• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Wandelmars Vrede 130519 thumbCURAÇAO – Een wandelmars tegen het geweld op Curaçao heeft gisteren vooral Chinese deelnemers aangetrokken. Ongeveer 80 mensen, op verzoek van organisator Save Our Youth Curaçao in het wit gekleed, liepen gistermiddag van Isla Verde tot het Brionplein. Daar hielden enkelen een toespraak.

Deelneemster Corinne vindt dat de situatie op het eiland al enkele jaren uit de hand loopt. “Het gaat al langer deze kant op. Ik denk dat de moord op Wiels het toppunt is van al het negativisme van de afgelopen drie jaar”. Ze loopt mee omdat ze vindt dat “we ons moeten concentreren op waar we naartoe willen. We moeten ophouden met klagen en praten over wat slecht is, en ons richten op vrede en rust.”

Opkomst
Ondanks een grote belangstelling van Chinezen, die een ruime meerderheid van de wandelaars vormen, toont organisator Ringo Harrigan zich, vlak voor aanvang, grotendeels tevreden met de opkomst. “Ik ben heel blij met de opkomst van de Chinezen, die zijn met veel gekomen. Qua Curaçaoënaars had ik dit (een lage opkomst) wel verwacht. Heel veel mensen beseffen niet in wat voor situatie we zitten. Ik ben blij met de opkomst, met één persoon ben ik ook blij. Het is nog maar de eerste stap als we zo meteen beginnen met lopen.”

Vergunning
Het begin laat echter even op zich wachten. Harrigan begrijpt er niets van en loopt driftig bellend heen en weer. Eerder deze week is hij langs geweest bij het politiebureau. De commandant weet echter van niks. Boze tongen beweren dat de politie de boel expres saboteert. Met drie kwartier vertraging in de brandende zon, mag de wandeling alsnog van start. Halverwege de mars wacht een politieauto met zwaailicht de activisten alsnog op, en rijdt met blauw zwaailicht voor de stoet uit.

Brionplein
Aangekomen op het Brionplein neemt Emely Wu, woordvoerder namens de Chinese familie van de Hua-Jiant minimarket, het woord. Ze betoogt nadrukkelijk dat ook de Chinezen op het eiland Curaçaoënaars zijn. “Ons leven, onze familie, onze zaken, alles is op Curaçao. Curaçao is ons huis, ons toevluchtsoord, onze hoop op een beter leven”. Wu noemt veiligheid het belangrijkste voor mensen. “Als we dat niet hebben in onze samenleving, gaat Curaçao ten onder.”

6 reacties op “Wandelaars uiten bezorgheid over geweld”

 1. Helaas helpt het niet.. Politici zijn nu alleen maar bezig aan hun eigen veligheid en willen met pistool op zak. het volk mag stikken!

 2. Die Antilliaanse jongetjes met een Chinees vlaggetje in hun handen

  Zo super 🙂 🙂 🙂 !!

 3. Door te weining marketing wellicht een wat lage opkomst, maar…..

  Trots op de mensen die meeliepen, ook om een hat onder de riem te steken van onze Chinese gemeenschap 🙂 !!

 4. Goedbedoeld initiatief.

  Ik heb vernomen dat naar aanleiding hiervan duizenden criminelen vanmorgen hun vuurwapens en messen naar de politie hebben gebracht.

  Niet dus.

 5. Het kan de goede kant met Curacao als iedereen zicht 100% of meer gaat inzetten voor dat gene ze betaald worden. Gevolg hiervan: Corruptie en misdaad zal afnemen. Dus iedereen. Men moet dit gaan beseffen moet is het niet.

 6. De vraag blijft altijd van waarom. Kijk maar naar al die stille tochten die hier in NL geweest zijn tegen moord en geweld. Helpt dat? NEE! Recentelijk de moord op de 2 broertjes en de zelfmoord van de vader. Er zal ook voor dit gebeuren een stille tocht gehouden worden en dan kan je de donder erop zeggen dat het volgende gebeuren al weer klaar staat. Het komt natuurlijk ook door de berichtgeving van de media want het wordt op Cura. ook met de dag erger met de overvallen, schiet partijen en moorden. Het is niet te hopen voor Cura. dat het negatieve invloeden gaat krijgen voor de toerisme.