• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

verskortje1CURAÇAO – De vennootschap Radio Dolfijn Antillen NV, beter bekend als de Nederlandstalige radiozender Dolfijn FM, is vrijdag failliet verklaard. A. Huizing is tot curator benoemd. Schuldeisers kunnen e-mailen naar info@huizinglaw.com. Stationmanager Egon Sybrandy wilde geen commentaar geven.

68 reacties op “Dolfijn FM failliet”

 1. Exact, natuurlijk moesf Wijnacker voor die mooie vrouwen betalen. Hij is nu bepaald geen George Clooney en qua buikomvang kan hij wel familie van Jasjes zijn.

 2. @Teun, vergeet niet dat hij altijd werd omringt door mooie jonge vrouwen.. tja daar betaalde hij (of Dolfijn) natuurlijk ook de drankjes voor..

 3. Geert Verstebbe, op 03-08-2013 om 13:16 schreef: het dolfijne leven

  Die lekkere Amsterdamse big heeft toch mooi een decennium die toko gerund.

  Bij iedere zaak die op de fles gaat, komt een hoop vuil bovendrijven, als bij een zinkend schip. (when the going gets tough, is het ieder voor zichzelf, aard van ‘t beestje )

 4. Enrico Steinacker ging op kosten van Dolfijn alle feesten en partijen af en nam daar in als Jamaloodin in het kwadraat, en geen orange juice.

  Heb me altijd als ik hem weer zag al afgevraagd hoe een radiostation met zo’n extravagant uitgavenpatroon in business kon blijven.

  Niet dus,

  Maar dankzij zijn inname konden Distribier (Amstelbier) en Kusters Trading (importeur van Polar) hun personeel mooie bonussen betalen. En bij Licores Maduro werd Steinacker zelfs Wijnacker genoemd.

 5. Ja Dolfijntje, Enrico Stijnacker is die mismanager die op Asjesiaanse wijze de credicard van Dolfijn gebruikt heeft en wellicht ook op Schottiaanse wijze zijn zakken gevuld heeft.

  Toen hij daarvoor terecht aan de kant werd gezet claimde hij, goed afgekeken van de lokale bestuurders, een riante afkoopsom.

  Maar het dolfijne leven van Enrico is nu wel voorbij, al kan hij nog altijd MFK minister worden.

 6. Ok nu lees ik dat Dolfijn FM failliet is door mismanagement van de vorige General Manager die hierna gewoon doorbetaald kreeg.. rare zaak..

 7. @ Master. Denk eens na hersenloze mensen, ben toch niet altijd zo negatief..

  Mogen er van jou alleen maar positieve meningen over dat stagiairestationnetje verteld worden? Ieder een mening en ieder een smaak en dat heeft niets met hersens te maken. Er zijn wel meer langer bestaande radiostations op Curacao waar het water tot aan de lippen staat. Alleen een filantroop zal een doorstart willen maken of iemand die andere “mogelijkheden” in een radiostation ziet. Wat heb jij ervoor over?

 8. Sorry Jochem, ik ben een vrouw dus jaloers op Maarten zal ik zeker niet zijn.

 9. Dolfijn fm i love you!!!

  Denk eens na hersenloze mensen, ben toch niet altijd zo negatief..

  Je leeft maar 1 keer geniet, ipv het afzeiken van iemand anders zijn probleem..
  Kijk naar je zelf…

  Pak een biertje en hou je b**!

  Groet,
  Master

 10. Ja Jochem M, mijnheertje Schakel omringt zich graag met dames die fulltime bezig zijn zichzelf aan het bewonderen op hun Blackberry en Ipad.

  En waar ze de beste silicone verkopen.

 11. De “baas” bij DolfijnFM is op dit moment de curator. Hij heeft als taak alle mogelijkheden te bekijken die het beste zijn voor de schuldeisers. Een doorstart of verkoop van de hele zender zijn van die mogelijkheden. Om geen onnodige schade aan de boedel te veroorzaken, kan ik me voorstellen dat hij de werknemers een spreekverbod heeft opgelegd betreffende het faillissement.

  Misschien vandaar dat zij er niet oever berichten.

 12. Waar rook is,is vuur.en stilzwijgen werkt niet zeker naar je adverteerders toe.

  Maak geen domme cryptische grapjes,en meld gewoon wat er al dan niet aan de hand is.

 13. Ha ha Jullie zijn gewoon jaloers op Maarten Schakel want ja hij heeft altijd mooie jonge dames om zich heen zoals Miss Curacao..

 14. Ze steunde goede doelen en leefde mee met de bevolking. Wat dat betreft erg jammer. Wel fijn dat die arrogante Maarten Schakel eindelijk van de radio is!

 15. @ M. Isenia. Op Radio Mas maakte de MFK gratis reclame tijdens de verkiezingscampagne en is dus dit station van hem c.q. zijn geldschieters. Hij dacht Telecuracao dan ook niet te hoeven betalen en liet de schuld flink oplopen. Of dat ooit betaald is, weet ik niet.

 16. En dan. Radio mas luister ik zowiezo niet naar want die gooien oude bussen in de moondi en worden dan boos als er wat van gezegt wordt..

 17. Men heeft ons blij gemaakt met een dode mus, want het inhoudsloze gebral van Tony Castro en het arrogante gekwaak van Martin Schaakel doet nog steeds een aanslag op mijn oren.

  Och ja, het is Curacao, waar een bedrijf failliet kan gaan en gewoon doordraait in plaats van dat de curator haar spullen verkooptten behoeve van de schuldeisers.

  Als ik ooit failliet ga wil ik ook A, Huizingh als curator!

 18. Heel erg jammer! Ik hoop echt dat ze in de lucht blijven. Ik luister iedere dag met erg veel plezier naar dit radiostation. Er kan wat mij betreft geen ander station aan tippen! Onbegrijpelijk dat er zoveel negatieve reacties worden geschreven. Zet er dan iets anders op! Je bent toch niet verplicht om er naar te luisteren? En mensen vergeten de fantastische acties waarbij goede doelen worden gesteund. Denk aan de kerstactie. Dat is toch geweldig?? Wat een negativiteit…bah! Nogmaals, ik hoop dat Dolfijn FM in de lucht blijft!

 19. Ik heb vernomen dat het inderdaad de radiozender is die failliet is, en geen lege BV. het is echter niet ongebruikelijk om een bedrijf dat failliet is verklaard door te laten draaien om te kijken of er nog redding mogelijk is dan wel om de activa tegen een hogere prijs te kunnen verkopen.

  in 99% van de gevallen eindigt het toch met een faillissement, juist omdat het nieuwsbericht over een faillissement nieuwe klanten afstoot en huidige klanten doet besluiten hun rekeningen maar even niet te betalen.

  Dolfijn gaat het dus niet redden. Ik had weinig op met hun dj’s dus luisterde er nooit naar, maar vond het wel een fris en actief station.

 20. Jammer jammer. Ze hadden de mogelijkheid te reageren in hun dagelijkse 12.15 nieuwsoverzicht maar helaas hebben ze de mogelijkheid niet gegrepen.
  Nu kunnen malloten dus verder speculeren over witwas en drugs gerelateerde perikelen.

 21. Misschien wel beter want met de 80-20 regeling had Dolfijn een groot probleem gehad want elke DJ is in Nederland geboren..

 22. Jammer, het hoort bij het eiland. Natuurlijk heeft Dolfijn FM niet de kwaliteit en geld om te concurreren tegen een nationale zender als in nederland. Maar wat een azijnpissers hier op de chat die idd zoals A.Timmermans al zei genieten van het kapot gaan van een bedrijf. Ik hoop op een positieve doorstart met een goede toekomst. En voor al die azijnpissers. Sterkte met jullie zielig leventje

 23. Niet een echt interessante zenden.
  De hele dag dezelfde nieuwsitems, weinig onderzoek van journalisten, en ‘s morgens beginnen met het voorlezen van het nieuws uit het AD.
  Uiteindelijk is er ook nog Paradise.
  Dag Dolfyn FM.

 24. Egon heeft ooit, toen hij nog duikinstructeur was, letterlijk mijn leven gered. Ik vind het verschrikkelijk wat er nu gebeurt en hoop dat dit voor zowel Egon als de bij Dolfijn werkzame mensen goed afloopt.

 25. Ik heb de geruchten over Radio Dolfijn en cocaine ook gehoord, en wel uit verschillende bronnen. Denk dat Jerrel dus best wel eens gelijk kan hebben.

  Een radiostation met zo’n dure studio op zo’n dure lokatie en met zo’n 10 dj’s houd je niet in de lucht met een paar spotjes van de Hollandse Bakkerij. Het is of de hobby van een miljonair die de verliezen op zich neemt of het station wordt gebruikt om geld wit te wassen, en dan heb je natuurlijk meteen de link met de cocaine te pakken.

  Verder inderdaad vreemd dat het faillissement op Radio Dolfijn en hun website volledig doodgezwegen wordt. Ook op de Facebook pagina’s van de dj’s niets daarover, terwijl ze normaal al melding maken van een onbenullig feit als het doortrekken van het toilet in de studio.

  Dit zaakje stinkt.

 26. @Juni,

  Zelfs dat heeft nog niks met Curacao te maken, en daar was mijn reactie op. Maar los gezien van dat, blijkbaar ben jij een trouwe luisteraar, dus zo erg vind je het niet als zij door blijven gaan met het uitzenden of wel?

  Maar dit is wel een typisch gevalletje dat media in het algemeen alles goed kan manipuleren. Inderdaad doen zij wel aan het verschaffen van nieuws, maar zodra ze zelf in het nieuws zouden moeten komen, doen ze niet mee met die hetse. Neemt niet weg dat als ze echt van de aardbodem verdwijnen dat er weer mensen op straat staan, maar gelukkig vinden de meeste dat hier voor zich zelf erg fijn… heerlijk dat voor elkaar “opkomen”

 27. Stoer hoor… lekker die leuke zender afbranden met allemaal ongefundeerde aannames. We hebben er jarenlang en met verschillende bedrijven op geadverteerd. De respons was altijd overweldigend. Ik had niet zoveel met de mensen op kantoor, zal ik toegeven. Met name Enrico en Manon kwamen gemaakte afspraken niet altijd na, maar de radioploeg droeg ik op handen. Die waren nooit te beroerd om even ‘the extra mile’ te gaan. Egon is een topper en ook de tomeloze inzet van Vesta, Edo en Rudy zullen we nooit vergeten.

  Toch heb ik het idee dat de zender niet sluit. Voorgevoel. En als er een doorstart komt, kunnen ze wederom op ons rekenen.

  Sterkte allemaal!! Geef niet op.

  Groeten van een ZEER TEVREDEN LUISTERAAR, FAN & LONGTIME ADVERTEERDER

 28. @ Rik. Inderdaad u kent het bedrijf duidelijk beter ………… 🙂
  Soort zoekt soort zullen we maar zeggen. Ik weet meer dan genoeg en wil zeker niets verder meer van ze weten!
  Misschien toch een doorstart maar dan graag onder een nieuwe naam DOMfijn.
  Het nivo van het station en de luisteraars, yeah!
  Sms voor NAF 1,50 per letter het woord DOM naar 0000 en ……….
  win een ijsmuts met de DOMfijn erop 🙂

 29. @ Rob @ Ww:

  Je moet de waarheid onder ogen durven te zien!! Maar kennelijk zitten die dicht.
  Ken de situatie van heeeeeel dichtbij en weet waarover ik geschreven heb.
  Er is geen woord van gelogen!!!

 30. Ben altijd fan geweest van radio Dolfijn. Zeker een radiostation dat elke tourist (her)kent. Het zou erg zonde zijn als dit weg valt voor het eiland !! Vind het knap hoe zij altijd weer met vernieuwende en creatieve ideeen naar buiten treden in samenwerking met vele lokale organisaties. Veel steun en liefde voor de medewerkers

 31. Zorro, op 20-05-2013 om 05:58 schreef: Iemand moet radio als hobby hebben

  Aannemelijk dat er een causaal verband is tussen het faillissement van het radiostation, en het overlijden van Rinus Dekker twee jaar terug.
  Goede kans dat er vanaf de start ieder jaar geld bijgepast moest worden op de balans, identiek aan de restaurant-speeltjes van individuën die in een ander metier fortuin hebben gemaakt.
  De weduwe van meneer Dekker trok eerder dit jaar de stekker uit het magazine, drie maanden later valt de zender om.
  Over en Uit.

 32. Wel raar dat ze op hun eigen zender nog niets van gemeld hebben. Zullen ze misschien al druk aan het onderhandelen zijn met een mogelijke koper?

  Wel jammer voor de dj’s. Ik ben fan van Maarten Schakel.

 33. @Jackson heb er nog eentje voor je, “genieten van andermans leed”.
  Vanochtend geluisterd naar nieuws van de eilanden, geen woord over het faillissement op de radio, zullen de DJ’s het zelf al weten?
  Zij mogen (en doen dat ook) wel over andermans leed praten, want dat is nieuws, maar niet over hun eigen problemen, dat is blijkbaar geen nieuws?
  Ze zullen wel denken, “wij praten niet over ons zelf, want dat doen andere wel”
  Bon siman mensen

 34. Dolfijn wie? Dolfijn FM, nooit van gehoord!

 35. Iemand moet radio als hobby hebben en heel veel geld al dan niet om wit te wassen, want anders moet je hier geen radiostation beginnen. Hoeveel van de luisteraars, die een doorstart willen, zijn eigenlijk bereid om diep in de buidel te tasten om stagiairestation Dolfijn FM in de lucht te houden? Niemand, denk ik zo. Over en sluiten dus.

 36. Ja hoor, ga maar achter een radiostation staan dat zijn schulden niet betaalt en dat oplost door een BV failliet te laten gaan en in een nieuwe BV vrolijk verder te gaan.

  Adverteerders maar ook luisteraars met enige moraal laten Dolfijn voortaan links liggen.

  Maar wie heeft er nog moraal op dit boevennest van een eiland?

 37. @Juni,

  Heeft niks met Curaçao te maken…. in NL bijv hoef je maar 1 letter te veranderen in de KvK en je kan een doorstart maken. Dus wat praat je?

  Naast dat wat een dom volk die zo negatief lullen. Genieten van andermans leed… dezelfde mensen zeiken over mensen dat er werklozen zijn, maar nu wel weer blij zijn… dom gelul.

 38. Er niks aan de hand, denk idd BVtje tactiek.
  MJ Dekker Management failliet laten verklaren, zijn ze van alle schulden af en een nieuwe NVtje oprichten en gaan met de banaan.
  Vergeet niet mensen, we wonen nog steeds op Curacao, alles kan en mag hier.
  Voel je goed, zou ik zeggen.

 39. Krijgen wij hier nu ook een halve dag vrij voor?

 40. Ben blij dat alle sneue mensen zich kenbaar maken over een trieste gebeurtenis als dit. Blijkbaar weten menig reageerder alles beter en genieten er van wanneer een bedrijf failliet gaat.

  Ik wens alle medewerkers een goede toekomst toe en hopelijk kunnen jullie een doorstart maken. Dolfijn fm hoort gewoon op de radio

 41. Radio luisteren is vrijwillig hoor, voor degene die zo negatief zijn maar wel precies weten wie wat doet daar en hoe alles in elkaar zit. Je kan hem ook gewoon op een andere zender zetten en deze mensen met rust laten. Er zijn genoeg mensen die wel graag naar deze zender luisteren.

 42. Overigens wel laf dat Dolfijn het bericht niet op hun eigen website brengt. Iedere scheet van Schotte wordt daarop uitgebreid belicht, maar dit tot redelijk belangrijke nieuws wordt verzwegen.

  Weten we meteen hoe het het met de nieuwsberichten van Dolfijn gesteld is, inderdaad censuur,.

 43. Ik ben verbaasd over de moed die sommige mensen hier tonen door toe te geven dat ze naar Tony Castro, de kinderachtigheid in het kwadraat, en andere schijtlollige Dolfijn dj’s luisteren.

  Tony Castro, die als ambtenaar naar zijn werk een t-shirt met de tekst ‘ik ben dronken’ aantrekt en dan van gekheid nog een rechtszaak tegen de overheid begint als die hem daarvoor berispt.

  Om nog niet te spreken van die fraudeur van Buma Stemra Nederland (ontmaskerd met de verborgen camera) die een tijd lang dj is geweest bij Radio Dolfijn.

  De enige dj van niveau was Egon Sybrandy, van dat irritante dametje Natasha Gibbs kreeg ik ook het apezuur.

 44. Wat een meningen al, en niemand weet wat er gebeurd is. Maar wel al een oordeel. Tja zo gaat dat altijd……………………………
  Als je je al jaren ergert aan de radio ben je wel een enorme oen, dan zet je hem toch uit. Wat een sufferd ben je dan.
  Kom op Dolfijn FM. Zo veel fans……. moet een oplossing zijn….

 45. belachelijke reacties van bepaalde personen, knal je radio gewoon op een andere zender als het je niet aan staat! Ik denk dat er heelveel jalouzie heerst bij die mensen met hun rotopmerkingen! Het is gewoon mijn zender en staat overal bij mij aan, thuis, in de auto en op mijn werk en ik hoop dat dit nog heel lang zo blijft!

 46. Volgens mij is er niet zo heel veel aan de hand hoor…ze zijn nog gewoon ON AIR.
  dus laten we hopen dat het hier om een één of ander overbodig bv-tje gaat wat ze gewoon zelf opgeheven hebben. We gaan niet gelijk van het ergste uit toch?
  Ik ben een trouwe luisteraar, elke dag! Dus ik hoop dat het niets bijzonders is.
  Dolfijn FM Radio moet blijven.

 47. Laten we allemaal bij de curator een schadeclaim indienen voor de bagger die Radio Dolfijn de afgelopen jaren over ons uitgestort heeft.

  Natuurlijk zullen die claims niet gehonoreerd worden, maar de curator kan er flink wat uren door schrijven waardoor het faillissement nog groter wordt. Om te voorkomen dat die schreeuwerds van Dolfijn ooit nog terugkomen.

 48. Jammer dat sommige lieden hun persoonlijke gal nog even menen te moeten spuien.
  Anoniem.
  Dapper.
  Dolfijn was leuk om naar te luisteren en ik wens de medewerkers allen veel sterkte!

 49. Heel veel sterkte jongens!!altijd graag naar jullie geluisterd en ik hoop dan ook dat een doorstart mogelijk is!!

 50. @Jerrell
  Half 1 ‘s middag en je bent al high? ….of is het je binge van gisteren?

  @Bert Haantjes
  Louche? Je bent vast vergeten dat wijlen heer Dekker goed was voor meer dan 200 miljoen euro? Marktwaarde van zijn aandeel in Exact. Zelf opgericht. Je opmerking is dommer dan de domste opmerkingen van Gerrit Schotte. Kun je je ook alle acties herinneren die ze voor het goede doel hebben gedaan? Storm Thomas actie, Uphill-Challenge, Nos Welita en al 5 jaar achtereen ‘Ieder kind een Kertscadeau’. Een actie waar veel werk in gaat zittten en op grote steun uit de samenleving kon rekenen. Wat een naar, selectief geheugen heb je.

  @Clownesk
  Nomen est omen…….. Je naam zegt genoeg over je. Leer het bedrijf en de mensen beter kennen en je zou je schamen voor je opmerkingen.

  Een zeer tevreden adverteerder.

 51. Jammer hoor! Ook voor al die kinderen die elke december een paar kerstcadeautjes toegestopt kregen. Ik hoop op een snelle doorstart.

 52. Hoogmoed komt voor de val. Dolfijn FM meende dat ze alles konden maken en leefden ver boven stand. Hun mislukte magazine was daarvan al een voorteken.

  Ik vraag me af hoe ze het zolang vol heb kunnen houden met alleen legale inkomsten. Of waren die inkomsten soms niet zo legaal?

  Zelfs een MFK minister kan uitrekenen dat je met een handvol radiospotjes en de beperkte Nederlandstalige doelgroep geen peperdure studio kunt betalen en tig djays in dienst kunt nemen.

  We zullen Radio Dolfijn niet missen, want we hebben Radio Hoyer 2 met een prima nieuwsvoorziening, goede muziek en niet dat gebral en geschreeuw en de kinderachtige en flauwe grappen van de o zo zelfingenomen Dolfijn dj’s.

 53. Mijn voorspelling aan die superarrogante zelfingenomen lieden met hun onbeschofte grote monden en chronische loze(!) beloftes is nog eerder uitgekomen dan verwacht. Als je niet eerlijk bezig bent, wordt je daar vroeg of laat op afgerekend, dus! Ik hoop daaraan mijn kleine bijdrage geleverd te hebben. Gefeliciteerd!!

 54. Wat erg! Ik heb op Curaçao gewoond en gewerkt (bij Vers!) en had daar de hele dag Dolfijn aan staan. Terug in Nederland luisterde ik ook bijna elke dag naar Dolfijn via internet om zo weer een beetje in de heerlijke Caribische sfeer terug te komen. Ik vind het echt erg. Ik ga het missen! Of mss, zoals Herbert zegt, kan er een doorstart komen, ik hoop het!

 55. Je moet wel een heel zielig persoon zijn om zo te reageren als Eric en Jerrel doen. Mensen beledigen rare veronderstellingen zijn mijne inziens hier niet op zijn plaats. Ook bij Dolfijn fm werken mensen die door dit faillissement hun baan kunnen verliezen.

  Het mooie van radio is dat je er niet naar hoeft te luisteren dus als je er niets aan vindt dan zet je je radio uit of op een andere zender.

  Tevens is Dolfijn FM verreweg het best belusiterde Nederlandstalige radio station van Curacao en Bonaire. Dus heeft weldegelijk bestaansrecht. Hoop voor eenieder die er werkt en alle luisteraars van Dolfijn FM dat er een oplossing gevonden wordt en we nog jaren kunnen genieten van jullie radio programma’s, activiteiten en acties.

 56. ben benieuwd hoeveel huur ze betaalden op die A locatie…

 57. Mensen. met alle respect iedereen heeft gelijk een oordeel klaar, maar vanaf de zijlijn is het makkelijk praten. het is verschrikkelijk moeilijk om 24 uur per dag 7 dagen per week Radio te maken en nieuws te brengen, iedereen bij Dolfijn doet zijn best. en het is verschrikkelijk moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. ook ik vind dat er vervelende programma,s zijn, maar zet op dat moment even mijn radio uit. anderen vinden dat mischien wel een leuk programma. en er zijn meer leuke, dan vervelende programma,s
  Maar een ding staat voorop dolfijn fm is een belangrijk onderdeel van het eiland dat moet blijven.
  steun deze mensen, en help met het redden van dit station.

 58. Ik vond het maar een louche zender, die qua uitgavenpatroon ver boven zijn stand leefde waardoor ik vermoedde dat het geen legale inkomsten had of als witwas-station diende. Van de advertenties alleen konden ze in ieder geval niet leven en zo’n dure studio alsmede een leger aan dj’s onderhouden.

  Twijfelachtige dj’s ook, die Tony Castro bijvoorbeeldm vertrouw ik voor geen meter. De eigenaren waren ook erg schimmig.

  Hun studio is wel een mooie lokatie voor een fitness studio.

 59. Dolfijn fm = naar de haaien fm

 60. Heel jammer 🙁
  Vooral voor de kids smorgens naar school….

 61. Nou, dan maar de iPod mee de auto in…

 62. Heeeel jammer.
  Ook voor ons (als publiek) 🙁

  DolfijnFM was een genot! Bedankt voor al die jaren luisterplezier 🙂 !!
  Sterkte aan de werknemers.

 63. Eindelijk hoor ik die irritante nieuws niet meer. Met rare grapjes. Beter gezegd mag weer minder zappen. Muziek op de zender was heerlijk!,

 64. Is het geld opgegaan aan de coke??

 65. God zij dank zijn we verlost van de ouwehoer-aan-een-snoer Tony Castro.

  En van die arrogante. Maarten Schakel

  En van die corpulente bejaarde directeur met liters gel in zijn grijze jaar.

  Wel jammer van de symphatieke Aegon Sybrandi, de enige bij Dolfijn die het beluisteren wel waard was.

 66. Wat erg…. kunnen we niet een herstartactie op touw zetten?
  Red Dolfijn!!

 67. Voorspelbaar. Er is veel te weinig koek om te delen en er zijn al zo’n kleine 30 radiostations op Curacao.

 68. Jammer, was een leuke zender.

  Toch niet iets met Mambo welke ook problemen had? Is daar omtrent ook aardig stil geworden.