens brengen geen veiligheid. Voor een politicus zijn welgekozen woorden de beste wapens. Als je denkt respect af te dwingen door wapens te dragen, hoor je niet in de politiek thuis. Het politieke circuit in Curacao is al riskant genoeg, ook zonder dodelijk geweld in ieders broekzak. Zou Wiels zijn eigen dood hebben voorkomen door het dragen van een wapen ? Ik waag dat zeer te betwijfelen. Het voorstel van Cooper geeft aan , dat hij totaal ongeschikt is als politiek leider.

 12. Ik denk dat het tijd wordt voor Cooper zich in de long stay van de Caprilleste laten opnemen. De man is niet echt goed meer.
  Politici met wapens, hoe verzin je het.
  What about the burgers, de Chinese Toko houders. Kom op man laat je nakijken.

 13. Misschien moet de heer Cooper is gaan werken aan de veiligheid van het volk en onze vele bezoekers in plaats van alleen aan zich zelf denken.

  Met of zonder wapen op zak, volgens de media is de heer Wiels is in zijn rug geschoten, daar doe je dus niets aan, ook niet met een wapen op zak.

  Meneer Cooper, geweld los je niet op met geweld. Misschien is het tijd voor politici om voor het land te gaan werken en politici die geen connecties hebben met de mafia en/of onderhands worden betaald door de raffinaderij en allerlei andere bouw bedrijven.

  Heb je niets te schuilen en maak je geen rare afspraken met de mafia, dan zou je in prinicpe veilig moeten zijn en voelen. Oh maar even vergeten, we hebben een politie corps die niets doet met aangiftes en die geen resultaat opleverd, ze zijn te druk bezig met de landskas te speken door verkeerscontroles uit te voeren.

  Heer Cooper en mede politici, u bent gekozen om het volk te helpen, en dus ook voor zijn bescherming te zorgen, uw stelling is nu, we beschermen eerst ons zelf en het volk mag het zelf uitzoeken. foute boel.
  YWN

 14. @makayu

  helemaal mee eens.
  deze politici zijn loosers van het zuiverste water.
  hoe krijgen ze toch hun stemmen?
  oja, van die andere loosers in de mondi, die niets te verliezen hebben.
  hoe groter de chaos hoe meer deze profiteren.

 15. Te idioot voor woorden. Cooper die met een pistool !rondloopt.Parlementaiers horen geen wapen te hebben, dan wordt het pas echt gevaarlijk. Lees je eerst over ambtenaren die door partijleden en parlementariers bedreigd worden, ga je ze vervolgens nog wapens geven ook, het is van den zotte.ik zou graag van meneer cooper willen weten waarom en door wie hij zich zo bedreigd voelt. wat heeft hij op zijn geweten dat ie zich niet veilig voelt. laat hem maar eens precies uitleggen waarop hij zijn gevoel van onveiligheid baeserd, door wie en waarom hij wordt bedreigd. Als je bedreigd wordt ga je naar de politie en doe je aangifte.

 16. Wel weer typerend te zien welke politici het hoogste woord voeren in deze discussie COOPER – SCHOTTE – THODÉ – ASJES etc. want dit zijn dus degenen die achter de schermen het meest gelieerd zijn aan maffiose families en vriendjes !
  Stelletje angsthazen die in een goede discussie totaal worden weggevaagd en met “the guns” zich macho denken te voelen.
  Voorstel geeft aan dat we hier te maken hebben met een stel LAFFE LOOSERS.
  Toevallig wel weer M(affia)FK/M(affia)AN !!!!!!!!!!!!!!!