• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

wapenCURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie weet nog niet hoe hij gaat reageren op het idee van Charles Cooper (MAN). Cooper stelde eerder voor parlementariërs de mogelijkheid te bieden om zich te bewapenen. Navarro overlegt vandaag over het voorstel binnen het ministerie van Justitie.

Volgens Navarro is het de vraag of Curaçao voorgoed veranderd is, of dat de huidige onrust van voorbijgaande aard is. “De situatie is op dit moment beklemmend. Maar het is de vraag of de noodzaak later nog steeds bestaat. Dat is één van de aspecten die moet worden meegewogen, want we moeten ook naar de toekomst kijken”, aldus Navarro tegenover Versgeperst.com. Parlementsleden mogen op dit moment geen wapens dragen zonder een aanvraag in te dienen, ministers mogen dat wel.

25 reacties op “Justitie bespreekt wapenbezit politici”

 1. in welk ander land lopen politici met wapens rond?
  of zal dat dan alleen op curacao zijn?
  het maffia eiland bij uitstek…
  eerst moet de maffia aangepakt worden.
  helaas een hoop van onze corruptici zijn lid van de maffia dus dat zal niet gebeuren.
  en zondag weer naar de kerk met Gerrit, Charles enzovoort van deze kliek

 2. Setting a good example to the youth…if you dont want to be ‘scared of you life’ then do your bloody jobs!
  Armed politicians prove that the scare tactics are working…giving in to crime and arming yourself isnt an option?!!

 3. @Oralio, je bent de aanrijding die ze veroorzaakt had vergeten! En maar liegen dat iemand anders achter het stuur zat…

 4. @Oralio, dat is een gevaar op zich, een ongeleid projectiel. ”Die gaat gewoon op collega’s schieten.”
  Heb dat mens vorige maand als een echte gestoorde boka stinki viswijf tegen dhr. Wiels tekeer zien gaan in het parlement. Wat een dom wijf is dat zeg. Weg ermee.
  Politici moeten een voorbeeldfunctie hebben, zoniet oprotten en wegblijven uit de Curacaose politiek!
  Mevr. noemde dhr. Wiels gewoonweg homo, IN HET PARLEMENT!
  Ze dacht zeker dat ze op de vismarkt te Boka Sami stond. Daar hoort ze ook thuis, op de vismarkt in haar dorp.
  Wat een gestoord mens is dat zeg. Die mag zeker GEEN wapen dragen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Politicus doodgeschoten, dus nu moeten ze allemaal een pistooltje op zak?(op kosten van de belasting betaler) Waarom worden de Chinese toko eigenaren niet bewapend, die worden veel vaker beschoten.

 6. Wiels werd in zijn rug geschoten….dan heb je niet veel aan wapens. Het is alleen een schijnveiligheid.

 7. zo n dikke blaffer onder zn riem met sigaar ,ja ik zie dat wel zitten
  fotos in de krant zullen dan veel hipper zijn en bij deze tijd passen

  wat een kansloos en ondoordacht idee………

 8. Dat wordt onder de banken duiken in de Staten bij spannende vergaderingen!

 9. Ik weet niet of het verstandig is om mevrouw J.C. uit Boca Sami, niet bekend om haar diplomas maar wel om haar reeks winkeldiefstallen en meineed,.’s avonds in dronken staat en in bezit van een wapen op de Handelskade tegen te komen.

 10. Gezien het niveau van de gemiddelde politicus is bewapening van deze lieden niet aan te bevelen. Als zij, de politici, zich mogen bewapenen dan is het niet meer dan redelijk dat de bevolking die meer gevaar loopt door het desastreuze beleid van deze zelfde politici zich ook mag bewapenen. Quo vadis Curacao

 11. Dit kunnen interessante vergaderingen worden met al dat wapentuig en de licht ontvlambare instelling.

 12. M(affia)AN & M(affia)FK gaan nu wel heel kort door de bocht nu de grond hier te heet onder hun voetjes wordt en hun geldSCHIETERS ongeduldig worden. Deze LOOSERS van M(affia)AN & M(affia)FK kunnen in een normal debat niet overeind blijven vanwege hun IQ van een leguaan dus grijpen ze maar naar de wapens!
  ALLE WAPENS van het eiland ….. te beginnen bij de maffiose vriendjes en familie van onze corruptici!

 13. Blijkbaar staan de ministers van Curacao boven alle wetten en andere gedragsregels dat zij zonder een schietvaardigheids opleiding en alle verdere noodzakelijke kennis hoe met een vuurwapen veilig om te gaan, toch een vuurwapen bij zich mogen dragen.
  Wie heeft die wet ooit laten passeren? Waar oefenen deze ministers om hun vaardigheid op peil te houden en door welke instantie worden ze gecontroleerd.
  Het is echt een idiote situatie die te gek voor woorden is.

 14. Zakenmensen en andere burgers (oh ja en toeristen) lopen op Curacao statistisch gezien meer risico op een gewapende overval dan politici. Dus als het idee van meneer Cooper overgenomen wordt, stel ik voor iedere inwoner en toerist van een wapen plus vergunning te voorzien. Omdat de heer Cooper cs ongetwijfeld hun wapens mogen declareren, stel ik voor de verstrekking aan de burgers ook op kosten van de overheid te doen. Please mr. cooper give me a break!!!

 15. Als je een target bent, kan je 10 pistolen bij je hebben, maar helpen doet het niet en lig je snel met gestrekte oortjes op de grond. Wapens juist verminderen en hulp vragen van een paar colonnes Nederlandse Jantjes om Curacao uit te kammen. Die overeenkomst bestaat er niet voor niets.

 16. Kan me nog onlangs een statenvergadering herinneren waarin Constancia verkondigde Wiels wel eens mores te leren. Stel je eens voor dat ze allemaal een wapen op zak hadden dan zou het een groot wild westen worden tijdens de statenvergaderingen.

 17. Eindelijk wordt het gezond verstand gebruikt. Meer wapens in goede handen = minder criminaliteit. Kijk maar naar de VS, Israel en Zwitserland. Des te meer wapenbezitters er zijn, des te minder geweldsdelicten. Daarover kan niet worden gediscussieerd.

 18. Ja, goed idee. Wel dan bepaalde stranden ‘politicus-rein’ houden, omdat ik (en velen met mij) niet als ‘collateral damage’ op een strandje ten onder wil gaan. Verder reuze idee: er zou een soort natuurlijke opruiming kunnen gaan plaatsvinden: binnen 2 jaar hebben de criminele politici elkaar opgeruimd. De ‘last man standing’ mag voor bewezen ‘power’ de rest van zijn leven de toiletten van ‘Bon Futuro’ schoonhouden. 😀

 19. Houdt dit dan ook in dat de burger zich ook mag bewapenen voor zijn of haar veiligheid?

 20. Zijn ze nu helemaal van de ratten besnuffeld die gasten? Waar gaat het naar toe met Curacao? Is dit een slechte “wild west” film of wat? Rolmodel van politici? Dit is echt te gek voor woorden en hoezo weet Navarro nog niet hoe hij gaat reageren op dit vreselijke idee van die corrrupte Charles Cooper? Nou wij weten wel……..nee en nog eens nee. Er zijn al veel te veel wapens aanwezig op dit kleine eiland, zoals wij dagelijks ondervinden. Ruim die troep maar eens eerst op Cooper.

 21. Ten eerste bevat ik het niet waarom ministers wel een wapen mogen dragen en waarom omdat naar mijn inziens de meeste ministers en parlementariërs onbekwaam en hersenloos zijn in hun handel en wandel,dit is zeker de laatste twee jaar zeer duidelijk geworden,te veel om hier te vermelden.En dat onze wereldkampioen pathologisch leugenaar Gerrit de Raaf met dit idee wel kan leven? is te begrijpen,maar Gerrit de Raaf wil dan wel dat eerst wordt geleerd hoe te schieten en dat diegenen die een aanvraag doen voor een wapen eerst een psychologische test met ondergaan,nou ben benieuwd wie er doorheen komen ik denk weinig en zeker Gerrit de Raaf niet!.

 22. Alleen maffia corruptici willen zich bewapenen.
  de paar nette en nog eerlijke politici zullen dat niet nodig achten.

  Maar ik begrijp Cooper wel, hij is een makkelijk doelwit.
  je kunt niet missen…

  de maffia corruptici hebben ook het meest te vrezen.

  er zouden eens een keer eerlijke verkiezingen moeten komen.
  eentje waarbij niet de kiezers omgekocht kunnen worden.
  dat zal een hoop maffiacorruptici schelen.

  ik heb ze gezien die MFK auto”s met al die criminelen en andere kanslozen, die uit de mondi gehaald werden en 100NAF kregen om hun stem uit te brengen.
  Ook Cooper heeft zich daar schuldig aangemaakt.

  het huidige kabinet zou daar eens aan moeten gaan werken.
  hoe te zorgen dat omkoping onmogelijk wordt!!!
  Wetten aanpassen…….

 23. het volk heeft m.i. meer of in ieder geval net zoveel te vrezen van zijn politici en misisters met wapens als van zijn criminelen. Gerritje of Cusinchi Charles met pistool. Give a break!!!!!!

 24. Ja, gewoon bewapenen die hap! en dan op een vol strand op zondag gewoon terugschieten! “wat is er gebeurd? niets man! ik werd aangevallen maar ik heb teruggeschoten. daar hebben we die dingen toch voor? ja er zijn wat omstanders geraakt maar dat hoort erbij. DAT is Curacao, toch?” Ooh, ja.. nee ik dacht dat er iets gebeurd was”.
  Nou als dit de toekomst is, dan wil ik ook het recht om mezelf te verdedigen met een gun!

 25. Een gros van de politici hebben een “verleden”, laat me het zacht uitdrukken. Waarom willen ze nu wapen dragen? Om “handelingen”af te dwingen?